Teknoloji Ekibi

Metal Dedektörleri => Metal Dedektörü Devre Şemaları => Konuyu başlatan: asenkron - 09 Kasım 2007, 20:25:09

Başlık: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 09 Kasım 2007, 20:25:09

(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg61.imageshack.us%2Fimg61%2F3454%2Faktiftaraycxe2.png&hash=3f07402c8c2611b074c76b0113aae0989fc9d36e) (http://imageshack.us)



okanteks yalnızkurt ve diger arkadaslar devre budur antenler 180 derece olacak araları 15cm civarı devre bogulmayacak seviyede ayarlayın .alıcının balans tirimpotunu ibre ortada olacak sekilde ayarlanacak bazen tutturmak zor oluyor trimpota seri 470r trimpotla ince ayar yapabilirsiniz.evde ne varsa topladıgım bu devrede hesap hataları olabilir rezonans acısından bobinlerde oynama isteyebilir randıman için yapın bakalım sonra bu devre nasıl daha gelisir konusuruz.bu haliyle 1 lirayı 1m.
görür.ibre ortalı oldugu için ve frekans kaymasını gösterdigi icin ferromanyetik diyamanyetik ayrım yapar.daha iyisi samda kayısı alıcı kısmını petricli.com dan alıntı yapıp modifiye ettim yigidi öldür hakkını yeme kalın saglıcakla.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 09 Kasım 2007, 23:29:17
Merhabalar.
Asenkron paylaşımın için teşekkürler. Niyetim eleştirmek değil ancak anlamadığım bazı noktalar var devrende, örneğin verici devresindeki beslemenin eksi (-) ucu nereye gidecek boştamı duruyor, yine verici devresindeki R2 direnci o da mı boşta kalacak, vericinin toprak (GND) uçlarını anladık kendi beslemesinin toprağını kullanıyor peki alıcı devresindeki (GND) uçları için birşey söyleyecekmisin ?
Bu devre düzeltilip modifiye edilirse işe yarayabilir denemekte fayda var şöyle: Yaklaşık 20 sene öncesi elime (rus malı yada çek olabilir) arızalı bir cihaz geçti tamiri için uğraştım. Cihaz yaklaşık olarak sigara paketinden biraz daha büyüktü üç adet düğmesi vardı. Düğmelerden biri on/off aynı zamanda sens düğmesi ikinci düğme frekans ayar düğmesi altında kocaman eski mekanik varyabl kondansatör bağlı son düğme ise alıcının genliğini sıfıra doğru düşürüyordu. ON/OFF düğmesi iki kademede açılıyordu 1. kademe ilk önce alıcıyı açıyor 2.kademeye çevirdiğinde bu kez vericiyi açıyordu. Ben cihazı tamir ettim ve inceledim Büyük varyabl kondansatörün plakete bağlı ayakları kopmuştu lehimleyip işi bitirdim, fakat cihazı bir türlü çalıştıramadım. Cihazın o tarihlerde bile çift taraflı baskı devresi vardı ve cihaz el yapımıydı baskı devrenin alt yüzü önce sprey boya ile boyanmış ve yalıtılmış daha sonra o zamanlarda anlayamadığım iletken siyah bir maddeyle kaplanmıştı ölçtüğümde bu iletken yüzey direnç gösteriyordu ve plaketin altından ışık tuttuğumda çif yüzeyli olduğunu anladım ancak cihaz emanet olduğundan bir türlü derinlemesine incelemeyedim şimdi anlıyorum bu iletken boya grafit olmalı.
Cihazın mantığını anlamaya çalıştım ozamanlarda BFO tipi dedektörler yapıyordum hobi amaçlı nasıl en derinden çektiririm gibi uğraşıyordum internet falan nerdeee, bir gün benim yaptığım BFO cihaz çalışır durumdayken bu ilginç anlayamadığım cihazı kurcalamaya başladım benim dedektör den sesler gelmeye başladı benim dedektörü bayağı bir mesafeden etkiliyordu yaklaştırdığımda her ikiside ötüyordu birşeyler olacak dedim kendi kendime cihazın önünde yuvarlak birşey vardı çok sıkı kapalı önce açamadım kırılacak gibiydi sonra nasıl olsa dedim arızalı diye geldi bir cesaretle açtım oda ne? içinde iki tane bobin var ölçmedim ama bobinlerden biri yaklaşık 15 cm diğeri de 10 cm, biri dikey diğeride yatay duruyordu daha fazla yapacak birşey yoktu verdim cihazı sahibine, sende gel gidip deneyelim dediler gittik adam cihazı 1.kademeye getirip sadece alıcıyı açtı (bunları daha sonra anladım) sıfırlama düğmesinden cihazı saha sola döndürerek ibreyi sıfırladı nereye dönse ibrede kıpırdama yok daha sonra on/off düğmesini 2. kademeye getirdi cihazdan ses gelmeye başlayınca frekans düğmesinden ayarlayıp susturdu sonra başladı cihazı sağa sola sallayıp dolaşmaya birkaç tane bakır para buldu hele biri 50 metre uzaktan bulundu bunları görünce yıkıldım. Bir daha buna benzer bir cihaz ne gördüm nede duydum OKM den tutunda birsürü modern GPRS cihazına kadar inceleme fırsatım oldu bir sürü dedektör yaptım hiç biri aynı tadı vermedi.
Bayağı gevezelik yaptım sanırım fakat kıssadan hisse çıkarmış belki dedim bu tecrübelerden bir şey çıkar bu cihaz modifiye edilmiş BFO cihazdı diye düşünüyorum transistörleri üzerindeki yazılar rusça idi 8 adet büyük boy pille çalışıyordu pil kutusu ayrıydı,cihazın tahta kutusu vardı ayrıntılar bukadar.
paylaşımın için tekrar teşekkürler.
Saygılar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 10 Kasım 2007, 10:50:24
arkadasım sagol daha yazını okumadan hataları düzeltip yeniden yükledim.simdi yazını okuyayım.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 10 Kasım 2007, 11:04:47
arkadasım hataları düzelttim tekrar yükledim alıcıdaki gnd 9 voltun ortası ıc simetrik oluyor vericiden ayrı gnd olacak bu haliyle farklı zamanlarda yapmıs oldugum iki kart bunlar hala bir arada degiller .dedigin devre benim devrenin bobinle dizaynı nasıl oldugunu anladım fırsat bulunca denemesini yapacagım bobinlerin dizaynı tahmini sipir cap bir resmini cizsen kalanı ben toparlarım .

yapacak arkadaslar devredeki bobinler el altındakiler kullanıldıgı icin hesapsızdır.1mh bobin telsiz telefondan söktügüm standart micro bobin alıcıdakide radyonun fm bandı bobini .verici ve alıcı bobinlerin degisik frekanslara göre hesabı ve denenmesi gerekmektedir.arkadasımızın dedigi bobin dizaynı üstünde kafa yorarız .
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 10 Kasım 2007, 23:23:01
Selamlar

Can kardes

Su anlattıgın alet cidden guzel bisey .

Aletin senin bfo yu uzaktan etkilemesi manyetik alanının buyuklugunun,senin alete yaklasınca ikiisnin de otmesi frekanslarının yakınlıgını gosterir.
Bfo lar100khz dersek demek ki frekansla manyetik alan capı  birbirini  o kadar da kısıtlamaıyor. Yani vlf deki gibi dusuk frekansla daha buyuk manyetik alna elde etme cabası yersiz.

1.Sen bu alette transformator gibi farkli yapılar hatırlıyor musun.

Kac  voltla calısıyordu.pil yuvarlını hatırlıyormusun.

Baiarde alıcı ve vericiden baksa bobin sargısı var mı idi.yuksek voltaj ve ya akım surmek icin yapılmıs duzenleme falan….

Anten yapısını biraz daha acarsan a,asenkronun  devrede kamcı anteni iptal edip senin tarife gore bobin sarabiliriz.

