Gönderen Konu: EMF Yüzeye dik mi duracak yoksa yüzey eğimi ile paralel mi ?  (Okunma sayısı 184 defa)

hazeyin ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
Selamün aleküm. Resmi tam istediğim gibi apamadım ama ne anlatmak istediğimi sizler anlarsınız. Çünkü epimizin başına arazide gelecek bir durum. Belki daa önce açılmıştır konu bilmiyorum ama yinede sorayım. Gradiyometre ayrı EMF arı malumumuz. Gradiyometre yere dik durmalı ama Hüseyin hocam EMF için "terazi'nin dengede ki iki kolu gibi olacak " dedi. Şimdi eğimli arazilerde yine yer çekimi ile paralel mi yapalım yoksa yüzey doğrultusuna dik mi yapalım ? Ayrıca bazen ölçüm alanında büyük taşlar oluor 50- 70 cm büyüklüğünde böyle engelleri nasıl aşıyorsunuz. O zamanda EMF'nin verdiği değerler çok farklı çıkıyor. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: EMF Yüzeye dik mi duracak yoksa yüzey eğimi ile paralel mi ?
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2023, 13:53:51 »
Selamün aleyküm. Resmi tam istediğim gibi yapamadım ama ne anlatmak istediğimi sizler anlarsınız. Çünkü hepimizin başına arazide gelecek bir durum. Belki daha önce açılmıştır konu bilmiyorum ama yine de sorayım. Gradiyometre ayrı EMF ayrı malumumuz. Gradiyometre yere dik durmalı ama Hüseyin hocam EMF için "terazi'nin dengede ki iki kolu gibi olacak " dedi. Şimdi eğimli arazilerde yine yer çekimi ile paralel mi yapalım yoksa yüzey doğrultusuna dik mi yapalım ? Ayrıca bazen ölçüm alanında büyük taşlar oluyor 50- 70 cm büyüklüğünde böyle engelleri nasıl aşıyorsunuz. O zamanda EMF'nin verdiği değerler çok farklı çıkıyor. Teşekkür ederim. yazıyı yeniden yazmamdaki sebep "Y ve H" harfleri problemliydi.

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2023, 14:02:27 »
Bu alan gibi mesela... EMF datalarım bozuk çıkıyor. Ayrıca aklıma gelmişken. Bazen veri toplarken, kesinti olursa tüm emek boşa gidiyor. Bunun için android veya microsoft için alınan her veri-data anında kaydedilse çok büyük alanlarda başımıza gelecek kazalarda yeniden kaldığımız yerden devam etsek olur mu ? Programda böyle bir eklenti veya özellik yapılabilir mi ? Veya varda ben mi bilmiyorum. Saygılarımla

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2023, 21:21:33 »
yer şekline göre değil yer yüzeyine göre paralel yaparsanız daha sağlıklı olur. Tepenin şeklini boş verin şekli yokmuş gibi davranın ve cihazı çekül gibi yer yüzeyine paralel tutunuz.

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2023, 21:30:41 »
burada üç EMF şekil görüyoruz. Eğer tepenin kenarında tek atımlık bir çekim yapacaksan kırmızı çarpı ile yapılan çekimden yapabilirsin sorun olmaz. Ama ben tepenin sağından başlayıp tepe üstüne çıkayım ve diğer tarafı da çekeyim diyorsan yani tüm tepeyi çekim yapmak istersen kırmızı çarpı şeklinde tutma çekim bozuk çıkar. Ben bu şekilde çalışıyorum.. Belki başka arkadaşların farklı yorumları vardır bilemem.

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2023, 12:46:07 »
yer şekline göre değil yer yüzeyine göre paralel yaparsanız daha sağlıklı olur. Tepenin şeklini boş verin şekli yokmuş gibi davranın ve cihazı çekül gibi yer yüzeyine paralel tutunuz.
o zaman cihazın üzerine bir su terazisi koyarım daha kolay olur ama iki ayağın yere mesafeleri farklı olacak

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2023, 12:48:52 »
10 tl lik su terazisi kosam yeter bence. alt tarafa da tamamen plastik büyük bir oyuncak araba yada teker sistemi yapmayı düşünüyorum. Tabi Hüseyin bey telif veya yapılan üründe değiştirme yapıldı diye kızmazsa.... Ar-Ge çalışmalarımız devam edecektir.  >:D >:D >:D

Çevrimdışı poke53280

• Onbaşı
  • Developer - Mikro_P, Mikro_C
« Yanıtla #7 : 15 Eylül 2023, 16:18:17 »

Merhaba,

Mantıken terazide olmalı demişsiniz, ama terazide olduğundan dolayı toprağa paralel tutmazsanız, bu sefer de iki bobin arasında oluşan farklılıktan dolayı istenmeyen bir fark oluşur, bu kez de hatalı değerler okunmasına neden olur.

