Cihaz kullanımı konusunda gerek vlf gerek pulse tecrübe ve kullandığınız bir teknik varmı?
Genel teknikler dışında özel tekniklerden bahsediyorsun sanırım. Herkesin farklı tecrübeleri vardır.
Teknikde önemli bir olay abi başarılı bir teknik taklit edilebiliyor bunun çeşitli örnekleri mevcut
Puls da ben şu şekilde çalışıyorum, eğer bir metali gördüyse tekrar tune yaparak sıfırdan arama yapıyorum; ayrım kalitesi çok yüksek oluyor.
Yani cihazı açıp sürekli her metali tek ayarla kontrol etmiyorum.
Birde pulse eğer değerli metal olarak gördüyse bir de üstünden gradyo ile geçiyorum teyit ediyorum.
Sanırım burda amaç gradyometrenin manyetik duyarliliğini kullanmak olsa gerek, bence her kullanım dan once kesinlikle gradyometre ile hedef analozi yapılmalı gradyometrenin manyetik duyarliligi ve sensor etki alani düşünüldüğünde yuzeydeki çöp miktarına istinaden hareket edilebilir. Şunuda göz önünde bulundurursak bir metali geçip bir baska metali tespit edebilecek bir cihaz olmadigindan işi teknikle çözmek gerekebiliyor.
Evet doğru söylüyorsun kürşat usta. gradyo veya manyetometre mıknatıslanan metalleri net olarak görebiliyor diyebiliriz, kırmızı mavi olarak düşünelim ayarlarımızı, pulse metali gördü değerli veya değersiz fark etmez, gradyo veya manyeto ise, metali gördü renk kırmızı metal değersizdir, ama renk kırmızı ve yakın tonları dışında ise yani gradyo veya manyeto net algılama yapamadı ise metal değerlidir diyebiliriz. Bir çeşit sağlama yapma metodu..
Gradyometre ayrim konusunda fark ettiriyor geçmiste 3s nanoda manyeto metre kullanıldığını hatırlıyorum pulse ile manyetik sensör kullanmak güzel bir teknik bence nacizane formdan bir ustamizin verdiği küçük tüyoya istinaden kademeli arama mantığı kullanmakta bence önemli bir teknik, pulsede zira cihazlarda küçük bobin kullanmada maksat sadece ekstra hassaslık değil derin arama alanı oluşturmakda önemli. Birde kullanıcıların kiremit sorunu var bir türlü aşamadikları bunun hakkinda tekniği fikri dusuncesi olan varmı
Kiremit sorununa çözüm; çatıda arama yapmayacaksın >:D >:D
Tuğla ve benzeri malzemeler yapısı itibari ile demirli topraktır, yani içinde demir vardır cihazlar bunu algılar,, hassasiyeti azaltacaksın dertten kurtulacaksın varsın derinlik düşsün önemli değil kafan rahat olsun.
Kendi tabirimle alan daraltma metoduna istinaen bir teknik daha var fakat farkli kanallarda video örneği sunacağım için kanal sahiplerinden onay koparma peşindeyim 😂😂
https://youtu.be/ITEz5HeMXYE
https://youtu.be/e8AuArk4Npo
İki abinin teknikleri birbirlerini teyitler nitelikte
Kürşat usta hayırdır çubuk imalatı falanmı yapmayı düşünüyorsun >:D >:D >:D >:D
Hayır abi insanlar videolarda sadece cihazlar ve cubuklara odaklaniyor tekniği herkes göz ardı ediyor 🤷🏻♂️
Kürşat usta aklıma geldi, bazen toprak altı metal yüzeye yakınmı diye başlıkla algılama yaparsam, başlığı yere yan tutarak bakıyorum; yüzeye 10/15 cm. yakın bir malzeme varsa anlamak için.
Çok mantıklı mono bobinleri pinpointer olarak kullanmak gibi birşey olsa gerek 👍🏻
Alıntı yapılan: Ankebut - 12 Haziran 2023, 22:05:25
Kiremit sorununa çözüm; çatıda arama yapmayacaksın >:D >:D
B[size=78%]izim bahçede normal çatıdan fazla kiremit tuğla küp parçası var [/size]