Gönderen Konu: Delta Pulse 3S  (Okunma sayısı 3843525 defa)

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1420 : 15 Aralık 2013, 18:22:51 »
Hocam kucuk bobinde osc goruntusu
1m2 bobin osc goruntusu.

Bu sinyallerin her ikiside yüksek hele büyük bobininki hepten yüksek. bu kalibrasyonla dedektörün normal çalışması beklenmemeli.

saygılar
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı murat_42

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 76
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1421 : 15 Aralık 2013, 18:47:23 »
Nasi olmasi gerekiyor hocam goruntuler ustunden gosterebilirmisiniz.

Çevrimdışı murat_42

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 76
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1422 : 15 Aralık 2013, 19:36:06 »
Nasi olmasi gerekiyor hocam goruntuler ustunden gosterebilirmisiniz.
Hocam bu şekilde mi olacak Osc egrisi.??

Çevrimdışı bitkici şakir

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 568
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1423 : 15 Aralık 2013, 20:21:17 »
s,a karadağ ustam ikinci bir pic daha  eklense ve diğer bilgileride o pic e yükleyip ortak çalıştırabilir misiniz ? bilirsin ben pek anlamam ama fikir olarak aklıma ilk gelen şey bu oldu, devrenin diğer yanına harici olarak eklenebilir mesela.

Çevrimdışı kripto55

  • Binbaşı
  • ****
  • İleti: 1142
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1424 : 15 Aralık 2013, 20:46:27 »
2 PIC İLE NE KADAR SAĞLIKLI ÇALIŞILIR BİLİNMEZ AMA SANIRIM TEK BİR İŞLEMCİ İLE ÇALIŞINCA DAHA RAHAT VERİMLİ OLUR.


FREECAS ATMEL 32 OLABİLİR BUNDAN SONRA SIRA BUNLARDA

Çevrimdışı ServetsizServet

  • Cezalı
  • Yüzbaşı
  • *
  • İleti: 854
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1425 : 15 Aralık 2013, 22:20:24 »
s,a karadağ ustam ikinci bir pic daha  eklense ve diğer bilgileride o pic e yükleyip ortak çalıştırabilir misiniz ? bilirsin ben pek anlamam ama fikir olarak aklıma ilk gelen şey bu oldu, devrenin diğer yanına harici olarak eklenebilir mesela.

merhaba ,
işlemcinin yetmediği bazı durumlarda ,eprom ilave edilebiliyor fakat bu her dizayn için yada yazılım dizilimi için uygulanabiliyormu tam emin değilim ,
Okumak tutkuların en soylusudur,

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1426 : 15 Aralık 2013, 22:29:08 »
Nasi olmasi gerekiyor hocam goruntuler ustunden gosterebilirmisiniz.
Hocam bu şekilde mi olacak Osc egrisi.??

Bu şekilde uygundur.

Saygılar
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1427 : 15 Aralık 2013, 22:47:00 »

2 PIC İLE NE KADAR SAĞLIKLI ÇALIŞILIR BİLİNMEZ AMA SANIRIM TEK BİR İŞLEMCİ İLE ÇALIŞINCA DAHA RAHAT VERİMLİ OLUR.




FREECAS ATMEL 32 OLABİLİR BUNDAN SONRA SIRA BUNLARDA


Bundan sonra kullanacağımız işlemci bu olacak. Görünce biz bunu nasıl lehimleyeceğiz demeyin. Herşey amatör uygulamacılara uygun olacak  ;)


Saygılar
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı bir_Lahzada

  • Onbaşı
  • İleti: 18
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1428 : 15 Aralık 2013, 23:57:09 »
herkese selam eder değerli huseyin bey ve ekibinin başarılarının devamını ALLAHTAN DİLERİM
 şuanda forumda bulunan arkadaşlara sorumu soracağım delta pulse 3s trabzon rize veya giresunda kullanan varmı sebebini izah edeyim ben rizeliyim bizim buralar dağlık kayalık ve ormanı çalısı çırpısı fazlaca olan yer olduğu için toprağıda taşlık ve renk koyu kahve rengi syahımsı toprağı olduğu için bu cihazın bu ortamlarda ne kadar verimli olabileceğini araştırıyorum.yapılan testelerin hepsi guzel ve ama hepsi düz tarlalarda yapılmıştır ve hakkaten iş yapıyor ona lafım yok huseyin beye de açmıştım bu konuyu foruma aç konuyu bu cihazı bu saydığım yerlerden alıp kullanan olabilir dıye yazdım varsa bir arkadaşımız lutfen bilgilendrsin beni vereceğiniz cevabları sabırsızlıkla bekliyorum teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2013, 00:00:17 Gönderen: bir_Lahzada »

Çevrimdışı fatih2176

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 134
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1429 : 16 Aralık 2013, 13:16:27 »
bir lahza usta ben nacizane tecrübemden bahsedeyim toprak yapısı hiç önemli değil bence önemli olan kaya yapısı bazı kayalarda demiroksit miktarı fazla oluyor o tür yerlerde çalışamazsın.çünkü ben düzceliyim düzcenin dağlık olan çoğu mevkisine gittim sadece bir mevkiinde kaya yapısı aşırı mineralli veya demiroksit,veya demir madeni vardı orada sürekli her yerinde öttü.bi arkadaş nokta dedektör getirmişti ayar bile yapamadan gitti.o yerden biride kaya kırıntılarına mıknatıs tuttuk kaya parçalarını topladı demişti.diğer yerlerin hiçbirinde gereksiz ötmedi.bişey bulamadık o ayrı bi konu.ama eski zaman civi nal parçalarına denk geldim.