Mesela terazide tutarsanız zirvede iki bobin yaklaşık toprağa aynı mesafede iken, iniş yada çıkış tarafında eğimden dolayı ilk bobin toprağa 50cm iken diğeri 20cm olursa bence ölçüm doğru olmaz.

Çözüm olarak iniş ve çıkışlarda, cihazınızı uzunlamasına tutarak yürümektense, yanlamasına zirveye dönük olacak şekilde yürüyerek hem yere paralelliği hemde teraziyi bozmadan yürüyebilirsiniz.

Yinede bu soruyu cihazın yapımcısı-test edicisi cevaplamalı tabi.

Selamlar.
Nadir olan değerlidir.

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #8 : 15 Eylül 2023, 20:32:42 »
emf ile görünteleme yapacaksanız paralel ilerleme yapamazsınız. Cihazın duruş metodu vardır.. Bu şekli bozarsanız veri bozuk alırsınınız. tepe gibi yerlerde toprağa paralel tutarsanızda hatalı veri alırsızın ancak tepe çok büyük bir alan sahip ise toprağa paralel görüntüleme yapabilirsiniz ancak tepe ufak varsayalım 5 mt veya 10 mt kadar yüksek ve yatay değilde sivri bir tepe ise toprağa paralel tuttuğunuz zaman tepenin diğer tarafta aldığınız veriler ile çakışır.

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #9 : 15 Eylül 2023, 20:43:50 »
küçük çaplı bir tepede dediğiniz gibi toprağa paralel veri aldık ekrandaki görüntünün nasıl sağlıklı olmasını beklersiniz. Bütün çekimler merkezde tek bir noktada birleşir. Küçük tepeler için yapıyoruz bu yorumu.. Tepenin bir yüzünde başlayıp diğer tarafta bitirirseniz bozuk bir veri alınır ya yer yüzeyine paralel tutararak ilerlersiniz ya da tepe yüzeylerini ayrı ayrı iki defa çekim yaparak alırsınız o zaman toprağa paralel tutmanızda bir sakınca yoktur. Yani tek çekimle tepenin her yerinin görüntüsünü almazsiniz. İkiye bölersiniz.

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2023, 20:47:25 »
Bu alan gibi mesela... EMF datalarım bozuk çıkıyor. Ayrıca aklıma gelmişken. Bazen veri toplarken, kesinti olursa tüm emek boşa gidiyor. Bunun için android veya microsoft için alınan her veri-data anında kaydedilse çok büyük alanlarda başımıza gelecek kazalarda yeniden kaldığımız yerden devam etsek olur mu ? Programda böyle bir eklenti veya özellik yapılabilir mi ? Veya varda ben mi bilmiyorum. Saygılarımla
senin örnek alanın için konuşursak kayalık bozuk bir arazi buralarda çekim almak hem fiziken zordur hemde manyetit kayalar yoğun ise zaten başka bir zorluk da meydana gelir.  Bu gibi yerlerde parça parça veri alarak yorumlaman daha uygun olur.

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #11 : 16 Eylül 2023, 17:08:16 »
Güzel bilgiler teşekkür ederim

Çevrimdışı veycellk

• Onbaşı
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #12 : 18 Eylül 2023, 14:24:55 »
o zaman cihazın üzerine bir su terazisi koyarım daha kolay olur ama iki ayağın yere mesafeleri farklı olacak
O zaman en iyisi böyle olsun inşallah çözüm olur.

Çevrimiçi Ankebut

• Yarbay
  • **
  • www.teknolojiekibi.com
« Yanıtla #13 : 18 Eylül 2023, 14:53:24 »
Mantıklı güzel bu şekilde olur...Başarılar dilerim.