1:bu sorular öncelikle delta ve sniffer gibi pi dedektörler içindir farklı dedektörlerde tecrubelerinizi aktarınız
2: Malum aku grubu içerisinde ve pil gibi degisemiyor pratik olarak uzun sureli calısma yapabilmek için nasıl bir formul uygulanmalı örnegin ikinci bir aku kemere takılabilirmi? ve yahut cok uzun calısma 8 saatin uzerindeki calıstırmalar cihaza zarar verebilirmi?
3: Elektronik bilgisi kısıtlı meraklı tipler kendi baslıklarını extrem modellerde yapıp cihazda deneye bilirlermi yaparlarsa zararı olabilirmi örnegin üçgen kare çift katlı gibi?
4: cihazı ceptelefonu yanında yakınında calıstırmak zarar verirmi?
5: cihazın kasasına dısarda mevcut bulunan sinyal gurultulerinden muhafaza fikri olumlu sonuc verirmi? örnegin baslıklarda sizlerin bahsettiği aluminyum folyo yada deri ile kaplama gibi?
6: Kaliteli kulaklık kullanarak derindeki zayıf sinyaller duyulabilirmi ?
7: Stabil ve performanslı manuel ayarlarınız nasıl olmalı resimli yanıt olursa sanıyorum herkesin anlamasına yardımcı olur
8: 40 yada 45 cm lik kare baslıklarla tecrubeleriniz oldumu zira bazı yerlerde bu tip yazılar okudum oldukca performanslı oldukları soylenmekte sizler ndersiniz?
9:Gece yada gunduzun calısması arasında farklar olabilirmi?
10: Güneş patlamalarının cihazları nispeten olumsu ettikleri biliniyor aynı durum dedektorler içinde gecerlimidir?
11:Soğuk havaların ayaz havaların yerde kar su yagmurca ıslatılmıs olan topraklarda verimin dusmesi cihazın zarar görmesi gibi düşünceler ne ölçüde dogrudur yada bu tip etkenlerden pi sistemler ne ölçüe etkilenmektedir?
Düzenleme: Tüm mesajlar tek mesajda toplandı
Düzenleyen: Uykusuz
Biraz cevap vermeye çalışayım. Cevaplarım xr71 veya deltaya göredir.
C-2) Cihazı uzun süre çalıştırmanız hiç bir sorun çıkarmaz. Uzun bir çalışma süresi istiyorsanız, cihazı kısık seste kullanabilirsiniz. Bir de cihazı gerekiz aç-kapa yapmamalısınız.
C-3) Chazlarda bobin denemeleri yaparken yaptığınız bobine seri ve wattlı 2.2R değerinde bir direnç bağlayın. Böylece olası kısadevrelerden çıkış transistörünün yanmasını engellemiş olacaksınız. (bizim cihazlarımızda bu direnç kutunun içinde vardır)
C-4) Cihazı olabildiğince elektriksel gürültünün az olduğu ortamlarda çalıştırmalısınız. Yüksek gerilim hatlarının olduğu ortamlarda cihaz sorun çıkarabilir. Fakat cep telefonu yüksek frekanslarda çalışıyor. Ben sürekli yanımda taşıdım şimdiye kadar bir kararsızlıkla karşılaşmadım. Ama yüksek gerilim hatları sorun çıkarabilir.
C-5) Cihazın elektronik devresisnin kendi gürültüsü, bobinden gelen çevresel gürültülerin binde biri bile değil malesef. Asıl gürültü alıcı bobinden geliyor. Elektronik devrede bu grültü bastırılmaya çalışılıyor.
C-6) Cihazın verdiği ses şiddeti zayıf sinyallerde de güçlü sinyallerde de aynıdır. Bu yüzden kulaklığın derinlikde önemi yokdur. Sinyal şiddetine göre ses şiddeti değişmez sesin frekansı değişir.
C-7) Delta Pulse'yi kullanıma hazırlamak başlığını inceleyebilirsiniz.
C-8) Benim tecrübelerime göre 50cm çaplı yuvarlak başlık kare başlığa göre daha iyi.
C-9) PI dedektörlerde gece - gündüz arasında tek fark gece arama yapılmasının yasak olmasıdır ;)
C-10) Bu konuda bilgim yok
C-11) PI dedektörler böyle durumlardan en az etkilenen sistemlerdir. Derinliğin düştüğünün farkına varabileceğinizi sanmıyorum.
Saygılar.
Arkadaşlar hc-05 lerle fazlaca çalışmadım.Hc-05 bluetooth modulünü arduino uno r3 ile bağlantısını kurup arduino programında AT kodu giremiyorum.Amacım satın aldığım bluetooth modulünde şifre ve isim değiştirmek.Hc-05 ile arduino uno r3 kartının bağlantısını kurup programda komut girebilmek.Bo konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaşım varmı
Alıntı yapılan: BERK - 01 Eylül 2015, 00:32:25
Arkadaşlar hc-05 lerle fazlaca çalışmadım.Hc-05 bluetooth modulünü arduino uno r3 ile bağlantısını kurup arduino programında AT kodu giremiyorum.Amacım satın aldığım bluetooth modulünde şifre ve isim değiştirmek.Hc-05 ile arduino uno r3 kartının bağlantısını kurup programda komut girebilmek.Bo konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaşım varmı
ustam PM kontrol edermisin ?