Söyleyecek sözü olmayan adam küfreder. İftira atar, fetöcü taktikleri ile karşıdakine zarar vermeye çalışır. Bu her zaman böyle olmuştur.
Ben zamanında bu tür kişilerle çok uğraştım. Tek amacım insanlara gerçekleri anlatmaktı. Kimse zarar görsün istemediğimden zarar verecek kişiler için uyarılarda bulundum. Sadece o da değil çok kişinin elinden tuttum.
Peki bu yaptıklarım karşılığında ne mi buldum?
Dost bildiklerimden ihanet ve sırtımdan bıçaklama buldum.
Korumaya çalıştığım masum insanların bana atılan iftiralara tama ettiğini gördüm.
Dolandırıcının yalanlarının insanlara daha tatlı geldiğini gördüm. Yani insanlar bana değil dolandırıcıya inandılar, onun yanında durdular.
Elinden tuttuklarımın bazıları hala yanımda onları tenzih ederim. Bazılarının borç takıp sırt döndüklerini, bazılarının nötr olup ama yine borç takmayı ihmal etmediklerini gördüm.
Özetle ben ne zaman masum insanı korumaya kalksam, masum insan bana değil dolandırıcıya inandı ya da masum beni dolandırmaya kalktı.
Ben de vazgeçtim. Artık çarpandaki 1 gibiyim.
Kim kaybetti Peki? Ben ve benim gibi birçok kişi sosyal medyadan çekildik. Artık insanlar daha kolay ve daha çok dolandırılıyorlar.
Zarara kendi rızasıyla gidene merhamet edilmez derdi lisede bir hocamız.
Anlat, anlat boşa. En fazla çok dürüstsün, doğru konuşuyorsun derler. Ama zikici zenginin muhabbeti beyfendi diye başlar. Saatler sürer.
Yani demem o ki;iyilik,doğruluk.... çakıyım. Bu şahsi görüşümdür.
Yeni bir hayat şansım olsa önüme geleni.... geçerim.Bu da şahsi görüşümdür. Ve çevremde ki gençlere tek tavsiyemdir.
İyi bir zaman makinası lazım bana, vaktin olursa aklında bulunsun.