arkadaslar bu sondurme grafii osciloscop ile yaparken tam nasil bir grafik olmasi gerek ve de delta ya da baska pi cihazinda tam neresi olculmesi gerek lutfen yardimci olurmusunuz. hepinizin yeni yili kutlu olsun tesekurler ??? ??? ???
şekil bu da nerden görülebileceğini bende tam bilmiyorum.bu flyback gerilimi bobinde oluştuğuna göre sanıyorum bobin uçlarının birinden.en doğru cevabı bu işin uzmanı arkadaşlar verecektir.şekiller aralık 1995 pratronik ekinden alınmıştır.[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/3663/flybackgerilimidalgaekiyn4.png[/img] (http://imageshack.us)
[IMG]http://img216.imageshack.us/img216/flybackgerilimidalgaekiyn4.png/1/w763.png[/img] (http://g.imageshack.us/img216/flybackgerilimidalgaekiyn4.png/1/)
cok sagol ercan kardes ;)
bu şekli lf 357nin 6nolu ucunda görmelisiniz
:)
düzeltiyorum bu grafiği bobinin uçlarında görmelisiniz
sanırım forumda kimsenin bu sivri uçlu flyback gerilimiyle işi olmamış yada kimse işin bu kısmıyla uğraşmak istemiyor. biriki popüler cihazı kopyalayıp kaçmaya bakıyor.ama şimdiye kadar yapılan en derinden algılayan dedektör sistemi olan darbeli(Pİ) dedektörler bu flyback gerilimi sayesinde çalışıyor.
evet ercan arkadasim,cok dogrusun bunu her bir dedektorcu bilmeli,tam nasil bir grafik olmasi gerek.Ama yok ben bu direnci mi koyayim yoksa baska direnc mi?Bu grafikler daha net bi sekilde antlatilirsa sanirim herkese bi faydasi olur.Her bir bobine gore direnc ayarlanir yaani tum performans sadece bobini yapmaktan gelmez :)
Ufak bir araştırma ile bu linke ulaşabilirsiniz:
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=776.0
3. resimde tepe noktasından hemen sonra ölçüme başlanmalı ve sönmenin bittiği noktaya kadar olan farklı zamanlarda örnekler alınması gerekiyor arkadaşlar. doğru noktalardan örnek alırsanız ayrım yapabilirsiniz.
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN..
saol baron herkesin yeni yılı şimdiden kutlu olsun