Çevrimdışı kayzer1915

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 334
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1430 : 16 Aralık 2013, 14:03:59 »
bazı kayalar da da ötsün artık okadardan bişey olmaz

Çevrimdışı bir_Lahzada

  • Onbaşı
  • İleti: 18
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1431 : 16 Aralık 2013, 15:22:36 »
tesekkur ederim fatih bey verdiniz bilgilerden dolayi evet bakalim artik hayirisi diyecegim

Çevrimdışı fatih2176

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 134
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1432 : 16 Aralık 2013, 15:39:12 »
daha öncede yazmıştım ama tekrar yazayım nokta ve SISMIK ile karşılaştırma yaptım bi arkadaş SISMIK ile değerli dediği yerde şişe kapağı bulmuş ve diğer değerli dediği yerlere bakmamış.birde onun baktığı yerlere ben baktım bi kaç tanesinde değersiz deyip 30 değerini verdi diğerlerine mineral olarak gösterdi.mineral olanı ise t1 t2 t3 t4 değerleri sürekli değiştiği için anladım ama ötmedi sadce çok az tıkırdama yaptı.şunuda belirteyim başlığı kendin yapmaya kalkma veya başkasına yaptırma alacaksan hepsini karadağ ustadan temin et pişman olmazsın.seni utandırmaz

Çevrimdışı bir_Lahzada

  • Onbaşı
  • İleti: 18
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1433 : 16 Aralık 2013, 17:01:27 »
tesekkurler fatıh bey.zaten cıhazı almaya karar verdinmi herseyini ondan alacağım.nokta beş para etmez benim biryerim var baktık onunla tık yok alamadı bile neymiş çok derindeymiş dedi bana kullanan ses çıkmadı benım bildiğim en fazla 1.5 mt.derinliği var malesef nokta işe yaramadı 106 olanı onun için sık dokuyorum misali araştırma yapıyorum hayırlısıyla alacağım bir tane

Çevrimdışı onur600

  • Söz Sahibi+
  • Albay
  • *****
  • İleti: 3974
  • Cinsiyet: Bay
  • ne çektin be...
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1434 : 16 Aralık 2013, 17:28:46 »
s.a.
Devresini kutulayan arkadaşların bir çoğu bu kısma dikkat etmemiş. Besleme ve bobin çıkışını bu şekilde monte edebilirler.Sallanan kablo parazitinden kurtulmak için...Neredeyse hiç kablo kullanmadan,(devrenin ses katında gözüken kablolar ses devresinde modifiye denemesi için geçici takılmış durumda)
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

whatsap ihbar 5443372844
Teknolojiekibi Tokat bayi

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1435 : 16 Aralık 2013, 20:24:42 »
Nasi olmasi gerekiyor hocam goruntuler ustunden gosterebilirmisiniz.
Hocam bu şekilde mi olacak Osc egrisi.??

Evet eğri bu şekilde olacak be bobin borularınız rijit olacak. Yoksa stablite ve performansta problemler yaşarsınız.

Saygılar
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1436 : 16 Aralık 2013, 20:31:50 »
s.a.
Devresini kutulayan arkadaşların bir çoğu bu kısma dikkat etmemiş. Besleme ve bobin çıkışını bu şekilde monte edebilirler.Sallanan kablo parazitinden kurtulmak için...Neredeyse hiç kablo kullanmadan,(devrenin ses katında gözüken kablolar ses devresinde modifiye denemesi için geçici takılmış durumda)
Saygılar

Bağlantıların gayet yerinde olmuş. (+)(-) ye dikkat ;)
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı murat_42

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 76
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1437 : 16 Aralık 2013, 21:37:23 »
Tmm hocam egriyi bu şekilde ayarladim daha fazla dusurdum mu tenekeyede arti deger veriyor cunki. Hocam egri bu şekilde ayarli iken bazen acilirken takili kaliyor acilsa bile bobini haraket ettirmeden durdugu yerde kesik kesik bazende duşuk olarak surekli otuyor ve deger veriyor bu durumu nasil onlerim eşik degerini 40lara kadar yukselttim bu seferde derinlikte duşme oldu napabilirim.

Çevrimdışı murat_42

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 76
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1438 : 16 Aralık 2013, 21:41:28 »
Hocam kuçuk bobinide tek tur olarak kullanmam bi problem oluştururmu bu şekilde derinlikte artma oludu ama 1.20 cmden teneke kutuyu degersiz olarak goruyor.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7829
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1439 : 16 Aralık 2013, 21:46:21 »
Bobinden memnusanız kullanın. Ben denemediğim için bişey söyleyemem. Denemeyi evde yapıyorsanız parazitli çalışabilir. Ama arazide parazit yapıyorsa ya akünüz problemlidir yada bobininiz esniyordur.

Saygılar
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.