Saygılar

okantex
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 11 Kasım 2007, 23:35:10
selam.
okatex, yazdıklarımı dikkatlice okursan bir çok detayı göreceksin.pil voltajını, bobin çaplarını, bobinlerin duruş şekillerini hatırladıklarımı yazdım, Ayrıca devrenin içinde başka bobin yoktu sadece ses çıkış katında küçük bir ses çıkış trafosu vardı, büyük varyabl kondansatör vardı, cihaz 8 adet büyük boy pille çalışıyordu ben cihazın çalışıp işe yarayacağını hiç düşünmedim,sonuçta aradan çok zaman geçti fazla ayrıntı hatırlamıyorum boninler bilezik şeklinde yuvarlak içleri boş ve bobinler sert bir maddeyle kaplı seramik gibi çünki çakıyla merak edip kazımayı denedim ama çok sertti, cihaz nonferro olan herşeyi çekiyordu ferro cinsi metalleri görmüyor. sonuçta cihaz öttüğünde: ne çektiğini bilmiyorsun bildiğin tek şey demir olmadığı ibresi var ama sadece balans ayarı için. Benim düşüncem cihaz çalışsında bobin yada kamçı anten farketmez böyle çalışmaları olupda paylaşmak isteyen olursa kısa sürede işin çözülebileceği kanısındayım,yardıma ihtiyacınız olursa bildiklerimizi paylaşırız.

asenkron arkadaşıma da birşey sormak istiyorum. Bu devre gerçekten bu haliyle denendimi ve 1 ytl  yi gerçekten 1 metreden çekiyormu?  şu an future GPR  türü cihazlarla ilgileniyorum eğer evet dersen bütün işlerimi bırakıp bu devre ve modifiyesi ile uğraşacağım.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 12 Kasım 2007, 01:31:00
bu haliyle 1 ytl 1m  2 metredende ibreye dijital avo bagladıgımda 10 mv oynama yaptırıyor.sana sormak istedigim bobinler bilezik seklinde demisin.dik olan bobine yatay olan bobin merkezine gelecek sekildemi monteliydi öyle olması gerekir sıfır noktasında olması icin.birde bulundukları bölüme ekranlama yapılmısmıydı yapılması gerekir yönlü alıs icin.dik olan bobin gönderme bobini yatay olan alma bobini .ses cıkıs trafosundan baska bobin veya mayen olmadıgına göre modülasyonu transistör yahut mosla yapmıs fm yada pm modulasyon ikisidide olur .bfo modulasyonu radyoların cw bandına denk geliyor kullanılan pm modulasyon simdi bize gereken uygun frekansı secmek.radar icinse elimde döküman var entegreleri türkiyede yok deneyemedim birde yazılım sorunu olacak yükleyim bir bak ayrıca baska bir radar anteni verici kısımı var alıcı yapılacak onu bulamadım yüksek gerilimle calısıyor yükleyeyim bir beyin fırtınası yapalım.

radar dosyasının linki
http://www.uploadpaylas.com/v/360382/radar.doc.html
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 12 Kasım 2007, 16:11:38
Can Hocam,

bu bobinlerin merkezleri bir mi idi.yoksa  birinin merkezi degerinin kenarına teget faln mı.

bana kalırsa buyuk olan verici olup   hedefe  paralel olmalı.bobinler in hangisi alici hangisi verici olacagı konusunda asenkron hocamla aynı dusunmuyorum.
hem BFo da alıcı verici olmaz.hedefle tepkimeye giren yanı frekansı degisini ben verici olarak kabul ediyorum.dik olmasıı birbirini etkilememesi icin.
ama bunlar dik konumda iken ikinci bobinin birinci bobinin  manyetik alnaının capını arttırıcı bir etkisi olur mu.????

bobinlerin et kalinligi nasildi.şu porselen gibi dedigin kısımın et kalinlıgı 1cm var mı idi ki.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 12 Kasım 2007, 18:34:26
okanteks bfo olamaz bfo dedektorda bobinin rezonansı degisir degisen rezonans neticesi frekans kayması olur ve mesafe 30-40 cm civarında olur.
göndermenin etkili ns kutuplu olabilmesi icin dik olması gerekiyor.almadada yatay bobin alısı daha iyidir.diyeceksin dedektorlerde bu böyle degil bu yüzden derinlere inmiyorlar.locatordaki tecrübelerimden bunun böyle oldugunu gördüm.bobinin + girisi N kutbunu cıkısı S kutbunu olusturuyor.diyelimki üstü N kutbu olan  altı s kutbu olan bir bobin tek kutup etkisi nedeniyle ya ferrometallere duyarlıgı fazla oluyor yada diyamanyetiklere.
cift kutup etkisiyle anafor akımı yarattıgında ferromanyetik diyamanyetik ayırımı yapabiliyorsun.kimi dedektor semalarında görürsün cift sargı cift transistorle iki yönlü gönderme yapılır bu tıp dedektorler hem derine iner hem ayrım nettir.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: yanlızkurt - 12 Kasım 2007, 19:43:51
Asenkron paylaşımın için teşekkür ederim. Bence başından beri yapman gereken buydu. şimdiden sonra fikri olan fikrini söyler ama artık kimsenin bu konuda seni eleştirme hakkı yok diye düşünüyorum. Bu arada dün düğünüm vardı. bu stresimde biraz onla alakalı idi. kırıcı olduğum yerler için özür dilerim. emeğin için eline sağlık.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 12 Kasım 2007, 20:00:51
sana mutluluklar dilerim .ben sogutmacıyım kolayına kızmam bazen hepimiz kafayı yiyoruz sen dürtünde ben oturdum semayı cizdim kafamda kırk tilki var hiç birinin kuyrukları birbirine degmiyor.senin cicim ayların gecsin görüsürüz.
giresunun bütün fındıkları yeme bizede gönder da zihnimiz acılsın.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: erolunall - 12 Kasım 2007, 20:39:19
Abeler sizin linki thuntinge verdim adamlar 20 cm de çekmez diyolar ya
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 12 Kasım 2007, 23:49:24
merhaba.
bobinin görünüşü böyleydi, gri renkli olan bobin 15 cm diğeri yatay olan yeşil bobin 10 cm, bobinlerin kalınlığı yaklaşık 1 cm.
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg107.imageshack.us%2Fimg107%2F1288%2Fbobingc7.th.jpg&hash=67ae0b9cd509450cb3357a05d731422b497a4f43) (http://img107.imageshack.us/my.php?image=bobingc7.jpg)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 13 Kasım 2007, 09:08:34
yalnızkurt kardes  sana mutluluklar dilerim.

can kardes cizimin icin tesekkurler

asenkron kardes  simdi can in resmine gore hedef  metal  sayfanın solundaki mesaj  yazan yerde ise.ben verici bobini buyuk olan diyorum.ve bu bobin hedefe paralel oluyour,haliylede alıcıda hedefe dik.

resimsiz konusmalarda aynı seyi farkli  tarif etmeye calsıtıgımızdan belkli anlasmaslık olmustur.

senin dedigin  loacator iki kafalı gemini tarzi locator lar ise onlarda verici ve alıcının merkezleri canın resmindeki gibi cakısık olmadıgından dedigin dogrudur.hangsi verici hanigisi alıcı fark etmez.
ama merkezleri cakısık sistemlerde  manyetik alna yayınımı teorisine gores  manyetik alan  dairesl bir bobinde  tek kutup yonunde  bobin duzlemine dik olarak yayılır.
yanlısım  varsa duzeltin.bu işin sonuna istişare ve yardımlasma ile ulasalım.

saygılar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 13 Kasım 2007, 11:19:53
okanteks simdi olay cözüldü hep aynı seyi söylüyoruz rengi gri olan gönderme bobini yesil olan alıcı bobin ayrıca bobinleri dikdörtgen sarıp iç içe gecirirsek kalınlık azalır .yanı 15 cm capın cevresi 47.1 gelir kısa kenarı 5cm uzun kenarıda 18.5 cm yaparsak kalınlık incelmis bobin capıda artmıs olur hem arama baslıgı seklinde yapımı daha müsait olur.ayrıca verici gönderme gücünü bu bu bobin dizaynında dahada yükselmek verim almak mümkün.bobin tipini her iki sekildede verimine bakarız aklımızda kalacagına emek kalsın.frekansımıza karar verelim ona göre bobinleri hesaplayıp sonrada devrenin modifiyesine gecelim diyorum 60 khz süper hassas dedektorların frekansı benim bildigim 100 khz gibi yapıp güzel bir alma akortlamasıyla secicilikmi yapsak .fikirlerinizi beyan edin bir orta yol bulalım.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: elaass - 13 Kasım 2007, 12:27:25
bu konuda pek bir bilgim yok ama.
bence çok hassas olacağına çok kararlı çalışsın daha iyi
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: yanlızkurt - 13 Kasım 2007, 13:10:11
arkadaşlar teşekkür ediyorum. darısı bekarların başına. Asenkron ben 14 ay donanmada elektrikçilik yaptım askerliğim bu şekilde onarım yapmakla geçti. soğutma sistemleri hakkında diğer bölümleri pek okumadım ama varsa bi paylaşım açabiliriz. mesela gemi ortamındaki sistemlerden soğutma eva ve benzeri düzeneklerden bahsedebiliriz. çünkü hayat dedektörlerden ibaret değil. Ne dersin ?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 13 Kasım 2007, 13:45:42
haklısın yalnızkurt bildiklerimizi unutacagız tekrar etmeye etmeye.gemilerde eva denmesinin sebebi evaparator sogutma hücresinin kısaltılmısı bilmeyenler icin yazayım dedim.yalnızkurt sogutma ile ilgili bildiklerini elektrik bölümünde yeni konu acarak baslatabilirsin .birde ben eski radyolara lambalılara hastayım
elimde güzel dökümanda var scaner alırsam yayınlayacagım elinde bozuk olupta modifiye etmek isteyenlere yardımcı olabilirim.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 13 Kasım 2007, 16:14:41
frekansa karar verme acısından olaya bakarsak .Can 'ın  tamir ettigi cihazin frekansı en iyi demektir.
onun frekansıda  CAnın dedektörünü etkiledigine gore frekansları yakın demektir.
bu durumda söz Can da .abi o zaman yaptıgın dedektörün ismi cismi nedir.semasi duruyor mu frekansınnı  bi görelim derim.

asenkron sen simdi canın tamir ettigi cihaza IB mi diyorsun.bfo olamaz mı.
aslında frekanstaki kaymanın sadec  tek yonde olanının aldıgını dusununce.

ferro manyetiklerde olay demir gibi dir.demirde manyetik alanı yansıtmaktan  ziyade ustunde yugunlastırır.
canın tamir ettigi demiri gormemesi  sadece yansıtanları yanı diamanyetikleri  algıladıgını bu da bfo degilde Ib olduguu  gosteriyor.
yani frekanstaki azalmayı gormeyip yukselmeyi algılıyor demek.

ama yine de olaya sizlerin bakis acısını gormek isterim.

Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 13 Kasım 2007, 19:06:39
arkadasım kopyaladıgım linki ziyaret edin olayı kavrayacaksınız.
http://www.silisyum.net/htm/modulasyon/faz_modulasyonu.htm

negatif pulste frekans artıyor pozitif pulste frekans düsüyor.
diyamanyetikler negatif alternansta ferromanyetikler pozitif pulste yansıma yapıyor.buradanda metalin cinsine göre frekans degisiyor.bu haliyle diyamanyetik ferromanyetik ayrımını yapmıs olduk.
diyamanyetik madenleri kendi arasında ayırmak icin yansıyan sinyal alıcı bobinin sıfır noktasına yakın düsük genlikte olusuyor bu sinyali isleyebilmek icin simetrik besleme kullanarak 0 noktasıyla -v arasına kuracagımız preanfiyle diyamanyetik sinyali isleyecegiz ayrımda frekans dedekte edildikten sonra ibremiz anaolog frekansmetre olarak calısacak farklı metallerin yansımarı
görülecektir.alıcı bobinin ayarlı akort ile istedigimiz metale ibremizin calısmasını saglarız.yorumlarınızı bekliyorum.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 13 Kasım 2007, 20:00:11
merhaba.
arkadaşlar benim yaptığım BFO dedektörü arama osilotarü 659 khz  referans osilatörü 659 khz idi az bir fark frekansıyla çalışıyordu ne kadar bilmiyorum,  bahsettiğim antenli dedektörün yaklaşık frekansta fakat birkaç hz  lik çok düşük bir bir frekansla modüle edilmiş olduğunu sanıyorum. Bu konuyu bir iki gün içinde derinlemesine inceleyeceğiz şu an çok meşgulum BFO şemayı da bir bakayım bulunca burada yayınlacağım incelersiniz.
NOT:Arkadaşlar özür dilerim frekansları yanlış yazmışım, benzer bir dedektörün frekanslarını yazmışım gerçek notlarımı CD den buldum şimdi düzelttim, bu değerleri bir arkadaşımın işyerinde ölçtürmüştüm benim ozamalarda frekansmetrem yoktu.
saygılar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: yanlızkurt - 13 Kasım 2007, 20:18:50
asenkron elektrik bölümüne bekliyorum o halde unutulmaya yüz tutanları hatırlayalım. saygılar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 20 Kasım 2007, 22:00:36
merhaba.
asenkron ve okantex arkadaşlar, antenli dedektörü etkileyen BFO dedektör devresi buydu, buna benzer birkaç devre var önceleri internetten topladığım birbirine benziyor bazı küçük değişiklikler var, bu da göreceğin gibi biraz farklı antenden falan bahsediyor şemada fakat yazıları yok elimde çok araştırdım buna benzer "kreiger bfo" diye benzer bir devre var geotech sitesinde onda anten yok,işe yarayacak olursa bilginize...

(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg139.imageshack.us%2Fimg139%2F9493%2Fbfogrmdlr5.th.jpg&hash=10f78140f96ebf48b3abf94e9d43db0f407ea1cb) (http://img139.imageshack.us/my.php?image=bfogrmdlr5.jpg)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 21 Kasım 2007, 00:02:34
Merhaba.
asenkron, yakın zamanda bu cihaz geçti elime, alan tarama cihazı iyon'a bağlı çalışıyormuş, işe yararmı bilmiyorum böyle cihazlar inceledim fakat bu değişik bir marka içi de biraz daha ciddi gibi görünüyor markası LUX-OR.

(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg510.imageshack.us%2Fimg510%2F8362%2Fluxor1ld7.th.jpg&hash=63bbda136128c02c8a71b2326b7fa7ec604e4b89) (http://img510.imageshack.us/my.php?image=luxor1ld7.jpg)


(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg249.imageshack.us%2Fimg249%2F9657%2Fluxor2sj6.th.jpg&hash=5e6fcec8b8e62abbb8b47df91cee891f1254bf58) (http://img249.imageshack.us/my.php?image=luxor2sj6.jpg)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: elbombaci - 21 Kasım 2007, 12:49:15
Hocam bunun içinde hiç bişey yok ki  :)  Valla arkadaşlar ben bahsettiğiniz antenler elle tutulmayıp bir yere konulduktan sonra ve metal bu antenlerin etrafında gezdirilirken antenlerin bu metali kendi kendine takip ettiğini bizzat kendi gözümle görmeden inanamam.  ;D
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 21 Kasım 2007, 14:07:50
sen inanamıyacagın icin mecburen elektronik alıcı üzerine calısıcam elbombacı dünya iş cıkardın basıma simdi problemim arkadasların arasında monitor tamirinden anlayan varmı hatıra binayen 5-6 monitor tamire geldi sıyırdım kafayı masalar yerler dolu odaya giresim yok onları cıkarırsam .denemelere baslıyacagım.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kuytucolpak - 21 Kasım 2007, 14:41:38
selam,
hocam ben 4-5 yıl önce monitör tamiriyle uğraştım birkaç ay. Çözemediğin konularda denom.com da foruma marka ve model ile beraber şikayetin neler olduğunu yazarsan akılcı çözümler öneriyorlar, çok işe yarıyor.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kuytucolpak - 21 Kasım 2007, 14:51:00
selam,
Can hocam yukarıda şeması olup yazılarını bulamadım dediğiniz BFO dedektör şeması metal ve maden dedektörleri kitabında ayrıntılı olarak anlatılıyor. lazımsa taratıp yüklerim ama 80cm den tek parayı çeker yazıyodu ben o kadar uğraştım bir tencere kapağını ancak 15cm den algılatabildim.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 21 Kasım 2007, 14:54:37
kuytucolpak sagolasın ben monıtorları halledeyim direk deneylere baslıyorum.bilgisayarıda atelyeme götürüp spectrumlarını alırım günlük denemelere göre karar veririz.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 21 Kasım 2007, 22:17:55
selam.
kuytucolpak sağol, dediğin şema "kregier BFO" dedektörü ile aynı, geotech'de var fakat bu şemayı iyi incelersen alıcı bobinin olduğu yerde, anten veya bobin için yazıya bak diyor, sanırım orada ki direnç ve kondansatörlerde de değerlerinde oynama yapmak gerekiyor fakat anten nasıl bağlanacak hep onu merak etmişimdir anten işe yaramı mı bilmiyorum, ayrıca devreyi iyi yaparsan verim alırsın tabi vlf cihazlar gibi olmaz ama ben 28 cm başlıkla, tek parayı 25 cm den, tencere kapağını 1metre den algılatmıştım.
saygılar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 08:23:30
Can hocam

a)  3. dügmenin  alıcının genligini sıfıra yaklastırdıgını demissin.bu ne demek.neden boyle birsey dusundun.

b)   birde ilk kademe acıldıgnda yapılan ayar bu ücüncü dgme ile mi oluyor.niye boyle birsey yapma istegi duyulsun.ortamda  sinyalvarsa yanı verici devreye girmemisken .ben olsan alıcının frekansını degistirip o sinyalden uzaklamaya calısısrdım.bu genlık dusurme eyilimi ne demek biraz acar misisn.

c)  bu sorum herkese: antenler birbirine dikken verici alıcıyı etkilemiyor.burası tamam.
anlamadıgım  metalden yansıyan sinyalden alıcı bobin nasil etkilenebilir.

yoksa alıcı diye tabir  ettigimiz sadece referans  icin mi.oyle olsa bu cihazda bfo olarak calısma mantıgına aykırı gorunuyor.

yourmlarınızı bekliyourm.
herkese simdiden iyi bayramlar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: can - 16 Aralık 2007, 18:17:39
selam
Okantex sana şöyle izah edeyim:
ilk düğme 3 konumlu şalter ortasında da potansiyemetre var bütünleşik oda hassasiyet için kullanılmış: 1.konum cihaz kapalı, 2.konum cihazın sadece alıcı kısmı açık, 3.konum hem alıcı hemde verici açık.
ikinci düğme varyabl kondansatöre bağlı neye yaradığını tehmin edersin.
son düğme ben genlik diyorum başkası başka şeyler söyleyebilir bence bu düğme cihazın balans ayarını yapıyor.

