Gönderen Konu: Clone pi w bobini görmüyo  (Okunma sayısı 1036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Suta35

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 180
  • www.teknolojiekibi.com
Clone pi w bobini görmüyo
« : 28 Kasım 2019, 21:17:40 »
Arkadaşlar herkese selamlar, malumunuz kendime bi clone pi w dedektör yapmıştım, geçen gün arkadaşım istedi benden arazi de kullanmak için verdim, sagolsun devreye 12 voltluk aküyü ters bağlamış 4148 diyotları yakmış, irf740 falan yemiş neyse onları değiştirdim devre şuan çalışıyo ama bobini kesinlikle görmüyo,sebebi ne olabilir?

Not : entegreleri kontrol ettim her ihtimale karşı Adg444 ve atmega'dan 2 tane sipariş etmiştim onları da her ihtimale karşı değiştirdim

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimiçi mollax

  • Söz Sahibi+
  • Yüzbaşı
  • *****
  • İleti: 329
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Clone pi w bobini görmüyo
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2019, 23:56:10 »
Normal şartlarda şemada beslemedeki diyot ters bağlantılara karşı sigorta görevi yapıyor önce onu kontrol edin
sonra pic sinyal üretiyor mu onu kontrol edin.
Bu arada yeni taktığınız işlemciyi programlamayı unutmadınız umarım.

Çevrimiçi Suta35

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 180
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Clone pi w bobini görmüyo
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2019, 04:23:55 »
Normal şartlarda şemada beslemedeki diyot ters bağlantılara karşı sigorta görevi yapıyor önce onu kontrol edin
sonra pic sinyal üretiyor mu onu kontrol edin.
Bu arada yeni taktığınız işlemciyi programlamayı unutmadınız umarım.
Hex dosyası yüklü sipariş etmiştim entegreyi hocam, sıkıntısız çalışıyo cihaz, hangi diyotu kontrol etmeliyim peki? Ölçü aletimle diyot kademesinde hepsini test ettim bi tane kısa devre olanı vardı onu değiştirdim, cihaz çalıştı ama dediğim gibi bobini görmüyo hiç tepkime yok, film dirençleride diyot kademesinde kontrol edince kisa devre gözüküyo acaba mavi renkli direnclerin özelliği mi bu yoksa arızalı olan onlar mı diğer normal dirençlerde her hangi bi kısa devre almadım

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimiçi Suta35

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 180
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Clone pi w bobini görmüyo
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2019, 20:41:31 »
Merak edenler için... sorunu hallettim, tl074 entegresinden kaynakliymis patates çıktı, 4. denemem de çalışan 074 buldum taktım sorun halloldu, demek ki herkesi dinlememek en iyisiymis, gerçi hoş sitede tanıyanlar birbiriyle sohbet halinde benim gibi fazla bilgisi olmayanlar ancak boğaz tırmalar.. Şu sitede 2 kişi benimle diyalog kurdu o da sagolsun Şahin58 ile BuLutBey usta..

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı şimal

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 338
Ynt: Clone pi w bobini görmüyo
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2020, 14:58:57 »
biz arakdaşla clone pı yaptık ama 0,80 veya 1 mm emaye tel kullandık kobin için onun omajı düşük olması gerekiyor bildiğim kadarıyla delta gibi yüksek olmasına gerek yok