Teknoloji Ekibi

Metal Dedektörleri => Metal Dedektörü Devre Şemaları => Konuyu başlatan: asenkron - 19 Ağustos 2007, 19:01:31

Başlık: clone pı
Gönderen: asenkron - 19 Ağustos 2007, 19:01:31
clone pı sema pcb
http://www.savefile.com/files/984409
http://www.savefile.com/files/984410
http://www.savefile.com/files/984411
http://www.savefile.com/files/984412
Başlık: Ynt: clone pı açık kodları olan veya türkçeye çeviren varmı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 14 Eylül 2007, 11:11:56
arkadaşlar clone-pi yapıyorum ama bana kodları(asembly veya pic basic) kodları lazım . geliştşrmek veya enazından
 türkçeye çevirmek istiyorum . yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler

feridund@gmail.com
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: E_Studio - 15 Eylül 2007, 01:32:37
Devre önce bi randımanlı çalışsında ikinci planda türkçeye çevirelim arkadaş kolaygelsin.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 18 Eylül 2007, 13:08:01
mcp 3201 ve tl 084 hariç herşey tamam  ama mcp 3201 bulunmuyor nereden buldunuz acaba paylaşırmısınız.
feridund@gmail.com
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 18 Eylül 2007, 13:17:28
devde tamam am 3201 ve tl 084 bulumadım nerede bulurum
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: E_Studio - 18 Eylül 2007, 20:54:52
 Merhaba feridund;
 MCP3201 Microchip entegresi 5 ay önce getirtmiştim İnfogate sorabilirsin.2 sene önceden MCP3202 sini getirttim 12 bit ADC ve 2 kanal.
 Biraz pahalı mesela işlemciden fazla fiyatı.
 http://www.garantialisveris.com/teknoMarket/default.asp
burayla irtibata geç istersen kolaygelsin.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 20 Eylül 2007, 13:10:14
teşekkürler
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 21 Eylül 2007, 20:45:02
yurt dışı satış fiyatı 1.73 $ . bulsam fiyatına falan bakmadan 10 tane alacağım valla
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: VERON - 21 Eylül 2007, 23:19:17
feridund arkadasım bu siteden bulabilirsin istersen birde bu siyeete bak kolay gelsin birde atmegayı nerden buldun bende yapmak istiyorum ama su elimdekilerini bir an önce bitirsem  ::)
http://www.turuselektronik.com/product.php?productid=18000&cat=349&page=2
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 24 Eylül 2007, 20:29:16
atmegayı konyada bir arkadaş buldu ama nereden bilmiyorum


şu anda 16f877 li ayrımsız versiyonunu yapıyorum. mcp 3201 den ümit kestim

ama turus a da bi bakiiim

bence en kolayı 877 li olan işlemci ve lcd için ayrı pcb çizdim, standart clone pcb sinden 8 li kabloyla bağlamayı düşünüyorum. detayları bitince paylaşırız.
 
