Arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin.Benim USB ve pic iletişimi ile ilgili biraz problemim var.Olay şu ki elimde pic 18f2550 var ve biz bununla basit bir iletişim test kartı hazırlamak istiyoruz.Pic USB den aldığı verileri bizim belirlediğimiz portlara yazacak veya o portlardan bilgi okuyup bunu bilgisayara atacak.Biraz literatür araştırması yaptım ve bunun için HID(human interface device) yazılımını ayarlamamız gerektiğini öğrendim bir çok yerli ve yabancı kaynak MicroCodeStudio altındaki EasyHID toolbox ı nı göstermiş.Ben projede C kullanacağım çünki en iyi onu biliyorum.Bir kaç arkadaşa danıştığımda bana MicroC nin USB kütüphanelerinin biraz başarısız olduğunu söyledi daha test etme fırsatım olmadı.Birde ben MicroC ile çalışıyorum ve CCS ile arasında bariz farklar bulunmamakla birlikte MicroC biraz daha kullanıcı dostu bir derleyici görünüyor.Sizce projede MicroC mi kullanmalıyım yoksa CCS ve projede mesela bir lm35dz den bir sıcaklık bilgisini yapabilmem için USB ile alakalı kısım nasıl olmalı. Yani okuduğum sıcaklık verisini Ram'e yada EEPROM a atıp sonramı göndermem gerekir yada direkmi göndermem gerekir.birde bootloadr ile USB iletişim arasındaki farklar tam olarak nelerdir acaba. :-[.bootloader ile ICSP yapabiiyoruz sanırım yoksa yine sadece iletişim içinmi kullanılıyor.ilginiz için şimdiden teşekkür.
Arkadaşlar araştırmaları devam ediyor.Şimdilik HID (Human Interface Device) kullanıcam .takçalıştır oluyor ozaman aksi halde CRC için sürücü yazmak gerekiyormuş.Bootloader olayınıda çözdüm usb den direk programlamaya yarıyor. Şimdilik yazılım örneği lazım.
sanırım USB iletişimi için bir kesme alt programı yazıp bu değerleri ram e atıp sonra kaldığımız yeden işlemeye devam etmek lazım acaba elinizde hiç örnek varmı.Şimdiden teşekkürler.
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.olimex.com%2Fdev%2Fimages%2FPIC%2FPIC-USB-STK-TOP.jpg&hash=dc783a60cdbb4548c6cdc9684b4b83f453e83943)
Arkadaşlar başlangıç için güzel bir örnek buldum sanırım USB ile iletişim yapan kimse yok sizle paylaşmak istedim umarım işinize yarar..CCS-C ile yapılmış yazılım örneği ve uygulama kartı var içerisinde: USB Kulaklık,USB SD kart,USB mouse,USB to RS232 örnekleri açıklamalar ingilizce .. 8)
http://www.olimex.com/dev/pic-usb-stk.html (http://www.olimex.com/dev/pic-usb-stk.html)
İlk olarak aramıza hoşgeldiniz. Ben hiç usb ile haberleşme yapmadım ama konu hakkında bildiklerimi aktarmaya çalışayım.
Benim usb den birşeyler yapma ihtiyacım olsa bu işi basit bir pic kullanarak(seri haberleşme modülü olan) ve http://www.ftdichip.com/ linkteki gibi bir usb dönüştürücü entegresi kullanarak hallederdim. Böylesi daha basit ve ucu olur sanırım.
Microc ye gelice çalıştığım şirkete bende microc kullanıyorum. Cracklı değilse standart kütüphaneleri güzel çalışıyor. Ama dediğim gibi yaparsanız seri haberleşme kodunu kolaylıkla yazarsınız.
Sıcaklık konusuna gelince yine ben sizin yerinizde olsam basit bir ntc yada ptc alır onun sıcaklık-direnç grafiğini oluşturur ve bunu bir diziye atarak ölçüm yapardım. Böylesi hem daha ucuza mal oluyor hem daha kolay montaj yapılıyor(vidalanabilenler ile).
İlla usb modülü olan bir pic kullanmanız gerekli ise microc nin kütüphanesini kullanabilirsiniz. Mantık hatası yapmadığınız taktirde hata oluşmaz(ben şimdiye kadar cracklı olmayan microc de hiç problem yaşamadım)
ilginiz için çok teşekkür ederim acaba elinizde her.gi bir örnek varmı verebileceğiniz.
kendi yaptığım örneğim yok ama piyasadaki denetleyici programlayıcıların büyük bir çoğunluğu bu şekilde çalışıyor
Mesela bende bir brenner 8 usb programlayıcı var bunda direk olarak 18f2550 kullanılmış ve pwm ile voltaj yükseltme yapılmış(açıklamaları öyle idi) . bu devre direkt olarak habereşe biliyor.ayrıca dediğiniz gibi ft232 entegrelerini araştırdım.devreler falan anlatıkmış sürücülerde verilmiş oda güzel. ama halen basit bir şekilde bir led yakmayı anlata hiç bir örnek yok.İlgilenen arkadaşlar içinde güzel bir örnek olur.Araştırmalara devam ediyorum inşallah yapmayı başarırsam iyibir açıkamalı devreyi ve kodları burada paylaşacağım.artk bir çok şey USB ile iletişim kurarak bilgisayarlarla senkronize çalışıyor örnek ölçme cihazları.
Boş zaman bulabilirsem bir örnek yapar yayımlarım. Şuanda bir tasarımla uğraşıyorum.
Tamam Karadağ hocam merakla örneğinizi beklieceğim.Bende araştırmaya devam ediyorum.Bir gelişme olursa burada paylaşacağım.