gördüğüm kullanım şekli şöyle:ilk düğmeyi açıp 2. konuma getiriyorsun şu an sadece alıcı açık ve bulunduğun yerin özelliklerine göre cihazın ibresi sapma gösteriyor henüz verici kapalı iken daha sonra kendi etrafında 360 derece yavaş yavaş dönerek son düğme benim genlik dediğim yada balans düğmesi ile ibredeki sapmaları ayarlayıp ibrenin sıfır noktasında durmasını sağlıyorsun ibre artık sapmıyor mu ilk düğmeyi 2.konuma getirip vericiyi de açıyorsun ve ibrede tekrar sapmalar oluyor onuda varyabl bağlı dediğim düğme ile verici frekansını ayarlayıp ibreyi sıfırlıyorsun.Aletin ayarları bitti, bu sırada cihaz ses veriyorsa açma kapama dediğim ilk düğmenin ortasında pontansiyemetre var demiştim oradan Treshold ayarı yapıyorsun hassasiyetini cihaz öttü ötecek ayarlayıp bırakıyorsun işlem tamam.
bunlar benim bir gün içindeki bir kaç saatlik gözlemlerim, cihazı elime alıp kullandım fakat ayarlarını ben yapmadım,yanılıyorda olabilirim. kullanan adam da robot gibi ezberlemiş işlem sırasını takip ediyordu.

Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 19:24:38
hocam s,imdi bu alet bfo tarzi bizey mi .radar turu birsey m i ona karar verelim.
bfo olsa: buyuk olan  frekans kaymasısının yasandıgı arayıcı bobin desek.

ortasında ikinci bir bobin varken  sistem calısır mı? yanı ortasında hali hazırda bir metal var zaaten.

radar turu olsa: antenler birbirine dikken sinyal gondermede sorun yok fakat yansıyıpta gelen sinyali vericiye dik olan bobin algilayabilir mi?

saygılar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 16 Aralık 2007, 20:02:36
okanteks radar türü bfo la alakası yok.tamamiyle metalden yansıyan sinyal algılanıyor.bfo da metalin rezonansı degistirmesinden olan kaymaya bakılıyor.
burada ise fm modülasyonlu vericinin yansıyan sinyali alıcı ile dinleniyor. sanmayınki konuları actım öylece kaldı 3 parmagımın tırnagı düstü mikrop kapmısım iyice iyleseyim diye bekliyorum atelyeye girmiyorum .teorik arastırma üstüne yogunlastım .gerekli malzeme ihtiyacımı bayram sonrası tespit edecegim uykusuza aldıracagım.antenli dedektor canın dedigi birbirine dik bobin tarzı sistemlerin prototiplerini yapacagım.aldıgımız verime göre uykusuza gönderecegim microkonrolor kontrollu hale getirecegiz.


ayrıca elimde radyoculuk zamanımdan kalan pll ve 30w ekzaytır  var.verici cıkıs transistoru arızalı bulabil,rsek radar denemelerinde kullanabiliriz .
yani sizin anlıyacagınız asenkron tadilat nedeniyle kapalı.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 20:15:35
gecmisler olsun ustam.

fm modulasyonlu idyonda .can hocam in degi alet 659kz de mi ne etkilenmis.
yani AM olması gerekmiyor mu

birde metalden etkişlenmeden vericinin sbt frekansta calısmasını nasıl saglarız.

bence vericide alıcıda frekansı degistirilebilir
sadece vericininki  daha hassa.10hz gibi bi hassaslıkla  kaydırılabilirse metal ayrımı bilem olur kanısısndayım
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 16 Aralık 2007, 20:44:54
dedigin gibi canın devre am modulasyon ben kendi devremi kastetmistim.
vericinin metalden etkilenmemesi icin pasif osilator olmayacak. ayarlı kristal kontrollu bir devre ve uygun sürücü tr ve bobin dizaynıyla bu iş olacak.
buna uygun bir devre seması buldum.bcd anahtarlarına ihtiyacım olacak rakamlı ayarlı tipten 500 khz kadar tüm frekansları alabilecegiz hassas olacak buna görede alıcının hassasiyetini ayarlıyacagız. ve metal ayrımı olacak .
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 21:09:48
hocam
hassas olması gereken verici frekans ayarı
cunki vericiyi  alıcının frekansına gore oteleme yapacaz.fazla kayarsa  mala carpansinyalın frekansı alıcının aralıgına geri donemez.
 alıcıyı acında  alıcı eger baska bir veriinin etkisinde  ise onu  oradan uzaklasıracaz.degilse  vericiyi alıcıya gore biraz dusuk frekansa ayarlıyacaz.amam 10-30 hz kadar
kaymalı
cunki maksimum 250 hz lık bi kayma olabiliyor
bu 659khz midir ne o aaralık ta.
eger bunu birde reduktorlu  hava lı kondnsatorle desteklersek
cok hassa  bi kayma saglarız
bu durumda kayma oranıonı geri alarak metal ayrımı bile olur
 nasıl amam
fikir guzel de elektronik sema ve devre dizmede yzrdımınıza ihtiyacım var.ben devre tasarımı yapamıyom.

hep berabaer diyorum


Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 16 Aralık 2007, 21:41:47
659 khz cekincem var am radyo frekansında metal ararken istanbul radyosunu dinleyebilirsin.var olan yayınlardan etkilenmiyecek bir frekansta devreyi planlayalım diyorum.önce frekansa karar verelim gerisi kolay.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 21:47:47
hocam AM  dalgaların iletiminde yer yuzu klavuz gorevi yapıyormus.
oyle bir guzelligi var isin
hem  Am de fazla kanal yok
ozelliklede bu dedigim frekans yakınlarında

bbc live 5 var .onu bile kullana biliriz.yada kuvvetli bir AM yayın yapan radyoyu.
alıcını frekansı  degisken olur
vericiye ihtiyac bile olmas.zate ortamda var olacak
amam dedgim hassaisyette  frekansı kaydırılıabilmeli
yaını bulunca ibre tavan yapacak.
frekansı biraz dusureceksin  arama yaparken non ferro metale donunce artan frekans alıcının aralıgına girecek
sen nonferro tadında  metal lezzetini yakalıyacan.
nasıl yemek ama.
benden  bu aksamlık bu kadar .seninle konusmak zevk.sizler yazın ben takip teyim.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 16 Aralık 2007, 22:47:08
bu arada lutfen birbirne dik olan antenlerde sinyalın hareketi ile induklenme olaylarını anlatsın.

alıcı vericiden etkilenmiyor.kabul cunki sinyalın cıksı alcıyı ortalıyor . hedef  vericinin orta ekseninde ve  ve alcıya paralelse  ,hedeften yansıyan sinyali alıcı  alır mı.

hani vericinin tam karsısında  olmasa  geri gelen sinyalde bir acı olur .zayıf ta olsa bi algı yapar.hos bizim aradıgımız malzemede yer altında olunca biraz bi acı farkı olacak .ama uzun mesafedeki yuzeye yakın nesne  ................

neyse biri bana anlatsin yahu.


Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 18 Aralık 2007, 18:57:52
okanteks bayramdan sonra gerekli malzemelerimi uykusuz temin edecek .bu devrelerin prototiplerini yapıcam.kafana takılanları inceleriz.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 19 Aralık 2007, 09:33:29
selam asenkron

su pasif olmayan osilaator hani frekansı  gelen sinyalden etkilenmeyen,
bu osilatorun frekansı  degistirilebiliyor mu?
aklıma takılan kristal osilatorlu olunca frekans ayarı yapılabiliyor mu.yoksa tek frekans ta sabit mi oluyor.
kristal osilatorun ne oldugunu bilmiyomda

birde su antenlerin dik olması durumunda alici anten  sinyal alabilecek mi.
hos vericinin lineer bir dogrultuda yayın yapmadıgını ,yayının 100dereceden buyuk bir acı ile yayıldıgını dusunursek  ,hedef kitleninde  vericiye dik olarak durmadıgını dusunursek  ,yansıyan sinyalı alma ihtimali var gibi.ama bunu bir elektronikciden teori olarak duymak daha tatmin edici olur .

yada bunun uygulama ornekleri var mi?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 19 Aralık 2007, 09:44:05
gercek mi yalan mı  bolumunu okudumda

bizim istedigimiz mantıkla aynı.

am radyoda frekans ayarı icin.mesela  bir istasyonu sectik.
buraya kadar normal ustundeki variable la yaptık .
ikinci asama olarak frekansta daha hassas degisim yaparak ayar yapacak bir kat ekleyemez miyiz.

