Teknoloji Ekibi

3D Yer Altı Görüntülemeleri => Yer altı görüntüleme, 3D çekimiler => Konuyu başlatan: AHMET ÖZDEMİR - 13 Aralık 2020, 17:53:36

Başlık: ÇEKİMDE YÜZEY ŞEKİLLERİNE GÖRE UYGUN STRATEJİ BELİRLEME
Gönderen: AHMET ÖZDEMİR - 13 Aralık 2020, 17:53:36
Merhaba, ekte resmini çizmeye çalıştığım tümsekli bir yüzey üzerinden iki farklı şekilde çekim yapıldığını düşünelim.
Çekimlerden birincisi; düz yolda örnek alınırken, tümseğide dikkate alarak cihaz sensörü yükseltilerek örnek alınmış ve tümseğin üzerinden geçilerek tekrar düz yolda  örnek alınmaya devam edilmiştir.


ikinci çekimde ise; çekim alanının en yüksek noktası tümseğin tepe noktası baz alınarak yere paralel bir düzlem üzerinde, tümseğin yüksekliği kadar sabit bir mesafede sensör tutularak, komple alan bu şekilde örneklendirilmiştir.


soru şu; birinci çekime göre ekranda nasıl bir görüntü oluşacaktır? özellikle voxler analizide yapılacaksa, fotoda yer alan kırmızı renkli anomalinin verileri ekrana ne şekilde dizilmiş olarak görükecektir?


ikinci çekimde çekim kalitesi açısından bir sorun çıkar mı?
Başlık: Ynt: ÇEKİMDE YÜZEY ŞEKİLLERİNE GÖRE UYGUN STRATEJİ BELİRLEME
Gönderen: Karadağ - 17 Aralık 2020, 15:35:27
Öncelikle voxler işinden uzak durun. Bunu senelerdir söylüyorum. Voxler işi tecrübesi yeterli olmayan kişiyi çok boşa kazı yaptırır.

Gelelim sorunuza, her halukarda iki çekim tekniğinde de belirli kayıplarınız olacaktır. Önemli olan bu kayıpların neler olduğunu bilip buna göre seçim yapmaktır.

Birinci çekim tekniğinde tümsek üzerindeyken tümsek yüksekliği kadar algılamada derinlik kaybedersiniz. İkinci çekimde iken tüm çekimde bu algılama derinliğini kaybedersiniz.

Saygılar
Başlık: Ynt: ÇEKİMDE YÜZEY ŞEKİLLERİNE GÖRE UYGUN STRATEJİ BELİRLEME
Gönderen: AHMET ÖZDEMİR - 13 Ocak 2021, 19:54:11
Teşekkürler.

Başlık: Ynt: ÇEKİMDE YÜZEY ŞEKİLLERİNE GÖRE UYGUN STRATEJİ BELİRLEME
Gönderen: Haydar bucan - 13 Ocak 2021, 23:20:16
Çok güzel bir konuya deyinmişsiniz yığmalar tepelersonuçta işlenmiş toprak olduğu için nekadar tepilerek yığılsada illaki ana toprak gibi sert bir zemin olamaz ana zeminlere göre gevşek bir zemindir dolaysı ile benim kendi görüşümce çok afaki bir derinlik kaybı yaşanacağını düşünmüyorum nitekim kendi tecrübelerimden bahsedecek olursam bu şartlarda pulse dedektör dahi olsa normal topraktan çok daha derine dalar eski gömülmüş olması şartı ile