selamunaleyküm dostlar,
pc ana kartı için p0903bd mosfet lazım oldu, onun yerine ırf3205s kullanılabileceğini öğrendim ve sipariş verdim, o da nesi :) smd gövde ölçüleri 2 kat büyük, 5x5mm olması gereken ölçü 9x8mm ve bu ölçüler siyah gövdenin ölçüleri, kısa devre olan 4 tane mosfet var, malum buralarda yok, ya çin den getirteceğiz, ya da çıkma arayacağız,
elektronikçiye telefon açtım, var dedi şaşırdım, tabi smd değil, to-220 model, smd yerine diğer modeli kullansam diyorum, olur mu acaba diye danışayım dedim :)
yorumlarınızı bekler bu kardeşiniz, selametle.
karşılaştırması bu sayfada.
https://alltransistors.com/pdfview.php?doc=irf3205a_irf3205h.pdf&dire=_upd (https://alltransistors.com/pdfview.php?doc=irf3205a_irf3205h.pdf&dire=_upd)
Olur arkadasim elektronikte parcanin sekli semali onemli degildir degerler birbirine uyuyosa yada ayni parcanin biri smd kilip digeri dip kilif oldugundada farketmez kullanabilirsin ;)
ustam smd nin sırt kısmının lehimlendiği yere, diğerinin orta ucu bağlanıyor sanırım, doğru mu anladım, smd nin s modelinin bacak isimlerini bulamadım, :)
Dogrudur bacak baglantilarini eslestir drain gate source
ustam çok teşekkür ederim, normal kılıftaki orta ucu smd nin sırt noktasına lehimleyeceğiz diye kafama yerleşti, dün hiç uyumadan akşama kadar ayaktaydım, erkenden uyumuşum, :) yine sabah erken saatlerden beri arabayla ilgileniyorum. azıcık yoğunluk var. yardımın için tekrar teşekkür ederim :)
Rica ederim kolay gelsin ;)
malzemeyi aldım, parçacı soğutucu filan dedi. 220 kılıfa soğutucu takmak gerekli midir,
parçaları taktım, kasa çalıştı ama ekran yok, ram değiştirip deneyeceğim,