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: UNIQUE - TA5IFD - 24 Eylül 2007, 20:43:47
http://www.online-translator.com/url/tran_url.asp?lang=en&url=http%3A%2F%2Fwww.f-burn.ru%2Fclonepi%2F&direction=re&template=General&cp1=NO&cp2=NO&autotranslate=on&psubmit2.x=30&psubmit2.y=17
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: sky2008 - 23 Ekim 2007, 00:54:27
mcp3201 parçasını bu adresten satın alabilirsiniz.
http://export.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?sku=9758577
http://futurlec.com/cgi-bin/search/search.cgi
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: nahita - 23 Ekim 2007, 15:17:56
mcp3201 için
Nell Elektronik
0 312 472 69 00 Ankara
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: Uykusuz - 29 Ekim 2007, 00:50:21
Clone PI dedektörü metal ayrımı için yapanlara yazıyorum, arkadaşlar tek para aramalarında kesinlikle tesoroyu öneririrm. PI dedektörlerde malsef metal ayrımı sağlıklı yapılamıyor. Fakat IB dedektörlerde bu durum biraz daha net.  ;)
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: sky2008 - 06 Kasım 2007, 15:56:38
Sayın arkadaşlar clone PI -2 devresini yaptım,ATMEGA32  yerine ATMEGA8535 kullanmak için yazılımı avr disassembler programı ile modifiye edip, atmega8535 için duyarlayıp hex olarak çeviri yapmak istedim başaramadım.İki entegrede aynı yapıya ve aynı bacak sayılarına sahip.Data olarak inceledim tüm özellikleri aynı.Elime atmega32 olmadığı için atmega8535 şeklinde değiştirip nasıl programlama yapabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.
Başlık: ayrımlı dedektör
Gönderen: reis_07 - 19 Ağustos 2009, 13:51:44
http://video.google.com/videoplay?docid=7847131691300608980&hl=tr arkadaşlar bu iş görür mü sizce mineralden etkilenme olayı olur mu tşk
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: zerog26 - 19 Ağustos 2009, 16:48:33
arkadaşım güncel projeler bölümüne girip bakarsan tarsos isimli dedektörün emekli amca lakaplı üyenin tasarladığını göreceksin ve tüm dosyalar bu başlık altında mevcut...kolay gelsin benim delta yeni bitti şimdi sıra tarsosta onu yapmayı planlıyorum....
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 31 Ağustos 2009, 21:05:44
sayın asenkron ve uykusuz bey clone pı2 yi yaptım STK 200 kitini kullanıyorum Ponyprog bilgisayarıma kurdum mega32 entegresini programlıyamıyorum ponyprog un ayarları nasıl olacak şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 31 Ağustos 2009, 21:08:12
ADG 444 entegresi için karşılıgı dg 221 zengin elektronikte var tel:02122438921 ve ayrıca MCP bulamayanlara 02122497235 bu numarada var .
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 02 Eylül 2009, 19:00:34
acele cevap bekliyorum
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: Uykusuz - 03 Eylül 2009, 11:48:30
konu hakkında bilgim yok malesef daha önceden kullanmadım o programı  :-[
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 03 Eylül 2009, 21:35:09
teşekkürler hocam saygılar.yakında çözeriz ama biraz ugraştırır okadar.
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: humhum - 13 Eylül 2009, 19:26:33
Ayırımın iyi olduğu vurgulanan Pulse İnduction MD  'Clone PI-2' full Hex'li . ( PI Clone-2 with discrimination ):

   http://ultrashare.net/hosting/fl/1112a6e882/clone_pi_2_with_disc.

   [img width= height=]http://i0909.hizliresim.com/2009/9/13/6547.jpg[/img] (http://urlal.com/bn)
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: oongit - 15 Eylül 2009, 09:42:44
Arkadaşlar; bilmem fark ettiniz mi? Bu PCB'yi yapacak olursanız malzeme yerleşim tarafındaki ince alüminyum ya da başka bir metal her neyse; ondan da yapmayı ve komponentlerin metal kısımlarına (kristal hariç) temasını engellemeyi unutmayın... Devre için çok sağlam şase ve çok kaliteli bir işçilik lazım...
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 18 Eylül 2009, 20:36:18
arkadaşlar sonunda başardım CLONE PI 2  yi yaptım ve atmel 32 yi programladım. sonunda başardım şimdi mesafe testleri yapıyorum bu makina bir harika.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 18 Eylül 2009, 20:45:14
ARKADAŞLAR BAYRAMINIZI KUTLARIM.HEPİMİZE SAĞLIK VE BAŞARI DOLU GÜNLER DİLERİM.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: humhum - 18 Eylül 2009, 21:17:57
Tebrikler Sinyalci ,ayırımla ilgili sonuçları bekliyoruz.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 23 Eylül 2009, 17:56:32
atmel entegrelere program atmak artık çok kolay atamayanlara yardım edilir.
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 23 Eylül 2009, 17:59:45
arkadaşlar clone pi 2 malzeme ve atmele program atmak çok basit sorunu olan arkadaşlara yardım edilir .saygılarımla.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 23 Eylül 2009, 21:33:43
clone pı 2 bitti atmel 32 yi programladım  biraz ugraştırdı ama sonunda oldu.atmelin zor programlandıgı söyleniyordu fakat olayı çözdüm meersem basitmiş. ihtiyacı olanlara yardım edilir saygılar.DEVREYİ TEKRARDAN YENİ PLAKETE KURUYORUM DENEMELERİ YAPINCA BİLDİRİM.İYİ ÇALIŞMALAR.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 23 Eylül 2009, 21:35:46
bendee topladımm şaundaa atmegayı nasılll yükleyeceğimizi anlatırmısın ????
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: beyazkuvvet - 24 Eylül 2009, 16:17:25
Arkadaşlar; bilmem fark ettiniz mi? Bu PCB'yi yapacak olursanız malzeme yerleşim tarafındaki ince alüminyum ya da başka bir metal her neyse; ondan da yapmayı ve komponentlerin metal kısımlarına (kristal hariç) temasını engellemeyi unutmayın... Devre için çok sağlam şase ve çok kaliteli bir işçilik lazım...

eğer kendi pcb ni kendin çizmeyi tercih edenlerden isen kullanılan çağu çizim programında power genaratör diye bir özellik var yani bu boş olan alanları kaplıyor ve şaşeye akıtıyor...bu tarz devrelerde faydası olur...
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: beyazkuvvet - 24 Eylül 2009, 16:19:29
derinlik olayı ve ayrım sonuçları nedir?
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: oongit - 25 Eylül 2009, 09:07:55
Aslında söylemek istediğim tam olarak bu değildi. PCB'nin şasesinin zaten sağlam olması gerekiyor; orası tamam... Eğer dikkat ettiyseniz, devrenin komponent yerleşim tarafında ince metal bir parça var. Tüm plaketi kaplıyor ve komponentlere değmiyor (Kristal hariç). Bunu söylemek istemiştim.
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: Uykusuz - 25 Eylül 2009, 09:35:30
Merhaba

Sayın Beyazkuvvet'in de bahsettiği gibi o alan GND hattına bağlıdır.  Dikkat ederseniz kristalin dışı gibi regülatörlerin dışı, kristal ayaklarındaki pF mertebesindeki kondansatörlerin birer ayakları da bu GND hattına bağlıdır. Amerikalı amcalar bu alana Polygon diyorlar. Elektriksel gürültüleri ekranlama ve GND zıplamalarını minimuma indirmek gibi farklı amaçlarda yapılabilir.