normalde biz tuneri nekadar az da cevirsek 250-300hz den daha fazla kayma oluyor.ilave bir  bolumle bunu 5-10hz gibi bir degerle kayar hale getirsek
tum bandı bu sekilde tarsın demiyorum
sadece  secilen frekanstan yukarı 300-350hz yukarıya kadar olan bolgeyi  secebilelim yeter.

zaten AM  radyolar  sideband olarak5-10khz gibi yan bandlar kullanıyor
tunerler o kadar kaba ki biz bunları dahi fark etmiyoruz.
bunlardanust sidebandın ustune 300-350 kadar bir alana  5-10hz lik kaymalarla cıkan bir sistem isimizi cok iyi gorur diyourm
ve proje cizimi olarak yardımlarınızı bekliyorum.
hep beraber biseyler yapalım derim.
devre tasarımı yapan arkadasların cizimlriyle olaya katılmasını bekliyourm.

cukulata tadında bayramlar diliyorum.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 19 Aralık 2007, 13:16:04
okanteks kafamda üç ayrı dinleme sistemi var hepsini ayrı ayrı deniycem .senin beklentilerini karsılayacak sanırım . kristalli osilator kristal frekansına baglı olarak sabit frekans calısır gereken frekans bölücülerle elde edilir.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: dedektor33 - 25 Aralık 2007, 14:00:02
Sizlerin yukarıda yazdıklarınız bazı GPR'lerin çalışma sistemiyle aynı gibi geldi. GPR'lerin bazılarıda A.M. radyo yayın istasyonlarının frekansında alma yaparak bulunduğu noktadaki metallerin bu frekans üzerindeki yaptığı değişiklikleri inceleyerek çalıştığı yazılı. Hatta vadilerde ve radyo sinyallerinin bozuk alındığı yerlerde bu tür GPR'lerin doğru sonuç veremediği yazılıydı. Web sitesinde de dünyadaki bu tür radyo yayını olan yerler belirtilmişti. PIC entegreleriylede alınan bu frekanstaki değişikliğin oluşturduğu anormallikler devrede voltaja çevrilerek;alınan voltajlar arasındaki farklılıklar veriye çevrilip PC. tarafındanda bu voltaj farklılıkları yazılan programla renklendirilip o gördüğümüz meşhur GPR renkli çıktıları oluşturuluyor. Yalnız o devrelerde bulunulan yerin elektromanyetik seviyesini bobinler ve basit devrelerle ölçerek asıl çıktı üzerindeki etkisini yok eden eklemeler var. Uykusuz arkadaşım geceleri uyumaktan vazgeçte yukarıda anlattığım sistemi biran önce başar çünkü fazla bir zorluğu yok gibi. Hatta marmarada elektronikçilerin 1 metre derinlikteki kabartma yazıyı buna benzer bir sistemle okumayı başardıklarını ve derinliği artırmak için para arayışında olduklarını okumuşsundur geçmişte biryerlerde. Birde msn'yi hiç açmıyorsun hangisini açıyorsan onu yazda zamandan kazanalım
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: dedektor33 - 25 Aralık 2007, 14:52:24
Geliştireceğiniz devrenin frekansı xtal'le oluşturulursa kararlı çalışır. Frekansıda A.M. radyo frekanslarını içine alsın ve fazladan birde vericisi olsun osilatörü xtal'li. Çevrenin genel elektromanyetik durumunu ölçüp farklılıkları sonuçtan çıkarsın. Buraya kadar başarırsak GPR'e dönüştürmeye girebiliriz
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 25 Aralık 2007, 17:46:43
dedektor33 benimle uykusuzun kafasın da kırk tilki dolasıyor.kırkınında kuyrukları birbirine degmiyor.zamana ihtiyacımız var söz geceleri uyumuyacagız.senin yazdıgın sistemlerle ben ugrasıyorum uykusuzu arastırdıgı sistemlerle yalnız bırakalım kafası dagılmasın.
   dedektor33 sen bırak gprs ıvır zıvır kafamız calısmıyor durdu .söyle olsa pastırmalı bir kurufasulye bansakta yesek adamın canı cekiyor hani .
   kendim icin istiyorsam namerdim uykusuzun canı cekmis gecen .
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: dedektor33 - 25 Aralık 2007, 23:39:13
Biliyorsun pastırma defineyle kafa kafaya gidiyor, piyasadaki altından pahalı bir dedektörde pastırma içinmi yapsakki.
Ayıpsın asenkron verin adreslerinizi yollayayım bir eşşek sizden değerlimi sanki :))
Bence sizde uyuyun arasıra                       üst satırdaki    bile ayakta uyur
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 25 Aralık 2007, 23:59:34
uykusuz sen ne diyon benim icin farketmez kusgözü pastırmayı düsledik kısmetimize esekgözü düstü onunda gözleri güzeldir hani.cemen girince isin icine ne olsa yenir fakat bir bildigim var kayserili esegi boyar zebra diye satar.
pastırmayıda danadan yapar sizin oranın insanından ückagıtcı cıkmaz .zaten olaydı pastırma bu kadar pahalı olmazdı.ben yerim aga hiç fark etmez.
bizim yörenin bir lafı vardır uykusuz iyi bilir.danayla dene girmeden agzımızdan biz doymayız.adres işi kolay bir maile bakar .pastırma işi tamam olduguna göre erzincanlı arkadaslara sesleniyorum sizin su ünlü fasulyedende bir görelim tencereyi ben kaynatırım artık.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Uykusuz - 26 Aralık 2007, 00:07:47
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg.donanimhaber.com%2Fimage.aspx%2Fupfiles%2Fsmiley%2Facim.gif&hash=ff2511d8191d77a32ce3cfdf32c70b7402283e9e)

 ;D
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 20 Ocak 2008, 23:01:50
uykusuz bizim esegi pkk lılar yemiş aga pastırmadan ses cıkmadı .adresleride gönderdik ama esek yok ham yapmıslar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: alfisol - 20 Şubat 2008, 10:12:05
arkadaslar,
verdiğiniz şemayı yeni gördüm konu kapanmadıysa,
sormak istediğim verdiğiniz şemaya ses çıkış eklemek gereklimi? vede 
bu antenli dedektörler metalleri yön tayin ederek mi buluyor yoksa manyetik olarak sesle mi ikaz ediyor?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 20 Şubat 2008, 19:13:48
arkadasım deney devresidir o sema ses cıkısı eklenebilir .yalnızca ibre ile calışması gözlemlenmiştir.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: cokzekiyimyaa - 20 Şubat 2008, 20:03:40
benn antenlı dedektor yaptım calsıyor harıkaa amaa daha razıye cıkıp denemedım
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 20 Şubat 2008, 21:07:42
semada degişiklik yaptınmı nasıl yaptın paylaşırmısın cokzekiyimya.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: 10kaptan10 - 21 Şubat 2008, 19:24:52
 :)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 21 Şubat 2008, 20:04:54
10kaptan10 niye güldün cıkaramadım kacırdıgım birseymi var.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: 10kaptan10 - 21 Şubat 2008, 20:09:10
10kaptan10 niye güldün cıkaramadım kacırdıgım birseymi var.
yukarda yazan şeyler hoşuma gitti ona güldüm bak şimdi bidaha baktım yine güldüm :)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: cokzekiyimyaa - 21 Şubat 2008, 21:34:10
degısıklık yapmadım amaa cıhazı kullanırken ustunde kesınlıkle plastık bısey olmuyacak vede kutuu tamemen agac kuuu olacak etkılenıyormus 25metreden cektıgını soyledıler benn sureklı bıseylerın geldıgını anlıyorum amaa nerde dıyee dedımyaa denemedım ıstersen sana gondereyım devreyı senn dene
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 21 Şubat 2008, 22:09:36
gönder semayı ve resmini deneyeyim
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: cokzekiyimyaa - 22 Şubat 2008, 11:58:02
şemaa cokk varr geteckte burada olması lazım tekk antenlı dedektor gondereyım amaa gınede gondereyım
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg49.imageshack.us%2Fimg49%2F513%2Fnew1lj4.jpg&hash=6e7081768c2e27a710befe353bd661c7e57c763e) (http://imageshack.us)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 22 Şubat 2008, 18:48:53
bu semanın dedektor tarzında calışması imkansız sen yaptıgını iddia ettiğin devreyi verseydin iyi olurdu 25 m. gidermi gitmez bakardık.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Avci26 - 22 Şubat 2008, 23:47:43
 Forumu uzunca bir süredir takip ediyorum, antenli dedektörleri ve benzerlerini araştırıyorum elimde yığın şeklinde bir sürü bilgi toplandı fakat sistem budur diyebileceğim bir sonuca ulaşamadım, iki ayrı devre üzerinde çalıştım biri hiç sonuç vermedi diğeri hala deneme aşamasında. Elimdeki bilgileri derledikçe foruma eklerim, önce yukarıdaki şema Zahori antenli dedektörüne ait, Ruslar tarafından tasarlanmış, orjinal metninde "bioalantarama toprakaltı su,maden,petrol ve elektrik hatlarının bulunması için kullanılmaktadır" ibaresi var. Eğer çeviride yanlışlık yoksa toprak altındaki bu maddelerin havadaki elektrik yükünün kutuplarında yaptığı değişimlerin dedektör tarafından algılanması ile tespitinin yapıldığı yazıyor. Devrenin bu hali ile nekadar verimli olduğu tartışılır. Bence araştırmakta zarar yok, Rusların akla zarar icatları olduğunuda biliyorum  ;)

Orjinal Zahori Biolokator'ın adresi: http://radiotech.by.ru/Shematic_PCB/Elektroniks/biolokator.htm (http://radiotech.by.ru/Shematic_PCB/Elektroniks/biolokator.htm)

Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: cokzekiyimyaa - 23 Şubat 2008, 00:44:47
bu semanın dedektor tarzında calışması imkansız sen yaptıgını iddia ettiğin devreyi verseydin iyi olurdu 25 m. gidermi gitmez bakardık.
hemende ımkansız ordaa burda gercek teleskopık antenle adamlar 125tanee metal koyup sadece altın koymayıp dedektorun ıcıne sıralamsı  varmıs amaa dedektorr ıstersee demırın ıcınde olsun altıana cevırıyor yonunu altunaa rulmanlı mekanık koymus bılek hareketı ılee cevırıyorsunn  15mılyar dıyorr senn hala bunaa ınnamıyorsun denemek bedavaa
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: asenkron - 23 Şubat 2008, 20:20:40
alan tarayıcıyla dedektoru sen karıstırıorsun.tarayıcının ne oldugunu ben gayet iyi bili.yorum.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: melter01 - 07 Nisan 2008, 22:12:32
beyler herkes izine mi ayrıldı yoksa
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 25 Şubat 2009, 22:51:54
selam arkadaşlar bu siteyi bayadır takip ediyordum sonunda dayanamayıp üye oldum burada gösterilen  aleti bende yaptım ama ben randuman alamadım gerci ses devresini calıstıramadım kendim  kolonumun ses devresini kullandım  birde deyisik olarak tek antelli yaptım elekririkten güzel etkileniyor ama bagcemde yaptıgım denemede randuman alamadım
 bundan randuman alan arkadaşlar varsa bilgilenririrmi bizide acaba
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 25 Şubat 2009, 22:54:46
veya başka bu tür elinde şeması olan arkadaşlarımız varsa paylasım yaparmı 
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: humhum - 27 Şubat 2009, 20:06:13
Elektrostatik alıcı :

[img width= height=]http://i0902.hizliresim.com/2009/2/27/2265.gif[/img] (http://www.hizliresim.com)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 28 Şubat 2009, 20:41:29
saol arkadaşım ilgimi cekti deniyecegim  paylasımın için TŞK ler
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 28 Şubat 2009, 21:06:31
bu arada şemayı incelerken  şema ustunde parcaların deyerleri tam yazılmamış  bir tanesinin deyeri yok 
biliyorsan onuda düzeltirmisin   sen yaptınmı  veya deyeri yazılmayandamı  kt 203 serisimi saygılar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: humhum - 28 Şubat 2009, 21:14:01
Evet oda aynı PNP.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kemall - 28 Şubat 2009, 21:21:21
şemaa cokk varr geteckte burada olması lazım tekk antenlı dedektor gondereyım amaa gınede gondereyım
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg49.imageshack.us%2Fimg49%2F513%2Fnew1lj4.jpg&hash=6e7081768c2e27a710befe353bd661c7e57c763e) (http://imageshack.us)

budevreyı yaptım arkadaslar kutuya koydum ilgisiniçekene satmak gıbı nıyetlı degılım işii görülsün diye malzeme fiyatına verebilirim  ....
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: humhum - 28 Şubat 2009, 22:42:03
Bu devrede elektrostatik-iyonik alanlar içindir, fakat iyi bir sonuç için 50Hz filitre ilave etmelisiniz yoksa çevresel gürültüleri çeker.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 01 Mart 2009, 18:51:18
bunun için ibre eklemek istiyen varsa  onuda cizip koyabilirim arkadaşlar ben sesli ve ibreli olarak yaptım ama randuman alamadı ama yapacagım diyen arkadaşlara yardımcı olabilirim elimden geldiyi kadarıyla :)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kemall - 02 Mart 2009, 13:41:23
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg210.imageshack.us%2Fimg210%2F7766%2Fschematic.jpg&hash=8f8f088d4474e9015f2df67f29c3b1cd625ebfc9) (http://img210.imageshack.us/my.php?image=schematic.jpg)
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg210.imageshack.us%2Fimg210%2Fschematic.jpg%2F1%2Fw1750.png&hash=fd9908570f4080ac1f0865bcec7b5596722e1dd1) (http://g.imageshack.us/img210/schematic.jpg/1/)
orta dalga kömürlü alan tarama şemasıdır geotechten alınmadır... bende dönen antenli cihazlara katılıyorum buuu forumun ennn başlarında buna deyinmiştim adam bizim orada yapmıştı elektonik bişey yokk 150tane metal parça koyduğunu vede bumetallerin içinde sadee altın olmadığını söyledi benn test ederken nere gidersem gideyim sadece altını gösteriyordu böyle bişey yapmak istiyorum humhum arkadaşın yaptığı xr2206lü şema kafama yattı gerçekten inanılmaz birr işş yapabiliyorlar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 02 Mart 2009, 17:19:13
Rebciimam ,

hocam konunun basında degindim demissin  4 sayfada senin  iki tane mailini bulabildim.
su elektronik bisey yok ama altına gidiyor dedigin , denedigin aleti biraz anlatır mısın .sekli semali nasıl , teleskopik antenli mi?
okantex
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 02 Mart 2009, 19:55:14
bu son verdiyiniz şemada gözel testini seyrettim ben bunu da yapayım bundan randuman alacagım gibi duruyor buda olmassa bakır cubuklarıma devam edeceyim ;D
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 02 Mart 2009, 20:03:45
ya arkadaşlar adamlar altını buluyor diye soygunculuk yapıyorlar her gittiyi yere 1. 2 milyar istiyorlar sonrada burda yok şurda var oda 7 .8 metre diye hayalleri sömürüyorlar olan garip arayıcılara oluyor daha 30 santim inemeden yakalanıyorlar inanmayın bunlara cıvalı bakur cubuklar hava alan boslukları buluyor birde suyu  bazı mınaral taşlarada donuyorlar ama onlardada insanların yani kullananın kan gurubu na göre calısıyor er insanda calışmaz  o  yaptıklarını soyleyen arkadaşlar o kadar iyi alet yapsalar satmazlar kendileri cıkarırlar sonuçta devletinde yasalarında yasal kazı diye bir şey var alıyorsun  ve devletin gözü önünde kazıyorsun daha o kadar güveniyorsa aletlerine ne diye satılarlar ;D
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 02 Mart 2009, 20:13:54
bide cıvaya altın siyanir gümüş ve lanbaların içinde olan beyaz toz ve en onemlisi anot koyarak yapıyorlar bende yaptım ama ala arıyorum  bulamadım kazdıgım yer kadar ekseydim  ;D buraların en zengini olurdum  sakın denemeyin bu yazdıklarım zeyirlidir sakası olmaz kimyacı deyilseniz buna kalkışmayınsadece merakınızı gidermek için yazdım  ;)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 02 Mart 2009, 22:37:42
ya arkadaslar

bu yukardaki sema yı  MAX  yapmıs ,o boyle alan tarama islerine inanmayan biri.
aklim bu ise yatması.
o konuyu onceden takip ediyordum ben.ama semayi resimleri ceken arkadas parca parca vermisti. bu onların birlestiriilmis hali falan mı
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: emekli AMCA - 03 Mart 2009, 14:08:54


okantex  aşağıdaki yazıyı  tercüme edermisin  bu aletin ne olduğunu kapasitesini arkadaşlar daha iyi anlarlar diye..


This device,not work very well in wet ground but works better in dry soil where its possible to find aluminium can 5m away and it was 40cm deep.After dig this aluminium can,i buried again and get beep only 1m away,so it happens the same with 0,5gr gold nugget,i get signal 2m away from antenna and today i buried 10cm into soil this little nugget and get signal only with antenna near the spot
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: PROF37 - 03 Mart 2009, 14:36:14
Arkadaslar
 Ben alan tarama diye tabir ettiğimiz antenli zahori yi yaptım ama açık alanda hiçbirsey almıyor kapalı yıllanmış metalleri alıyor büyük ihtimal.televizyonun yaydığı frekansları uzaktan çekiyor isteyen varsa satabilirim çalışması ayar tutması gayet güzel yabancı siteden tercümelerimde  kuru bölgelerde ve sıcak yerlerde çalıştığı söyleniyor.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: PROF37 - 03 Mart 2009, 14:38:01
Arkadaslar
 Ben alan tarama diye tabir ettiğimiz antenli zahori yi yaptım ama açık alanda hiçbirsey almıyor kapalı yıllanmış metalleri alıyor büyük ihtimal.televizyonun yaydığı frekansları uzaktan çekiyor isteyen varsa satabilirim çalışması ayar tutması gayet güzel yabancı siteden tercümelerimde  kuru bölgelerde ve sıcak yerlerde çalıştığı söyleniyor.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 03 Mart 2009, 19:21:30


okantex  aşağıdaki yazıyı  tercüme edermisin  bu aletin ne olduğunu kapasitesini arkadaşlar daha iyi anlarlar diye..


This device,not work very well in wet ground but works better in dry soil where its possible to find aluminium can 5m away and it was 40cm deep.After dig this aluminium can,i buried again and get beep only 1m away,so it happens the same with 0,5gr gold nugget,i get signal 2m away from antenna and today i buried 10cm into soil this little nugget and get signal only with antenna near the spot

Ne demek abi,ceviri asagidaki gibidir...

Bu cihaz ıslak toprakta iyi calısmıyor fakat kuru toprakta cok daha iyi calısıyor ki  aluminyum  kutuyu 5 metreden 40cm derinlikten buluyor.bu kutuyu kazdıktan sonra tekrar gomdum  , bu sefer 1 m mesafeden ancak alabildim. aynı sey 0,5gr altın tanecigi icinde oluyor , antenden 2 m mesafeden  sinyal almıstım, bugun aynı  altını 10cm derine  gomdum sinyali ancak noktanın ustune geldigimde  alabildim.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: ercan - 03 Mart 2009, 23:09:18
arkadaşlar bana göre bu cihazın çalışması için ortamda elektromanyetik bir sinyal olması lazım değilmi?.ferrit antene gelen sinyal kuvvetlendirilip ses veya görüntüye dönüştürülecek.şimdi yarım gram altın veya başka birşey bu cihazı etkileyecek elektromanyetik sinyallermi yayıyormuş yani?bu cihazda altın veya başka bir şey onun frekansını seçip dinliyormuş öylemi?yanlışmı anladım yoksa.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: ercan - 03 Mart 2009, 23:29:29
kafama takılan diğer bir nokta bir gün  2 metreden bulan öbürgün aynı yerde aynı toprakta niye 10 santimden buluyor anlamadım.milyar yıllık altın bir günde etkisinimi yitirmiş?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: simon46 - 04 Mart 2009, 01:04:39
 Bazı kişiler istiyorlar ki arazide ellerinde bir alet olsun, bu alet de etrafı tarasın ve yüzlerce metre öteden altın, gümüş, define ne taraftaysa bu alet, aranılan kıymetli bu şeylerin yönünü göstersin.Böyle bir saçmalıga işin bilimsel yönünü bilmeyen sıradan insanlar çok basit inanır..Toprak içinde gömülü olan altın madeninden ne dalga çıkar, ne enerji çıkar.Örneğin: demir manyetik bir madendir, altın ve gümüş manyetik maden değillerdir. Altın metali kendine özgü frekansla da titreşmez. Enerji ve dalga sadece radyum, uranyum gibi radyoaktif maddelerden çıkar. Altın radyoaktif değildir, pasif bir metaldir. Pasif metaller nasıl olurda toprak içinden dışarıya radyoaftif sinyal verebilir..Alan tarayıcı cihazların bilimsel özelliği yoktur. Hepsininde bilimsel özelliği yoktur. Yurt dışında da  bu cihazların sahteliği kanıtlanmıştır.   www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=lrl&file=reports/escope20/ index.dat internet adresinde 20 taneden fazla alan tarayıcının teknik raporunu bulabilirsiniz.
     Metal dedektörleri ise elektromanyetik dalgalar gönderme ve alma genel prensibine göre çalışırlar. Gönderilen elektromanyetik dalga rastladığı metal cisim üzerinde "eddy currents" veya "faraday akımları" denen bir akım endükler. Bu endüklenen akım dedektördeki bobine tesir ederek bir takım küçük sinyal değişmelerine sebep olur. Bu küçük sinyaller elektronik devrelerde kuvvetlendirilerek ses sinyali oluşması için hoparlöre gönderilir. Bazı dedektörlerde ibreli veya dijital sinyal ölçme devreleri de vardır.
      Diyelimki alan taramalı yada anten dedöktörler metal dedöktörlerden daha fazla elekromanyetik dalga gönderdiğini varsayalım..Uzaktaki yerin altındaki bir metali de tespit ettiğini düşünelim..Dedöktör firmaları neden metal dedöktör yapma geregi duysun.Mademki böyle bir teknoloji var..Arkadaşlar şunu unutmayın her yeni çıkan bir teknoloji eski teknolojiyi rafa kaldırır.şUAN CRT tVlerin yerini lcd tvlerin aldıgı gibi.CRT tvlerinin üretimi durduruldu..Yeni teknoloji lcd ler üretiliyor artık..Bu söylediklerim dedöktörler içinde geçerli..Piyasada neydü belirsiz 3-5 tane alan tarama var.Bunun yanısıra patentli 100 lerce dedöktör var.Yinede seçim sizin..
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: ExCaLy - 04 Mart 2009, 11:43:56
güzel açıklama teşekkürler ;)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: PROF37 - 04 Mart 2009, 14:24:20
 Güzel açıklama yapmışsın ama benim bir tanıdığın almanyada böyle bir alan taramanın olduğu dönerli değilde öten tipdeymiş.yapısı ayny iconas IC807 Şeklindeymiş eski gömüleri anında buluyormuş.yani bu makina rüya değil
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: okantex - 04 Mart 2009, 17:03:48
Simon kardes
o linkini verdigin sitedeki 6-7 tane LRL  lerle dlga gecen ,yani senin durumuda olan arkadaslar su an LRL ci lerden  biseyler kapcaz diye onların pesinden kosuyor.
yeraltındaki nonferrrous  metaller yerin manyetik alaninda sapma yaparlar ,yani yuryuzeyine iterler ,ayrıca bu metaller radyo sinyallerini yansıtıcı ozellik gosterirer. 
her.gi bir cihaz bunlara ait frekansı yakalayarak veya yerin manyetik alanındaki degisimi  yaptıgı cihazin antenindeki birim alana dusen induklenmeyi esik degeri olarak ayarlayabilirse  artışı alır.bu artısın maksimum oldugu noktada malzemenin bulundugu nokta ve cevresidir.

ha bu olayı gerceklemede hangi cihaz basarılı hangisi basarısız o tartısılır ,
ama daha teoremini bile anlamadan kesip atmak ayıp olur.

Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 04 Mart 2009, 21:57:58
valla arkadaşlar ben yapacam bunu yaptıktan sonra calısıp calışmadıgını soylerim size  bir kaç gün içinde baslıyacagım elimde olmayan parcalarıda tamamlıyayım  ama bana göre burda bundan iyisi yok diyeyim görünüşe göre sonuçta ben bu tür  aletlerle ilgileniyorum tekne radarın şeması olanda varsa alabilirim oda ilgimi cekiyor
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 04 Mart 2009, 22:05:22
birde 10 mhz 30 mhz arası calısan am fm  türevi şeması olan paylasım lütfen
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: emekli AMCA - 04 Mart 2009, 22:26:15

merhabalar

bu başlıkta şemalar ve konular karışıyor galıba ..son olarak diğer(xr2206)başlığında iki adet link verdim   biri youtube  deki mineoro biride save file yüklediğim  mr.alanso (you tube linkindeki lrl yi yapan adamlardan biri)nun yaptığı morgan ın PD(pistol dedektör)si.

mineoro iyon yayılma sistemine göre çalışıyor ben hala bu sistemin tam başarılı olduğuna inanmıyorum  çünkü gariplik şurada   test görüntülerinde en az20 m de alet ötmeye başlıyor 1m lik derinlikteki altın paraya ama videonun sonunda topraktan çıkan son toprak kümesi içerisindeki altına ötmüyor 10cm den bile ..siz de seyredin  öyle  ..

