Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

PI deneme (çoklu sample-hold)

Başlatan pro-TR, 12 Aralık 2011, 00:11:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar elimizdeki işlemciler maalesef sönüm üzerinden tek örnek alabilecek kaabiliyette adc çevrim süremiz yetmediği için fazla örnek alamıyoruz.
eklediğim şema ile 7 örnek almış olsak ve bu elimizde ki 7 adet değer ile güzel bişeyler çıkarabilirmiyiz?
Linkback: PI deneme (çoklu sample-hold)
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

huseyin05

Selami hocam yanlış anlamayın ama 4700uf'lık kondansatör mosfet anahtarlamasından sonra görev yapıyormu kontrol edermisiniz. Goldscan IV veya diğer pi sistemlere göre bağlantı hatası varmıdır? Mosfet ile  oluşan pulse anahtarlama süresinin uzunluğunu kondansatör ayarlıyordu değilmi?

Karadağ

Merhaba pro-TR,

Hatırlarsan teknolojiekibi pi de başlarken çoklu örnek için bir öneride bulunmuştum. Senin bu yaptığın da olabilir tabii ama okadar çok opamp kullanmaktansa 4066(yada daha az iç dirence sahip bir anahtar) ile kondansatörleri şarj ederek ve sonrada onları tek opamp üzerinden okuyarak bu işi biraz daha basite indirgeyerek yapabiliriz diye düşünüyorum. Tabii hangisi daha verimli olur onu denemek lazım. Ama burada unutulmaması gereken ve şimdiye kadar bu işlerle uğraşanların hemen hemen hepsinin yaptığı bir hata varki oda denetleyicide aslında 1 adc var ve bu adc nekadar etkilenmez desekte bir önceki okuduğu sinyalden etkileniyor. Heleki işin içinde pic varsa. Dikkat edersen eski yazılan yazılarda pide ayrı  olmaz deniyorsu şimdi ayrım olur ama metal cinsi algılanamaz deniyor yarında metal cinsi algılanır ama ... diye gidecek. Bu durum butür ayrıntıların zamanla öğrenilmesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ben öncelikle daha düzgün bir denetleyici ile bu işin üzerine gidilmeli diye düşünüyorum. Bu nedenle daha üst düzey denetleyiciler ile çalışarak bazı çalışmalar yaparak bu işin üzerine gitmeye karar verdim. Daha tam olarak başlayamadım teknolojiekibi pi, deltapulse3, dijital kontrol devrezi derken hiç zaman kalmıyor. Ama sanırım DSC kullanarak bir dedektör yapmaya başlayacağım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

karadağ ustam söylediklerinizde haklısınız ne diyeyim. ama gelgör ki ben henüz 18F gibi 8-10 bit işlemcileri yeterince öğrenemedim ki, birde kullandığım derleyici DSpicleri desteklemiyor yoksa dediğiniz gibi bu işin sınırı yok, sadece teknolojiyi kullanma kaabiliyeti ile sınırlı.

hüseyin05 usta tank cond. göre feti rahatlatmak, bataryayı rahatlatmak pals süresine etkisi yoktur.

Karadağ

Merhaba Selami usta,

Devre ile ilgili bir çalışanız oldumu?

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

pro-TR

s.a.
hüseyin ustam şemanın PCB sini çizdim ama henüz ne yazılımı yaptım ne de kartı basıp deneme şansım oldu, şu sıralar PI-IB sistemi anlamaya çalışıyorum. ama bu şemayı denediğimde sonuçları bildiririm.

Karadağ

Sonuçları bekliyoruz. Bu arada devrede değişikliğe gittinizmi? Ziraa devrede değişikliğe gitmeniz gerekir diye düşünğyorum. Eğer yapı olarak bunu kullanacaksanız kapasiteler 4051 in çıkışına gelir ve 1 k ları kaldırarak tek kat opaamp kullanırsanız sanırım doğru iş yapmış olursunuz.

Saygılar

huseyin05

Selami hocam daha önceden gönderdiğiniz 18f452 için derlediğiniz hex kodu çalıştı. Elimde 4051 entegresi yok onuda en kısa zamanda bulup denemeyi yaparım. Hocam ben şu 5.1v zener diodu pic'in 3'.cü ayağına gnd'den bağlayacak ve opamp çıkışını zener ile sınırlandıracağım öyle değilmi? Saygılar...

huseyin05

resimlerin devamı en fazla 4 adet gönderebiliyoruz herhalde!...

huseyin05

huseyin05

huseyin05

huseyin05

Programlama yaptığım jdm programmer devresi resimleri

ehsanajal

Alıntı yapılan: pro-TR - 12 Aralık 2011, 00:11:14
s.a.
arkadaşlar elimizdeki işlemciler maalesef sönüm üzerinden tek örnek alabilecek kaabiliyette adc çevrim süremiz yetmediği için fazla örnek alamıyoruz.
eklediğim şema ile 7 örnek almış olsak ve bu elimizde ki 7 adet değer ile güzel bişeyler çıkarabilirmiyiz?
hi
i want add discrimination to PI detector , for example for add discrimination to DP2 , which point need to measure and how can i measure and ...
please help

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious