Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

deepscan veya süperscner

Başlatan güven akgül, 14 Şubat 2017, 05:22:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

borart

Selamın aleyküm ustam elınde super scan fabrıkasyon pcb oalqn varmı

durmaz

Boş zamanlarında üzerinde çalışıyorum.

BuLutBey

Alıntı yapılan: güven akgül - 14 Şubat 2017, 05:22:01
arkadaşlar deepscan  veya  süperscaner adlı cihaz bilgileri olan varmı
Ustam selamün aleykum nasıl bilgiler istiyorsun ustat
KENDİNE YASLANAN DİK YÜRÜR

borart

Ustalar bu devrenin çalışır vaziyette olup satmak isteyen varmi

güven akgül

Bu cihazı en iyi yapan sinyalci Taner abidir

generalchangan

Merhaba forumdaki tüm metal dedektör ustalarına.

Eric Foster İrlanda'ya ait Superscan benim için en derin metal dedektörlerinden biri. İçindeki ayarları nasıl yapacağınızı biliyorsanız, 45 cm bobin için 0.8 mm tel ve 19 tur kullanmalısınız.
Superscan'den zamanlama darbeleri:
500us darbe genişliği,
45us birinci ve ikinci örnek genişliği,
Birinci örnek gecikmesi 60-130us,
İkinci örnek gecikmesi 1100us,
~100 P.P.S
1.0 m x 1.0 m
Kare 10, 0.66 mm / 0.34 mm² 406 uH, R = 2.0 Ohm. Bir on tel kablo alıyorsunuz ve telleri bobine lehimliyorsunuz. Superscan için ayarlar şu şekildedir: TX darbe genişliği 500uS, TX darbe frekansı saniyede 86 darbe. Örnek darbe gecikmesi 60 - 150uS, red kontrolü ile ayarlanır. İkinci örnek darbe gecikmesi 1100uS, Örnek darbe genişliği 45uS. Bobin indüktansı TX ve RX için 500uH olmalı ve TX direnci 1.5 ohm, kablo dahil. Düşük darbe oranı ve birinci ile ikinci örnek darbeleri arasındaki geniş boşluk nedeniyle, cihaz düşük frekanslı RF sinyallerinden ve güç hatları gürültüsünden etkilenebilir. MK2 versiyonunun sık sık bunu dengeleyebilen bir TX frekans kontrolü bulunmaktadır. Ayrıca entegre edici TC ayarlanabilir (tepki hızı) - daha yavaş olan, gürültüyü daha fazla düzeltiyor. Her.gi bir nesnede en iyi sinyal için, TX darbe genişliği nesne sinyalinin bozulma süresi ile yaklaşık aynı olmalıdır. Büyük bir bakır tava, 500uS'den çok daha uzun bir bozulma süresine sahip olabilir ve benzer boyutlardaki daha az iletken metal nesnelere göre daha iyi bir menzil vermez. Demir mineralize zeminden gelen yer sinyalleri, tek bir TX/RX bobin ile güçlü olacaktır, ancak Superscan ayrıca ayrı TX ve RX bobinleri kullanmak üzere tasarlanmıştır. Dış kısımda bir TX ve iç kısımda çapın yarısı olan bir RX kullanmak, zemin tepkisini çok daha az hale getirecektir. Ayrıca, yerde büyük bir 10m x 10m TX bobini serip, içinde 0.5 veya 1m RX ile arama yapabilirsiniz.

Eric Foster Orijinal 1x1 bobini ölçtüm - işte özellikleri: 550uH, 2.1Ω.
Benim orijinal 10m x 10m bobinim var, 870μH, 4 tur, 3.2Ω.
Tel 1mm'den fazla, belki 2.5mm, tam hatırlamıyorum. Bobin çok ağır.

generalchangan

durmaz

Arkadaşlar superscann  yapıp çalıştıran var mı denemeye değer mi. 

güven akgül

Bu cihazı sinyalci Taner abi mükemmel yapıyor onla irtibata geçmeni tavsiye ederim