http://wiki.altium.com/display/ADOH/Polygon+Pour

Ayrıca eğer PCB'yi asitte ertierek kendiniz çıkaracaksanız, sizi istenmeyen alanların erimesini beklemekten kurtarmak gibi amacının dışında yararları da bulunmakta  :)
Başlık: Ynt: ayrımlı dedektör
Gönderen: oongit - 25 Eylül 2009, 09:50:25
Sanırım ben iyi anlatamadım... O alanın GND hattına doğrudan bağlı olduğunu zaten belirtmeme gerek yoktu  ;)
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 25 Eylül 2009, 22:08:41
clone pı sitesinden PONYPROG V 207 programını indir ve programlama kartı(STK 200) 74HC244 entegresiyle yapılan hazırla.programı bilgisayara kur STK 200 kartını LPT1 baglantı noktasına tak dier ucu devrene.DEVRENE ENERJİYİ VER.ponyprog v207 programı açanahtardan(sanayi anahtarı şekli)tıkla baglantı ayarlarını açıyoruz. paraleli,LPT1 i işaretliyoruz.Avr ISP 1/0 SEÇİYORUZ.probe tuşunu tıklıyoruz.test fail derse.bilgisayarın donanım ekle bölümünden donanımı tarıyoruz.işlemi tekrarlıyoruz test OK derse bilgisayarla program arasındaki baglantı tamamdır.programda KİLİT sembolüyle gösterilen yeri tıklıyoruz ve clone pi  nin sitede verdiyi BİTS ayarlarını yapıyoruz.programda YEŞİL P harfiyle gösterilen yeri tıklıyoruz.dosya türünde HEX i seçiyoruz.HEX DOSYASINI İŞARETLEYİP AÇ KOMUTUYLA AÇIYORUZ.write program memorey(flaş)seçeneyini tıklıyoruz.çıkan bölüme yes diyoruz PROGRAM YÜKLENİYOR. DİKKAT: PROGRAM AÇILINCA TIKLADIGIMIZ KUTUCUKLARDA BİLGİSAYARDAN ENTEGREYE KUTUCUKLARINI KULLANIYORUZ SOLDAN SAGA 4.5.6 KUTUCUKLAR .İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR.ben bu şekilde sorunsuzca defalarca attım.ilk denemelerimde entegreden bilgisayara kutucuklarını tıklıyormuşum yani program açıkken 1.2.3. solda kutucukları.saygılarımla.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 25 Eylül 2009, 22:12:04
derinlik ve ayrım sonuçlarını inşallah 10 güne kadar yazarım.devreyi yeni pilakete taşıyorum .saygılar.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: malatyali - 25 Eylül 2009, 22:52:54
clone pi 2 nin dökümanını indiremiyorum bi ilgilenseniz
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 26 Eylül 2009, 12:18:07
seri porttan yüklemeye çalışıyorum . test faile diyor neyaptıysam donanımdanda tarattım gene yokk .... seri portla çalışan farklı birr programmı varr ????
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:21:02
ClonePI-2 является дальнейшим развитием проекта ClonePI).
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:22:52
rayman kardeş STK 200 ü yaptınmı programıda kurduysan problem yapmaz.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 26 Eylül 2009, 16:32:02
seni bekliyordum bendee bendee farklıı birr programlayıcı varr üstetelik herkesin indireceği gibi linkleri verebilirmisin bendee clonee pi2nin 5-6-7taneye yakınn hexi varr hangisi doğruu senn hangisini çalıstırdıysan birdee com1 programlayııcı için nasıll yapılacaıgın ıanlatırsan sevınırım herkesede yardımcı olmuş olursun beni eklermisin msnden konusalım bekliyırum
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:45:28
pareleli işaretle stk 200 ü yap yukarda yazdıgım işlemleri yap sorunsuzca yüklersin bhttp://fandy.front.ru/ClonePI-2.htm en diyer şekillerde denemedim.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:46:05
linkleri verecem.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:52:53
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://aquaticus.info/pic/stk200.png&imgrefurl=http://aquaticus.info/avr&usg=__E5MqbxkWmZdB15VPMAx1rVIwdoU=&h=367&w=821&sz=4&hl=tr&start=3&um=1&tbnid=f9WRjPcFWmJCPM:&tbnh=64&tbnw=144&prev=/images%3Fq%3Dstk200%2Bprogramlama%26hl%3Dtr%26rlz%3D1W1GTKR_en%26sa%3DN%26um%3D1 programlama kartı burada var
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 26 Eylül 2009, 16:55:00
pony prog 207 download yaz gogula indir
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 27 Eylül 2009, 09:57:48
hangi hexi yükledin sinyalci ???? benn birr tane denedim yeşill ledd yanıor ekrann gidipp geliyor amaa menü yokk saçmaa saçma işlerr yapıyor ???? yada hexi tamm yükleyemedik.... senn doğru hexi verebilirmisin ???? onun üzerine yoğunlaşayım  sağoll
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 27 Eylül 2009, 19:50:18
rayman bey clone pı nin sitesindeki hex lerin hepside çalışıyor.ben ilk yüklediyimdede aynen öyle karışık yüzde işaretleri falan vardı devrenin enerjişini kesersen kendini resetler ve normal saymaya başlıyor.kolay gelsin.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 27 Eylül 2009, 19:52:34
pony porog 207 programını indirin pony porog un bazılarında atmel32 seçeneyi yok .
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 27 Eylül 2009, 22:00:37
http://www.blafusel.de/misc/atmega8_isp.html
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 27 Eylül 2009, 22:20:11
bizimm atmega32 16pu sanırım yazılımı yükleyemiyoruz hala sıyıracagım enıyısı bunu yapayım benn
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 27 Eylül 2009, 22:57:16
programlayıcının baskı devresını layoutta actımm farklıı bişeyy varr ulaşamadım birrtürlü baskıı devresine
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 29 Eylül 2009, 19:00:06
devreyi yaparken orjinal transistör yerine eşdegerini kullanıyorsanız emiter kollektör ve beyzine dikkat edin çünkü devredeki ile eşdegerinki farklı.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 29 Eylül 2009, 22:42:04
http://www.blafusel.de/misc/atmega8_isp.html.GOOGLE YAZ GÖRÜRSÜN
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 30 Eylül 2009, 23:03:53
programlayıcı yaptımm fakatt gene olmadııı .... şimdii test okey dedikten sonraa sigorta ayarlarını yaparken readmı diyoruz ???? yoksaa okeymi direkk devam ediyoruz aynı zamanda devreye 12voltu bağlıyorum kart çalışıyor tamm anlamıyla yükleyemedim chip bozuldu heralde aboutt yazısı rentyr ignore seçenekleri çıkıyor şimmdii başkaa chip aldımm yüklerken hata yapmadan tamm anlamıyla neyapayım herşeyi tekk tekk anlatırmısın ????
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 01 Ekim 2009, 19:30:32
calımıyor neyaptıysam butunn haxleri yukledımm calısmıyor genede ekran yanıp sanıyo (ışıgı) ledd bırkere yanıpp sonuyorr baskada bısyy yokk .... buolayı bize iteleemedin deme sinyalci :D:D:D:D
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 01 Ekim 2009, 21:20:52
rayman bey herşey anlattıgım gibi ve çok basit yukarıda yazdım .hex lerin bütün versiyonlarını atıyorum problem yok.devreyi yeni pilakete taşıdım çalışıyor yeni bobin sarıp denemeler yapıcam.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 02 Ekim 2009, 00:26:00
sendenn istediğim cevabıı alamadımki ???? diyorumki ledd birkere yanıp sönüyor üçtane işlemci varr .... eğer kendine güveniyorsan sana kargoyla göndereyim tekk tekk kontroll ettiik asla çalışmıyor
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 02 Ekim 2009, 21:18:52
rayman bak oraya oOK DİYORSUN CEP TEL NO NU MSNM GÖNDER NASIL YAPACAGINI ANLATAYIM.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 02 Ekim 2009, 23:42:05
verilen başlıkla 1 tl ayrımsız ayarla 24cm alıyor algılaması kararlılıgı çok net hızı süper ama delta puls kadar mesafesi yok ayrım işini çözmeye çalışıyorum.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 02 Ekim 2009, 23:48:04
hanı sana mesaj yazdımm vede telefonn bıraktımm bıseyy yazmadınn .... gondereyım sana yarına adresını verr bana
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 02 Ekim 2009, 23:58:54
msn mde telin yok yaz telefonunu anlatayım.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 03 Ekim 2009, 00:07:01
yazdımmm telefonu ..... birdee üçtane işlemcı varr yukledıkten sonraa tekrarr yuklemeye sılmeye calıstım .... rentr ıgnore vede about secenegı cıkıyorr hepp hata gıbı bıseyy verıyorr chıp bozuldumu yoksa????
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: elsidi - 03 Ekim 2009, 17:27:47
Sayın Sinyalci
Bende de atmel entegre var programı yok ona program atabilirmiyiz
ücreti nekadar.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 03 Ekim 2009, 21:31:01
elsidi bey devreniz hangisi
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 03 Ekim 2009, 21:32:19
Miner 2 veMiner 4 ü denemeyin bile hexleri demo kilitli
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: tarikkoc - 11 Ekim 2009, 11:26:45
arkadaşlar bu siteden proteus 7.1 isimli programı indirdim ama clone pi2 devresindeki mcp 3201 bf422 bf 423 adg 444 gibi devre elemanları yok ne yapmam gerekir
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: elsidi - 11 Ekim 2009, 14:56:33
Sayıın Sinyalci
Atmel entegrenin devresini sordunuz ben gezinirken bir dedektör şeması yakaladım fakat devriyi sana nasıl göndereceğimi
bilemiyorumki anladın bu bilgisayar işini tam beceremiyorum eğer becerebilirsem devreyi size gndereceğim.
Cevabını geciktirdiğim için sizden özür dilerim.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: ...SİNYALCİ... - 15 Ekim 2009, 21:26:18
clone pı 2 bulunmayan malzemeleri  02122438921 zengin elektronik
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: tarikkoc - 26 Ekim 2009, 14:43:17
sinyalci ben senin dediğin tüm işlemleri uyguladım programı yüklerken unknowndevice diye bir hata veriyor bide devreye 6 volt enerji veriyorum led yanmıyor bu normalmi
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: obax - 11 Kasım 2009, 22:31:13
s.a arkadaşlar bu site sayesinde dedektörlerle ilgilenmeye başladım.Çok güzel bi site paylaşımlar çokgüzel ilk olarak  deltapulse yi yaptım gayette güzel çalışıyor emeği geçen herkeze teşekkürler.ben clone pı yapmak istiyordum sonra clone avr yi gördüm.adc convertör ent. kullanılmamış onun yerine 2n5551 tr kullanmışlar acaba clone avr ayrım işlemi yapabiliyormu? bilgisi olan arkadaşlar cvp yazarlarsa sevinirim.tşklr.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: humhum - 25 Kasım 2009, 22:38:43
Mrb. SİNYALCİ  bende Clone PI-2'yi yaptım ve en sonki 1.50 versiyonu yükledim  şimdi sıra geldi  Bobinin sarımına, sen Rusların verdiği orjinal bobinden başka bir bobin denedin mi?  Ayrıca bana   1m X 1m büyük boy bobin lazım (derinlik için) onun sargılarını biliyormusun?
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 26 Kasım 2009, 09:45:38
clonelerin hiçç birisi 20cmii geçmiyorr vde konsantrik balık vede baskett bobinden başkaa hiçç birisiyle çalışmıyorr uğraşmaa bencee humhum
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: humhum - 26 Kasım 2009, 10:25:42
clonelerin hiçç birisi 20cmii geçmiyorr vde konsantrik balık vede baskett bobinden başkaa hiçç birisiyle çalışmıyorr uğraşmaa bencee humhum

Neyse yaptım artık devreyi bobinide sarayım memnun kalmazsam bırakıp Puls star-Bg 'ye devam edecem.
 Şimdilik bi deneyim.

Clonenin hassasiyeti şöyleymiş:

5 kopeks. USSR (brass) ~ 25 cm  with disc.
2 mine-tion of Alexander I (copper) ~ 22 cm
15 kop. USSR (nickel) ~ 18 cm
5 kopeks. modern (iron spray) ~ 17 cm
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: humhum - 26 Kasım 2009, 10:48:01
Farklı çizim:

(http://s58.radikal.ru/i160/0911/a6/0819e6182fd5.jpg) (http://www.radikal.ru)
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: humhum - 07 Aralık 2009, 23:12:54
clonelerin hiçç birisi 20cmii geçmiyorr vde konsantrik balık vede baskett bobinden başkaa hiçç birisiyle çalışmıyorr uğraşmaa bencee humhum

Rayman yaptığım ufak bir mod. , ile   2Cm(20mm)  yüzüğü 22Cm den ayırımlı olarak alıyor , Fakat üzerinde çalışmam devam ediyor inşallah daha da güzel olacak.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: rayman - 08 Aralık 2009, 01:47:05
bizdekidee öyle analog girişlee uğraşman gerekecek mcp3201denn önceki kısımla bizz hasssas olur diye op37yi askeri tipp kullandık fark etmedi .... op-ampın kazanç direncini değiştirdik genede fark etmedi .... bobin kısımını buna uygularsan belkii iyii olur amaa uğraşman gerekecek vede bencee budevrelerin hepsii böylee kanaatt edeceğiz sana tavsiyem ayırımlı cihazlarda pi sistemlerde 100-300hz aralardan çalıştığını düşünürsekk değerlendirmeler için pic vede atmell yeterli olmayacak çünküü topraktan çokk data gelecek bunu yapmann içinde xilinz chipleriylee uğraşman lazımm fakatt çokk pahalı 96-300dolar arasıı çokk hızlılarrr bilirsinki atmell vede piclerle ancakk tuşş takımı vede ekrann menü olarak ennn gelişmiş yazılımla ancakk yeterlii olabilir .... malesef buchiplerle uğraşmakk lazımm ....
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: isa_olcer - 09 Mayıs 2019, 21:27:12

Devrenin baskı devresinde biraz düzeltmeler yapıp çalıştırdım. Mesafe olarak çok iyi ses hassasiyet ayarı da var. Büyük metalleri yaklaştırdığımda metallerde titreme oluyor ne kadar bi manyetik alan kuvveti varsa :D



(https://i.ibb.co/my5jNyH/IMG-20180228-104936660.jpg) (https://ibb.co/my5jNyH) (https://i.ibb.co/BjQgqzD/IMG-20180303-153200257.jpg) (https://ibb.co/BjQgqzD) (https://i.ibb.co/NZ5BGxP/IMG-20180303-153116742.jpg) (https://ibb.co/NZ5BGxP) (https://i.ibb.co/9Z25PjX/IMG-20180303-153127764.jpg) (https://ibb.co/9Z25PjX) (https://i.ibb.co/9q2hWKH/IMG-20180303-153656831.jpg) (https://ibb.co/9q2hWKH) (https://i.ibb.co/tJqQ7t0/IMG-20180303-153716208.jpg) (https://ibb.co/tJqQ7t0) (https://i.ibb.co/TBdyBX6/IMG-20180303-153723549.jpg) (https://ibb.co/TBdyBX6)
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: Suta35 - 09 Ekim 2019, 21:11:13

Devrenin baskı devresinde biraz düzeltmeler yapıp çalıştırdım. Mesafe olarak çok iyi ses hassasiyet ayarı da var. Büyük metalleri yaklaştırdığımda metallerde titreme oluyor ne kadar bi manyetik alan kuvveti varsa :D



(https://i.ibb.co/my5jNyH/IMG-20180228-104936660.jpg) (https://ibb.co/my5jNyH) (https://i.ibb.co/BjQgqzD/IMG-20180303-153200257.jpg) (https://ibb.co/BjQgqzD) (https://i.ibb.co/NZ5BGxP/IMG-20180303-153116742.jpg) (https://ibb.co/NZ5BGxP) (https://i.ibb.co/9Z25PjX/IMG-20180303-153127764.jpg) (https://ibb.co/9Z25PjX) (https://i.ibb.co/9q2hWKH/IMG-20180303-153656831.jpg) (https://ibb.co/9q2hWKH) (https://i.ibb.co/tJqQ7t0/IMG-20180303-153716208.jpg) (https://ibb.co/tJqQ7t0) (https://i.ibb.co/TBdyBX6/IMG-20180303-153723549.jpg) (https://ibb.co/TBdyBX6)
Mesaj kutuna bakar mısın usta

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: nihat_yanik - 10 Kasım 2019, 04:54:00
CLONO pi yi ben de çalıştıramadım. dedektör  (http://www.istanbuldedektor.com)şemasında mı hata var?
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: temhem - 14 Kasım 2019, 18:05:58

Devrenin baskı devresinde biraz düzeltmeler yapıp çalıştırdım. Mesafe olarak çok iyi ses hassasiyet ayarı da var. Büyük metalleri yaklaştırdığımda metallerde titreme oluyor ne kadar bi manyetik alan kuvveti varsa :D



(https://i.ibb.co/my5jNyH/IMG-20180228-104936660.jpg) (https://ibb.co/my5jNyH) (https://i.ibb.co/BjQgqzD/IMG-20180303-153200257.jpg) (https://ibb.co/BjQgqzD) (https://i.ibb.co/NZ5BGxP/IMG-20180303-153116742.jpg) (https://ibb.co/NZ5BGxP) (https://i.ibb.co/9Z25PjX/IMG-20180303-153127764.jpg) (https://ibb.co/9Z25PjX) (https://i.ibb.co/9q2hWKH/IMG-20180303-153656831.jpg) (https://ibb.co/9q2hWKH) (https://i.ibb.co/tJqQ7t0/IMG-20180303-153716208.jpg) (https://ibb.co/tJqQ7t0) (https://i.ibb.co/TBdyBX6/IMG-20180303-153723549.jpg) (https://ibb.co/TBdyBX6)


Ustam düzenlemiş olduğun kısımlar nelerdir. Cd4066 kullanılan versiyonunu yaptım doğru düzgün çalıştıramadım.
Başlık: Ynt: clone pı
Gönderen: isa_olcer - 08 Ocak 2020, 01:47:10
Devrenin en hassas noktası üzerindeki trimpot ayarıdır. İlk çalıştırdığımda bende tam çalışmadı diyordum ayarını biraz oynayınca düzeldi.