Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

3s plus hakkında

Başlatan nicotinus, 31 Ekim 2016, 01:17:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nicotinus

forumda 3s plus cihaz hakkında bilgilendirme neredeyse 0. kimsede bu cihazdan yok mu? bir şey soracak olsak :D
gelelim sadete. hafta sonu cihazla ilgili bazı sorunlar yaşadım. çözüm konusunda yardımlaşalım.



       
  • başlıklar ve cihaz su geçirir mi? yağmurdan sonra dolaştık ormanlık alanda. cihazı naylon (şeffaf, pirinç konulanlardan) ile muhafaza ettim. bu gerekir mi bilmem tabi. ama dolaşırken ekranın arada (2-3 defa) ilk açılış ekranındaki gibi ışıklandığını gördüm. sonra normal kaldığımız yerden devam ediyordu. bu yüzden acaba başlıktan sebep olmuş olabilir mi diye düşündüm. sizce?
  • ayrım konusunda sorun!!! %100 ayrım olmadığını biliyorum ama arada denemek için altın yüzük üzerinde deniyoruz. nonferro 80-90 (başlığı uzaklaştırıp tekrar üstüne gelince daha düşük değerler olabiliyor nedense) gösterirken bazen sadece ferro diyor. Bu arada (!) işareti çıkınca zero yapıyoruz. yani toprak ayarı yapılıyor. neden böyle olduğunu anlamadık. sizce?
  • yine ayrım!!! ayrımda ferro veya nonferro olarak işlem yapan cihaz bazen bu ayrım bildirimlerini göstermemektedir. TUNING ve ZERO yaparak tekrar denediğimizde bazen normal olması gibi bildirim yaparken bazen yine uyarı bildirimleri yapmamakta. sorunun çözümü sizce?
  • sinyal sorunu: arazi taraması yaparken bazen zayıf metal sinyali alıyoruz. arazinin durumuna göre mod değiştirip (3-4) tekrar denediğimizde sinyal olmayınca mineral olabileceğini düşünüp es geçiyoruz. bazen ise sinyal çok sağlam geliyor (mod 3-4) ama açtığımızda bişey çıkmıyor. bunu nasıl aşabiliriz. ayrıca mod 3 ve 4 te taşın açıkta olan kısmının altına yüzük koyuyoruz. taşın üstünden (taş 15-20 cm kalınlığında) algılama olmuyor. mod 1 de deniyoruz yine yok. sens artırıyoruz vb çeşitli varyasyonlar deniyoruz ama nafile. ne yapmamız lazım.
  • kırmızı taşta ötme sorunu. bunu mod 3-ve 4 ile yavaş yavaş çözdük sayılır. daha basit birşey varsa söyleyin.
  • Çukur içi çalışma: bu sorunu hüseyin beye sordum. çukurun içinde algılamada sorun olabilir. bu yüzden çukurun üstünden tutun diyor. (bu arada çukur deyince öyle harfiyat çukuru değil 20-30 cm lik) ama be çukurun içinden algılama yapmak için çukuru geniş tutmam mı lazım.
  • bu benim dikkatimi yeni çekti. ZERO yaparken diyelim ki yerden 5 cm yüksekte yaptık. zeminde hafif bir tümsek (Sigara paketi kadar) varsa orada sinyal veriyor. yani illa düz alan olsun istiyor. arazide meyilli yerlerde can sıkıcı olabiliyor. hatta zemini düzlerken çıkan ağaç kökleri dahi sinyal verdirebiliyor. bunun için sizler ne yapıyorsunuz?


cihazı genelde tavsiye edilen mod 1 de kullanıyorum. hüseyin bey genel ayar diye bunu uyarlamış ve bunu önermiş idi. cihaza adaptasyon için yaklaşık 96 saatlik bir deneyim süresinden bahsetmiş. biz daha onu dolduramadık ama yukarıda saydıklarım yüzünden arazide sıkıntı yaşıyoruz. bu arada cihaz yeni. 28 cm lik eliptik başlık ile dolaşıyoruz. hor kullanma gibi bir durum da yok. ayrıca cihaz bağlantı soketleri öyle ters bağlantı gibi bir durum da olamaz. ben elektrik-elektronik mezunuyum. ortağım da oto elektrikçi.
şimdi bu sorunları maddeler halinde yazdım. yardımcı olabilecek kişiler cevapları da hangi maddeyse belirterek yazarsa daha anlaşılır olur. şimdiden herkese teşekkürler.
Linkback: 3s plus hakkında

Karadağ

Bu üründen yüzlerce satış gerçekleşti ve 100 sayfaya yakın konusu var :) Konusunu sanırım gözden kaçırdınız. Ayrıca sorduğunuz bazı sorular çok temel bilgiler olduğundan bir yerde yazmazlar. Mesela bobin su ilişkisi yada dedektörün toprakta kullanımı gibi şeyler temel konulardır. Onları bulmanız pek kolay değildir. Kısaca ben yazdıklarınıza cevap vereyim.

1-Başlık bizim üretimimiz ise su geçirmez. İsterseniz dereye sokun öyle kullanın.
2-Ayrım konusunda kullanım hatası yapıyorsunuz anlaşılan çünkü rakamlar algılama seviyesine göre yazılan bir bilgidir. Metale göre sabit rakam alamazsınız. Öyle olsaydı ürün %100 ayrımlı olurdu ki mono bobinde bırakın %100 ü %80 bile ayrım yapan ürün yok. Mono bobinlerde yüksek ayrım teknoloji gereği imkan dışıdır. Bu konuda piyasada çok yalan söyleyen şahıs ve firma vardır. Mono bobinle ayrımı çok sağlıklı yapıyorum demek yalandan ibarettir. 
3- Yukarıda yazdıklarıma ek olarak dedektör algılama sırasında eğer ayrım yapabilirse size ferro yada non ferro bilgisi verir. Ayrım yapamazsa vermez.
4- Bobini arama pozisyonunda gezdirmelisiniz. Eğer zaman zaman bobinin pozisyonunu bozarsanız ve o anda aşırı mineralli bir toprağa denk geldi iseniz sinyal almanız normal.
5- modu ayarlamak sizin de yazdığınız gibi bir çözüm. Bir diğer çözüm ise otomatik tuneyi hızlı ayarlamaktır. Tspd yazan menüyü 7-8-9 gibi bir rakama ayarlayın Tlmt yazan menüyü de 9 a ayarlayın. Ama mesafede biraz düşüş olur.
6- Çukuru bobinden büyük kazarak istediğinizi yapabilirsiniz. Yeterince tecrübeniz olsa buna gerek yok ama şu anki tecrübeniz ile yapabileceğiniz başka bişey yok malesef.
7- bu dediğiniz şey için otomatik tune var. yukarıda kullanımını yazdım.

Temelde dedektör kullanımı için yeterli tecrübeniz olmaması işinizi zorlaştırıyor. Daha önce bir pulse dedektör kullanmamışsınız gibi görünüyor. Size tavsiyem 3 temel konu üzerine yoğunlaşın. 1- Ayrım onusunda aletin yeteneklerini anlamak ve bu yetenekler çerçevesinde çalışmak 2- monon bobin pulse dedektörlerde kullanım ve 3- oto tune kullanımı. Bunları anladığınıda ve alışma sürecini tamamladığınızda herşey yerli yerine oturacaktır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

nicotinus

hüseyin bey. cevaplar için teşekkürler.

1- evet cihaz ve bobin sizin üretiminiz. ama dediğim gibi ekran ışığı dediğim gibi olduğu üzere dikkatimi çekti. yaptığımız bir hatalı kullanım varsa düzeltelim dedim.
2- dediğiniz gibi tecrübe edeceğiz.
3- tecrübe ederken başımıza gelen bir olay. test için elimizdeki bakır, krom, çinko, alüminyum vb materyaller üzerinde denemeler yapıyoruz. toprak üstü aynı mesafeden bakarken değer veriyor. ama yine aynı mesafeden bakarken ne ayrım nede değer vermediği olabiliyor. sonra TUNİNG yapıyoruz. genelde düzeliyor.
4- bu durumu yine dediğiniz gibi deneme yanılma ve kazanacağımız tecrübe ile aşacağız.
5- ustadan bilgiyi aldık ve bu sorunun çözümüne ulaştık.
6- çukuru başlıktan biraz daha geniş kazarak test yaptık. ama demek ki daha geniş kazmamız gerekecek :D
7- mümkün olduğunca (!) işareti çıktıkça ZERO yapıyoruz. ama dediğim gibi zero sonrası ayarladığım mesafede tarama yaparken hafif tümsekler veya sinyal aldığım yeri düzlerken çıkan kökler, hatta geniş yapraklı otlar dahil artık parazit gibi sürekli sinyal verdiriyor. bu kısmı da artık tecrübe ile aşılacağı ortada.

hüseyin bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. her daim sorularımızı ve sorunlarımızda yardımcı oluyorsunuz. vermiş olduğunuz bilgi ve tavsiyeler için ayrıca teşekkür ederiz. dediğiniz gibi RODAJ süremiz var :D
kalın sağlıcakla.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious