Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta pulse 3 için yeni fikirler ve özellikler uygulabilir kullanışlı devreler

Başlatan teslacoil, 10 Ağustos 2012, 01:31:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teslacoil

konu başlığından da anlaşıldığı gibi her yönüyle dp3 favorimiz oldu ve sonları yaklaşıyoz tecrübeler denemeler artıkça sonuca yaklaştık cihazın gerçek gücünü ve verimini görmeye başladık
ama yinede bu film burda bitmez diyip geliştirmekten kaliteyi artırmaktan vazgememek lazım
bu konuda  cihazı bütünüyle ele alıp yeni fikirlerleri olan burdan paylasşın uygulanabilir şeyleri ekleyelim bildiğimiz farklı devreler piyasadaki diğer cihazlarda olan özelliklerden hoşunuza gidenler
yada şöyle bir şey olsaydı güzel olurdu diyebileceğiniz fikirler gibi herşey
Linkback: Delta pulse 3 için yeni fikirler ve özellikler uygulabilir kullanışlı devreler

huseyin05

Npn ve pnp transistörleri bc184 "npn" ve bc213 "pnp" olarak değiş'tirin. BC184l ve benzeri transistörler olmayacak sadece kendi kodu bc184 ve bc213 olsun. Bu tip transistörler "ALN-düşük gürültü seviyesinde çalışan" transistörler'dir. Bu transistörlerin yerine ktc9014 npn ve ktc9014 pnp kullanabilir'siniz. Derinlikte artışlar sizleri şaşırtmasın çünkü en önemli etken gürültüden uzak bir çalışma ortamı olduğu için seçilecek devre elemanları bu durum dikkate alınarak yapılmalı!...Bu uygulama tekniği diğer vlf-ib-pll v.b sistem dedektörler içinde geçerli'dir. www.bluemavi.com transistörler bu siteden tedarik edilebilir. Saygılar.

teslacoil

suan dp3 devresinde transitör olarak bc546 npn  11 adet----- bc557 pnp 3 adet----- 2n2907 pnp  2adet olarak var tecrübenize dayanarak araştırıp  uygunsa ilk fırsatta uygulamasını yapmaya çalışacam teşekürler kolay gelsin

teslacoil

Sırayla bir çok fikri açıklamaya çalışıcam bu seferki konu aküsünü şarj yapıpta  ne kadar dolu olup olmadığını anlamak isteyenler için ben cihazın üzerindeki şarj ünitesini kullanıcam
cihazı açmadan önce bunu öğrenebilmemiz için   basit kolay kulanışlı bir yol ile ilgili  dijital yada ledli göşterge ekleme tavsiyem olucak sizlere  ben suan 5 ledlisini tercih ettim yaptım bunun 10 ledli olanıda var dijital olanlarıda
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 Digits Digital Volt Meter with PIC16F676
linki              http://electronics-diy.com/digital-volt-meter-with-pic16f676.php
hex dosyası http://electronics-diy.com/schematics/721/main.HEX
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5ledli vumetre olarak geçsede mantık aynı sinyal ucunu artıya bağlanıyo
http://www.edevreler.com/5-kanal-vu-metre-devresi.html
-------------------------------------------------------------------------
10 ledli olan devre geniş voltaj aralığında
http://www.elektrotekno.com/about40473.html
---------------------------------------------------------------
cihaza uygulanması görünümü hakkında  led bar kullanmanızı tavsiye ediyorum onlarda bunlar çok az yer kaplıyor uygulaması basit çesitleride bol
http://www.google.com.tr/search?q=led+bargraph&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=o4MkUP6kLY7ktQaD9IGICA&sqi=2&ved=0CEQQsAQ&biw=996&bih=630
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 ledli devrenin artısına ve eksisine birer tane seri  1n4001 diyot taktım  direk aküye bağlı ters gerilimlere karşı koruma amaçlı  birde güç  harcamaması içinde devreninin voltaj girişine minik push buton kullandım

crzm

hocam bu dp3ümüze birde aldığı sinyallerin tahmini kaç cm de olduğunu belirten bi eklenti koyulsa hiçde fena olmazdı hani

teslacoil

crzm valla sende en zorunu istedin arkadaşım  bir gün oda olur insallah ama devre mantığında sabit bir yönde gidip geri dönen sinyal ler olmadığından zor gibi öyle olsa sinyalin gidiş dönüşü arasındaki geçikmeyle anlaşılırdı ayrı bir eklenti sistemle bu uygulabilir belki ben cihaza ayrıca aynı ekran boyutlarında bir osilaskop devresi ekliycem bu ekranda ceşitli denemeler yaparak her türlü metal hakıında toprak altındaki ortama göre tecrübe edinebileceğimi düşüyorum bir fayda kazanç sağlarsam paylaşırım  sizlerle işe yarmazsa uzay mekiği havası verir cihaza ozaman kaptan sparka sorarız sinyal ne tarafa çekiyo :D

teslacoil

1- suan dp3 menüsünde frekans ayarı yapılan kısmın arayüzü  1 ile 100 arası şeklinde ve bu ayara göre devrede ölçülan sinyal frekansı kademeli olarak yükseliyo bunu 180hz ile 280hz şeklinde değiştirmesi daha bilgilendirici olur diye düşüyorum
2- oto toprak ve ayar menüsünün  alt menüleri arasındaki değiştirme yukarı aşağı butonları ters olarak işlem yapıyo
3- tr1 ayarında delta sinyal eğrisini ayarlamak için menüye ayar kısmı eklenmeli sayısal yada grafiksel olarak  buna göre bu ayarı yapamadıklarından dolayı mevzut  cihazlarına kurcalamaktan başka arızaların çıkmasına sebiyet veriyorlar yada verimsiz olarak yada hiç kulanamıyolar
4- cihaz besleme kaynağındaki gerilim  belli bir voltajın altına düştüğünde cihazın kendisini kapatması için yazılım eklenmesi gerekiyor hem kullanılan pilin ömrünü uzatmak için hemde kullanırken voltaj düşümünden oluşacak sıkıntılar için
karadağ ustaya saygılar hürmetler gene başına iş çıkartıyom ama :D
kolay gelsin şimdiden

huseyin05

Menü içerisindeki ayarlamaların sayısal artış değerleri butona basılı tutulduğunda hızlandırılırsa daha güzel olur düşüncesin'deyim. Ana ekrandaki sol tarafta bulunan pil göstergesi altındaki ayarlanabilir değerler hangi işlemi ifade ediyor. Yukarı ve aşağı butonları ile ayarlanabiliyor. 4051-4094 ve 4066 entegrelerinin vcc (+) pinlerine 100nf veya 330nf arasında kutupsuz polyester kondansatör takılmalı!... Saygılar.

teslacoil

hüseyin usta ana ekrandaki sol taraftaki 4 tane bar değerli değersiz ayrımı ile ilgili bilgi veriyor kütlesine göre yada metalin yakınlığına göre bu barlar yükselişe geçiyo
aynı şekilde 1-2-3 hanelerin yanında çıkan değerlerde metal hakkında bilgi edinmek için zaten bir te spakturumum var cihazı kullanım esnasında yukaru aşağı butonlarıyla eşik kademesini düşürüp yükseltiyosun buna göre cihazın bobine uyguladığı güç artıyo ve o dediğiniz barlar metal cinsine göre algılama yaptığından yükselmeye başlıyo siz cihazı yukarı aşağı butonlarını kullanarak sessiz konuma gelicek şekilde ayarlama yapın ve o şekilde aramaya başlayın
çok hızlı değiştirmek aslında gerekmiyo en fazla eşik ayarı yaparken ihtiyaç oluyo ondada
buton konusunda bir yavaşlık var aslında sanki buton basmıyomuş gibi davranıyo butonda sıkıntı olmadığı halde diri basmak gerekiyo 1-2sny kadar bunun sebebi pic sürekli işlem yaptığından yetişemiyo olabilir
-------------------------------------------------------------------------------
pil seviye göstergesi daha geniş yelpazeli olması için simge olarak değilde 1den 100 kadar şeklinde sayısal değer olarak verse daha iyi olur yada akü voltajını göştermesi
-------------------------------------------------
ses açma kapama yada ses  seviyesi pasif sanırım işlem yapmıyo devreye göre aktif hale getirme imkanı yoksa menüden çıkartılmalı
-----------------------------------------------------------------------------------------------
karadağ ustam bunları kendim için değil piyasanın en güzel cihazı seninki olsun diye yazıyorum :D

pro-TR

s.a.
yaşadığımız şu günlerin mübarek ramazan olması nedeniyle elektroniğe kısada olsa ara verdim, verdik. zira zaman açların yoklukların anlaşılma zamanı, bunu da ancak oruç tutarak anlamaya çalışıyoruz. malum herşeyimizi bu dünyaya vermemek lazım, azda olsa geleceğimizide düşünmemiz lazım diye düşünüyorum  ;)
nasipse bu sayılı gün bitecek ve kaldığımız yerden aynı hızda çalışmalara devam edeceğiz.
bu konunun açılması bir PI dedektörden beklentilerin ne olduğu, dedektörümüzün sınırlarını talep-arz maiyetinde sunma adına çok güzel ve yerinde olmuş...
PI dedektörde mevcut ayrımın gelişimi adına veya daha güzel nasıl olur babında karadağ ustamla fikir alış-verişinde bulundum. kendisi ile yakın bir zamanda konuyu masaya yatırmayı düşünüyoruz. eğer daha güzel sonuçlar alabilirsek gerekli eklentileri, yenilikleri sizlerle paylaşırız.
tabiki önümüzdeki bayramın atlatılıp hayatın normal seyrine geçtiği bir anda çalışmalara başlayacağız...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

crzm

deepmax x6 gibi laptopa bağlayıp sinyal alınan yerlerin 3 boyutlu resmini göstertsek nasıl olur acep

teslacoil

osilaskop konusunda  eklediğim  hazır satılanın  rs232 bağlantı kablosu var aynı görüntüyü leptop üzerinden görülüyor bu şekilde bir yazılımla bilgisayara cihaz ekran  görüntüsü verilebilir ayrıca arama esnasındaki sny snye veri kaydı yapabilir  sinyal görüntüsü metal algılama değerleri gibi sonradan inceleme imkanı olur boşluk bulma yazılımı ile ilgili testler arttılırsa mesafe ve derinlikler tespit edilebilcek hale gelir bence  3d grafiğe bile dönüştürülebilir düzenli şekilde tarama yapılarak
boşluk bulma kısmındaki görütünün  yan tarafına şimdilik skala eklenebilir sayısal olarak 0 dan 10 kadar şeklinde aynı şekilde metal derinliğiyle ilgili olarak bu şekilde bir menüyle dönüşütürülürse  radar yoluna girer bu sistem
gerçi bizimde tuzumuz kuru habire yazıyoz bide bunların yapması
ilk fırsatta yazılım işini öğrenmeye başlıyom ustamıza acil kalfa lazım belli oldu :D

UNIQUE - TA5DF

ustam ben yazarım ama ana şase lazım. yani nereden ne okuyacağız bilsem hepsini yazarım. pic basic  --- proton cccs c  hangi dilde istersen ;)

hatta benim şöyle bir fikrim var: dp 3 teki glcd fazla cafcaflı. satmak için iyi kullanmak için gereksiz. onun yerine 4x20 veya hatta 2x16 lcd kullanılabilir. tüm işler için 2x16 yeterli.  hemde glcd nin yükünden işlemciyi kurtarmış oluruz. daha fazla hız daha fazla frekans.

50 - 100 us frekans ile 250 - 450 uh bobinde 600 hz civarı dp 3 te mutlaka denenmeli ;)
TA5DF

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuya çok da yazmadan dikkatlice takip edeceğim. Şu an için devreye bobin algılama ve kalibrasyon için osc şeklinde çalışma ekleme işlerim kaldı. Haricinde belirteceğiniz ortak her şeyi ekleyebiliriz.

UNIQE, Bahsettiğin gibi extra bir şey yapabiliriz. DP3 ten bağımsız daha basit bir devre olarak foruma kazandırabiliriz. Bu devre DP2 ile DP3 arası bir devre olarak konumlandırılabilir. Fakat unutulmamalı ki karakter lcd de sönümlenme eğrisi şekli çıkartılamıyor. Çıksa da çok basit oluşuyor. Bu arada elimde çokca freescale MC9S08SH8 var. Bu denetleyicinin adc çevrim hızı 1uS ve fiyatı 2-3$ arası. Eğer istenirse bununla bir devre yapılabilir.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Mustafa-

teslacoil

dp3 suan akü beslemesinden kaynaklanan ayrım sorunu ile ilgili sıkıntısı var bu kullandığımız bakımsız kurşun akülerin voltajı düşerek bitmesinden dolayı beslemesi düzensiz ve bu yüzden çok güzel metal ayrımı yapar halde bıraktığım cihaza sadece aküsünü biraz  şarj ettikden  sonra ayarı bozulmuş buldum gerilimi değişmeyecek sabit bir beslemeye ihtiyaç var bunun için step up yada setp down regülatör kullanmak gerekiyor
step uplar yükseltenler bildiğiniz gibi dc-dc yükseltici devrede kullanılan bobinli yükselteçten dolayı besleme kaynağındaki parazit olucağından işimize yaramaz bunun için  step down düşüren tip besleme kullanmamız gerekiyor bunuda basit kullanışlı regüle entegresiyle yapmalıyız bunun için de yükselteceğimiz besleme için kullanıcağımız pil  şeçeneklerimiz şunlar
kurşun akü   ni-mh  ni-cd  li-ion li-pol gibi  buna göre avantajları dezavantajları şunlar

