Teknoloji Ekibi

Arkeoloji ve Definecilik => Genel Define Sohbeti => Konuyu başlatan: situart - 29 Ekim 2022, 15:39:29

Başlık: Bolu'da Bulunan LAHİT YENİ 29.10.2022
Gönderen: situart - 29 Ekim 2022, 15:39:29
Bolu'da, bahçe duvarı için kazılan inşaat alanında Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit bulundu.

Başlık: Ynt: Bolu'da Bulunan LAHİT YENİ 29.10.2022
Gönderen: devriye20 - 29 Ekim 2022, 17:49:15
arda bir cıkıyor boluda
Başlık: Ynt: Bolu'da Bulunan LAHİT YENİ 29.10.2022
Gönderen: situart - 03 Kasım 2022, 12:58:42
Bolu'da bulunan Roma Dönemi'ne ait lahit açıldı!
Bolu'da bir inşaatın kazı çalışmasında bulunan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit açıldı. Lahitten, aynı aileden olduğu düşünülen 3 insana ait kemikler ve gözyaşı damlası şişesi çıktı. Tepecik Mahallesi'nde 29 Ekim'de bahçe duvarı için iş makinesiyle kazı çalışması yapılırken bulunarak Müze Müdürlüğüne getirilen lahdin kapağının açılması için çalışma başlatıldı.
Polis lahdin bulunduğu alanda güvenlik önlemi aldı. Lahdin kapağının açılmasını görüntülemek isteyen basın mensupları ve vatandaşlar, bölgeden uzaklaştırıldı, lahidin etrafı brandayla kapatıldı.
Elektrikli demir testereyle kilitleri kesilen lahdin kapağı, vinç yardımıyla kaldırılarak içerisindeki su kovalarla boşaltıldı.
Lahitte kafa tası ve kemikler bulunmuştu Ekipler tarafından yapılan ilk incelemede, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen lahitt aynı aileden olduğu düşünülen 3 insana ait kemikler ve gözyaşı damlası şişesi çıktı.
İncelemelerin devam ettiği lahitteki bulgulara ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından paylaşım yapılması bekleniyor.