ikincisi PD  bu ise adı üzerinde pistol dedektör(tabanca gibi tutulan)yani normal bir dedektör  . tx var tx bobini var tx akord   cleri var  rx var rx bobini var rx akord  cleri var  T/R çalışan bir sistem şemanın altındaki regeneretif bir radyo alıcısı var ama  şemada iki sistem bir kullanılamıyor test videosunda dedektör bölümü kullanılmış ....bu olabilir diye düşünüyorum.. selamlar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 04 Mart 2009, 23:09:16
merhaba emekli amca ewet ya carsı pazar karıştı
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 04 Mart 2009, 23:22:23
neyse niyet ettim artık yapacak bir sey yok bari oylede boylede yapacam artık  yeni bir seyler bulana kadar  elimde cok yaptıgım devre var ama aradıgım yok bunuda olmassa  duvara asarım   ;D sonunda yapılmış yapılmıştır 
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 04 Mart 2009, 23:26:09
yinede yardımların için tesekkürler emekli amca selamlar saygılar
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kemall - 11 Mart 2009, 03:00:42
xr2206yı yaptım 2nolu ayakta 4volt varr frekans ölçemiyorum frekansmetrede sebebı nedır ?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: BigBang - 11 Mart 2009, 16:38:10
Bazı kişiler istiyorlar ki arazide ellerinde bir alet olsun, bu alet de etrafı tarasın ve yüzlerce metre öteden altın, gümüş, define ne taraftaysa bu alet, aranılan kıymetli bu şeylerin yönünü göstersin.Böyle bir saçmalıga işin bilimsel yönünü bilmeyen sıradan insanlar çok basit inanır..Toprak içinde gömülü olan altın madeninden ne dalga çıkar, ne enerji çıkar.Örneğin: demir manyetik bir madendir, altın ve gümüş manyetik maden değillerdir. Altın metali kendine özgü frekansla da titreşmez. Enerji ve dalga sadece radyum, uranyum gibi radyoaktif maddelerden çıkar. Altın radyoaktif değildir, pasif bir metaldir. Pasif metaller nasıl olurda toprak içinden dışarıya radyoaftif sinyal verebilir..Alan tarayıcı cihazların bilimsel özelliği yoktur. Hepsininde bilimsel özelliği yoktur. Yurt dışında da  bu cihazların sahteliği kanıtlanmıştır.   www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=lrl&file=reports/escope20/ index.dat internet adresinde 20 taneden fazla alan tarayıcının teknik raporunu bulabilirsiniz.
     Metal dedektörleri ise elektromanyetik dalgalar gönderme ve alma genel prensibine göre çalışırlar. Gönderilen elektromanyetik dalga rastladığı metal cisim üzerinde "eddy currents" veya "faraday akımları" denen bir akım endükler. Bu endüklenen akım dedektördeki bobine tesir ederek bir takım küçük sinyal değişmelerine sebep olur. Bu küçük sinyaller elektronik devrelerde kuvvetlendirilerek ses sinyali oluşması için hoparlöre gönderilir. Bazı dedektörlerde ibreli veya dijital sinyal ölçme devreleri de vardır.
      Diyelimki alan taramalı yada anten dedöktörler metal dedöktörlerden daha fazla elekromanyetik dalga gönderdiğini varsayalım..Uzaktaki yerin altındaki bir metali de tespit ettiğini düşünelim..Dedöktör firmaları neden metal dedöktör yapma geregi duysun.Mademki böyle bir teknoloji var..Arkadaşlar şunu unutmayın her yeni çıkan bir teknoloji eski teknolojiyi rafa kaldırır.şUAN CRT tVlerin yerini lcd tvlerin aldıgı gibi.CRT tvlerinin üretimi durduruldu..Yeni teknoloji lcd ler üretiliyor artık..Bu söylediklerim dedöktörler içinde geçerli..Piyasada neydü belirsiz 3-5 tane alan tarama var.Bunun yanısıra patentli 100 lerce dedöktör var.Yinede seçim sizin..

Söylediklerinize tamamiyle katılamıyorum.Çünkü yerkürenin kendi doğal akımlarının akış yönünden istifade ederek Self Potential (SP) yöntemi ile jeofizik ölçümler yapılabilmektedir.Bir de yeryüzünde VLF yayın yapan verici istasyonların yeraltında yarattıkları eddy akımları ve süreksizliklerden yola çıkarak bilimadamlarının kullandıkları Abem Wadi cihazını da unutmamak gerekir.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 11 Mart 2009, 19:51:54
arkadaşım  xr2206 2çi bacagı sünis  yatay dalga yayıyor  diyer bacakta  kare dalga yayıyor xr2206 yapısını incelersen  görürsün  ama tek basına etkili olacakmı orasını bilmiyorum ganellikle bunu  frekasmetre yapımında kullanıyorlar gogleden araştır derim
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 11 Mart 2009, 19:59:56
bu arada arkadaşım sizede cevap vereyim ben bu olayı araştırmaya gelince demekki bir sey gördüm veya biliyorum  yoksa alan taramaya bu kadar takılmam ama oda burdaki gibi basıt devreyle cözülecek olay deyil  bunu yapmak için bilgi boş zaman birde heveş gerekli bizde bu bilgi eksik  zaman oda yok heves ise bitti bitecek ama kendim onaylamadanda kimseyi ugraştırmak istemiyorum
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: kemall - 12 Mart 2009, 00:46:57
arkadaşım  xr2206 2çi bacagı sünis  yatay dalga yayıyor  diyer bacakta  kare dalga yayıyor xr2206 yapısını incelersen  görürsün  ama tek basına etkili olacakmı orasını bilmiyorum ganellikle bunu  frekasmetre yapımında kullanıyorlar gogleden araştır derim
3tane entegre aldım frekansı göremedik
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: vatan - 12 Mart 2009, 16:09:44
valla arkadaşım gogleden bak yapısını gösteriyor lınkini hatırlamıyorum şu an  ama bulursam buraya yapıştırırım  bende bunun ustünde calısıyorum devreye eklemeler yaptım ama işlerim yogun şu aralar denemesini yapamadım  olumlu sonuç alırsan paylasımda bulunacagım şu an ustünde fırsat buldukca calısıyorum    bu arada emekli amca minoro yu dagıtmış adamlar takip edermisin  benim ing yeterli deyil hex dosyasına kadar verilmiş yanlış hatırlamıyorsam minoro 2001 modeli
Başlık: Uzaktan algılayacılar.
Gönderen: humhum - 18 Mart 2009, 21:30:56
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi005.radikal.ru%2F0903%2F75%2F704c388caf3b.jpg&hash=62d854facc3e4c37d781088ed041a14b3e074e37) (http://www.radikal.ru)
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: recepbayrak - 24 Mart 2009, 11:47:18
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg24.imageshack.us%2Fimg24%2F4540%2Fadszqtg.jpg&hash=e742df8fa3e36ea5e4979ef5806a2142b0bb9e38)

selam.çalışmalarınızda başarılar.ben elektronikte yeniyim.bu şemayı yapmak istiyorum.resimde kırmızıyla işaretlediğim yerleri anlamadım.yardımcı olursanız sevinirim.bide bunun pcb sini yapan arkadaş bizimle paylaşabilir mi? saygılar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: ali kaptan - 24 Mart 2009, 15:12:22
ışaretlı yerler 9v pılden başka bı şey değıl
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: galaksi - 24 Mart 2009, 17:38:35
soldaki olan 2 adet 9 volt luk pil uç uca birleştirilmiş. böylelikle opampların çalışması için gerekli olan +9, gnd, -9 elde edilmiş.
sağdaki ise bunlardan bağımsız olarak 9 volt luk bir pil.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: humhum - 24 Mart 2009, 22:48:32
  XR2206 gibi =   2,500 EURO

  http://www.geofazma-detectors.tripod.com/id14.html
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: recepbayrak - 25 Mart 2009, 00:24:12
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Teknoloji13 - 25 Mart 2011, 21:01:47
http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=543&stc=1&d=1140692332

Bu cihaz üzerinde çalışmanız oldumu ?
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: mammadm - 28 Mart 2011, 09:34:41
hi to all
i cant speak turkish so please excuse me
i build zahori ion detector and with some movements its worked but i only test it in home and home devices
when i turne it to computer or TV it is find them and it sounds like an alarm
it has two  modes &i dont know what are there but one of them is continuous and for short distance in exacte findings
so i dont know it has worked in out of home and other places
if you want i can upload the pcb and schem and...
best regards
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Teknoloji13 - 28 Mart 2011, 11:18:10
Hi
Upload your picture, please.

Thank.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: alemdar - 28 Mart 2011, 17:49:13
fatih abi
ingilizceni  de konuşturuyorsun yakışır sana
helal
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Teknoloji13 - 28 Mart 2011, 18:35:09
Bir yanlışlık var sanırım gene  ;D  ???  bu arada evet arkadaşlar daha önce çalışma yapan arkadaşlarımız resim bilgi gönderip paylaşım da bulunursa aynı şeyleri defalarca yapmaktan kurtulur.

Kolaygelsin.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: mammadm - 04 Nisan 2011, 11:32:04
hi
i cant upload because of an error in uploading process??!!
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: Karadağ - 04 Nisan 2011, 13:04:18
Hi,

You can use http://www.postimage.org/ for image uploading.

Best wishes.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: human - 22 Ekim 2016, 12:46:34
Selam
En son mesaj 2011 de yazılmış projede bir gelişme varmı arkadaşlar.
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: türkelli - 10 Ekim 2017, 10:20:05
Proje rafamı kaldırıldı yoksa başka bi yere taşındıda habermi verilmedi acaba
Başlık: Ynt: antenli dedektor
Gönderen: bedri - 08 Haziran 2022, 07:16:38
Ustalarım hayırlı günler bende radar iyon dedektörü  var tamir olacak yardımcı olacak usta arıyorum 05433393866