kurşun akü ağır boyutu büyük  voltaj düşümü fazla  avantajı tek parça fakat ucuz işimizi azçok halediyor 12+6 yada 6+6+6 şeklinde kulanabiliriz toplamda maliyet 30-40tl arası
  Ni-Mh Şarjlı Pil 1,2 volt parçalar halinde yüksek akım ve kapasitelere sahip daha az yer kaplıya hafif kullanırken dahaz gerilim düşümü yapıyo dezavantajlarıuzun süreli kullanımaması halinde boşalma yapıyo biraz pahalı 15 adet gerekiyo 100 tl fiyatı var
Ni-cd 1,2 volt parçalar halinde en büyük özelliği içerisindeki kapasiteyi (akımı) uzun süre kaybetmeden bekletmesidir ni-mh göre akımları düşüktür fiyatı biraz daha uygundur toplam adette  70tl geliyo
Lityum Ion piller 3,7 volt luk  parçalar halindedir en büyük özelliği küçük olmaları,hafif olmaları, yüksek akımlı olmaları ve yüksek voltajlı olmalarıdır.. Li-Ion piller Ni-Cd piller gibi şarj edildikten sonra bekletilebilirler ve kısa zaman içerisinde kapasite kaybına uğramazlar.
Lithium Ion pillerde hafıza problemi yoktur bu sebebden Lithium Ion pilleri şarj etmek için tamamen boşalmasını beklemeye gerek yoktur ve şarjı yarıda kesmek bu pillere zarar vermez
Lithium Ion piller ömür açısından pek kullanışlı değildirler diğer şarjlı piller gibi ilk şarjdan sonra değil bu pillerin ömürleri üretildikleri tarihden itibaren başlar. Kullansanızda kullanmasanızda üretimden sonra ömür kaybına uğrarlar. toplamda 5 adet gerekiyor 55tl ila 100 arası
Lityum polimer Yeni teknolojik enerji kaynaklarındandır ancak lityum ion pillere oranla daha düşük enerji ve daha az şarj ve deşarj özelliği vardır, lityum polimer piller istenilen boyutlarda bulunması zor olan bir pil çeşididir özel şarj gerektiri 100 - 150 tl arası fiyatlara gelir
bu duruma göre her yönden ni mh piller daha kullanışlı fakat pahalı kursun akü en kulanışşız fakat çok ucuz karar sizin
sindi gelelim regüle devremize bunuda lm serisi regüle entegresi yapabiliriz eğer genede stabileteyi yakalayamazsak picli devre gerekebilir  lm serisi 7912 - 117- 317 -340 entegreler yada zener diyotlu transistörlü olarak akım ve gerilim olarak sabit değerli
7812 serisi bunlarda 0.5a 1a ve 1.5 a olarak ve paralel bağlamayla akım değerleri yükseltilebiliyo ilk fırsatta bu işi uygulayın devrenize herkeze kolay gelsin

L200 İle Akım ve Gerilim Ayarlı Regülatör
L200 entegresi maksimum 40 Volt girişle çalışan bir regülatördür. Ani gerilim yükselişlerinde kendini korumaya alır.  Çıkış voltajı 2.85 volt ile 36 volt arasında ayarlanabilir. Akım ise 0 amper ile 2 amper arasında ayarlanabilir.
Aşağıda görülen devrede 2 adet ayarlı direnç kullanılmıştır. Bu ayarlı dirençlerin değerleri değiştirilerek farklı akım ve gerilim değerlerine ulaşılabilir. Çıkış gerilimi şu formülle hesaplanır: Çıkış Gerilimi = 2,75 * ( 1 + (R2/R1))

Mustafa-

tesla ustam
şu pil satış sitelerinde isteğe özel pil grubu yapıyorlar
bizim sistemlere uygun bir özel bir pil bloğu yaptırsak forum olarak

saygılarımla.

teslacoil

aman mustafa ustam o işlere hiç bulaşmayalım adam iki gün sonra bir yerde 5tl ucuzunu duyar bizi kazıkladılar diye laf konusur gönderirsin kargodan almaz bide kargo parası verirsin bir sorun olur sanki pil imalatçısıymışın  gibi hesap sorar neme lazım varsa ucuz satan sitesin linki verelim herkez kendi alsın iyilik yap denize at biz bildiğimizi tecrübemizi öğretelim ondan sonra ona rağmen benim cihazım ayrım yapıyo derse su linki zahmet olmasa oku dersiniz yeter bizde yazıp çiziyoz ama boşamı yazıyoz doluyamı bilmiyom ya neyse vakit geçiyo bu şekilde

BERK

Ben çoktan PC'ler için üretilmiş masaüstü kolonlardan söktüğüm anfiyi küçülterek dp3 ekledim.Uğraşsam bıraz zaman alacağı için bu yola baş vurdum.Açıkcası çokta iyi oldu arkadaşlar.Mustafa ustamın ifade ettiği gibi sesi güçlendirme adına bişeyler yapılsa hiçte kötü olmaz.

Mustafa-

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious