Gönderen Konu: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak  (Okunma sayısı 103569 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elbombaci

  • Ziyaretçi
Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« : 18 Temmuz 2007, 08:03:17 »
Herkese merhabalar

Forumlarda görüyorum ki çoğu arkadaşımız Delta Pulse’yi yapıp çalıştırıyorlar fakat kullanmayı bilmedikleri için yaptıkları cihazı çalışmadı diyip bir kenara atıveriyorlar. Ben kendi tecrübelerime dayanarak burada Delta Pulse’nin nasıl kullanıma hazırlanacağını maddeler halinde yazmaya çalışacağım.
Aşağıdaki işlem basamaklarında yer alan bazı terimlerin açıklamaları:
*Potun minimum direnç konumu: Ayar yaptığınız potun iki ucu arasında minimum direncin sağlandığı konum. Ya tam sağdadır ya da tam soldadır. Tasarımcıya göre değişir.
*Potun maksimum direnç konumu: Ayar yaptığınız potun iki ucu arasında maksimum direncin sağlandığı konum. Ya tam sağdadır ya da tam soldadır. Tasarımcıya göre değişir.

Not-1) Bu test her arama başlığı için aynıdır.

DELTA PULSE’ Yİ KULLANIMA HAZIRLAMA:

1) Cihazınızı açmadan önce arama başlığı karşıya doğru tutun ve “Güç” (NOISE) potunu minimum dirence alın.
2) Cihazınızı açın.
3) “Güç” (NOISE) potunu maksimum dirence alın
4) “Kazanç” (GAIN) potunu ortalayın
5) “Sinyal” (SIGNAL) potunu minimum dirence alın.
6) “Hassasiyet” (SENS) potunu ortalayın.
7) “Eşik” (TRSHOLD) potunu ortalayın.
8 ) Bu durumda cihazınızdan sürekli ikaz sesi gelmesi gerekiyor. Buraya kadar tamamsa 10. maddeye geçebilirsiniz. Eğer ikaz sesi gelmiyorsa 9. maddeyi okuyun.
9) Eğer cihazınızdan ses gelmiyorsa “Kazanç” (GAIN) potunu yavaş yavaş ses gelinceye kadar minimum direnç konumuna doğru çevirin. Ses gelmeye başladığında 10. maddeye geçebilirsiniz. Eğer “Kazanç” (GAIN) potunu minimum direnç konumuna kadar getirdiğiniz halde cihazdan ses gelmiyorsa cihazınız bozuk demektir.
10) Buraya kadar her şey tamamsa yani cihazda yazılan pot ayarlarını yapıp şu anda cihazınız ötüyorsa ses kesilinceye kadar “Reset” (TUNE) butonuna kısa kısa basıp bırakın. Buraya kadar sorun yoksa 12. maddeye geçebilirsiniz. Eğer cihazınızı sesi hiç kesilmiyorsa veya kesilip bir süre sonra tekrar kendiliğinden ötmeye başlıyorsa 11. maddeyi uygulayın.
11) “Reset” (TUNE) butonuna bastığınız halde cihazın sesi hiç kesilmiyorsa veya kesilip kısa bir süre sonra kendiliğinden ötmeye başlıyorsa “Kazanç” (GAIN) potunu biraz maksimum direnç yönünde çevirin cihazınızı kapatıp 5-10 saniye sonra tekrar açın. İşlem basamağı 8’ den başlayarak işlemleri tekrarlayın.
12) “Reset” (TUNE) butonuna bastınız ve ses kesildi buraya kadar her şey tamam. Şimdi cihazınızın ince ayarını yapacağız. Bu ayarı ne kadar ince yapabilirseniz cihazınız o kadar hassas çalışır. “Eşik” potumuzu yavaş yavaş “tık tık” diye ses gelinceye kadar eşik değerini düşürmeye başlıyoruz. Cihazımızdan “tık tık” sesi geldiğinde bırakıyoruz. Bir süre sonra “tık tık” sesi kendiliğinden kesilirse tekrar ses gelinceye kadar çeviriyoruz. “Tık tık” sesi sürekli gelinceye kadar “Eşik” (TRSHOLD) değerimizi düşürüyoruz. ”Tık tık” sesi sürekli gelmeye başladığı anda bırakıyoruz. Sonra da “Eşik” (TRSHOLD) değerimizi sürekli gelen “tık tık” sesimiz kesilinceye kadar ÇOK yavaş bir şekilde tersi yönde çeviriyoruz. Ses kesildiği anda yani “Ses ha geldi ha geleceği noktada” bırakıyoruz. Bu noktayı ne kadar hassas yakalarsanız cihazını o kadar hassas çalışır. Buraya kadar her şey tamam ise işlem basamağı 13’e geçebilisiniz. Eğer “Eşik” (TRHOLD) değerini minimuma kadar düşürdüğünüz halde “tık tık” sesi sürekli kendiliğinden kesiliyorsa “Eşik” (TRHOLD) değerini maksimum değere alıp “Kazanç” (GAIN) potunu biraz minimum direnç konumuna doğru çevirin. Ses gelmeye başlayınca tekrar “Reset” (TUNE) butonun basın ve işkem basamağı 12’ den itibaren devam edin.
13) Artık cihazımız havada kullanıma hazırdır. Bu durumda eğer küçük başlık kullanıyorsanız 1YTL ‘yi 35–40cm’den algılaması gerekiyor. Bu şekilde havada ufak bir test yapın. Eğer tek parayı 25cm’den az bir mesafede algılıyorsa yaptığınız işlemleri tekrar gözden geçirin.
14) Buraya kadar her şey tamamsa cihazınızın arama başlığını yavaş yavaş toprağa doğru yaklaştırın. Eğer toprakta bir metal varsa ya da toprak mineral bakımından yoğun ise cihazınız ötmeye başlayacaktır. Cihazınızı toprağa tutup bir ikaz sesi gelmiyorsa cihazınız kullanıma hazır demektir. Eğer cihazınızdan toprağa yönelttiğinizde sürekli ikaz sesi geliyorsa işlem basamağı 15’ i okuyun.
15) Toprağın yüzeyinde bir metal olmadığına emin olun daha sonra cihazını topraktayken işlem basamağı 10’ a dönerek işlemleri tekrarlayın. Yine de cihazınız susmak bilmiyorsa ya toprakta bir metal vardır ya da arama yapacağınız yüzey aşırı minerallidir. Bu etkilerden kurtulmak için “Sinyal” (SIGNAL) potunu minimum direnç konumundan maksimum direnç konumuna doğru ses kesilinceye kadar yavaş yavaş çevirin sesin kesildiği anda bırakın ve cihazınızı kapatıp 5-10 sn sonra tekrar açın ve işlem basamağı 9’dan itibaren işlemleri tekrarlayın.

Arkadaşlar benim yaptığım detektörlerin testleri aşamasında yaşadığım tecrübe budur. Yazının uzun durduğuna bakmayın. Biraz tecrübe ile bir cihazı 15 saniye içinde kullanıma hazırlayabilirsiniz.
Eğer sizler yazdıklarımı tam anlamayla uyguladığınız halde yine de sorunlar yaşıyorsanız yazın, hep beraber burada “DELTA PULSE KULLANMA KILAVUZUNU” oluşturalım.
Herkse çalışmalarında başarılar.

elbombaci

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2007, 21:31:04 »
Şu videoları izleyin cevabınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2007, 22:44:04 Gönderen: elbombaci »

altınavcısı

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2007, 01:55:12 »
Şu videoları izleyin cevabınızı bekliyorum.

vidioyu gördüm tebrik ederim gerçekten işe yarar bir dedektöre benziyor. montajlı haliyle fiyatı ne olur? başarılar ;)

elbombaci

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2007, 08:29:35 »
Teşekkür ederim

altınavcısı

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #4 : 24 Temmuz 2007, 14:51:59 »
elbombacı sorabilirmiyim toprakta gömü üzerine hiç test edebildinmi? mesela 25 kuruş boyutunda bir parayı kaç santimden algılayabiliyor. çalışmalarında başarılar dilerim

elbombaci

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #5 : 24 Temmuz 2007, 16:07:27 »
Toprakta derinlik kıyaslaması amaçlı net bir test yapmaya malesef fırsatım olmadı. Müşterilerimin anlattığı kadarıyla cihazın toprakta ayarları uygun bir şekilde yapıldığı taktirde derinlikte düşmeler
 çok az oluyormuş.

Yakın zamanda cihazı farklı topraklarda test ederek vidolu bir şekilde test sonucunu sizlerle paylaşırım.
Saygılar.

E_Studio

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2007, 00:10:08 »
Merhaba arkadaşlar delta ilk açıldığında kendini sıfırlama yapıyormu acaba?

elbombaci

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2007, 07:30:57 »
Aslında ne demek istediğinizi tam anlayamadım? Cihazı ilk açtığınızda eğer kalın bir ses (düşük frekanslı) geliyorsa az bir süre sonra kendi kendine susar. Fakat ince bir ses geliyorsa (yüksek frekanslı) cihazın susması uzun süreler alabilir. Bun önlemek için de cihaza tune butonu konulmuştur. 

remzi

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2007, 10:12:34 »
Delta yı yaptım. Dediğiniz gibi tüm ayarları yaptım. TRS hold ile hoparlörün sesini kesebiliyorum ama sizin dediğiniz gibi butona basarak hoparlörün sesini kesemedim...

Yardımlarınızı bekliyorum...

elbombaci

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2007, 10:31:39 »
tune buonuna bastığınızda o devredeki 10uFkondansatörde gerilim değişimi olması gerekiyor. Cihaz kendisini bu kondansatörü şarj- deşarj ederek dengeliyor. Eğer gerilim değişimi yoksa şarj-deşarj transistörlerinizi ve bu transistörlerin bağlı olduğu 4066 kapılarını kontrol edin. Eğer kondansatörde gerilim değişimleri oluyorsa devrenizdeki bir hatadan dolayı tune devrenize aşırı bir sinal geldiğinden dengeleyememe gibi bir sorun var demektir.

Çevrimdışı kagaa

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 104
    • kagaotomasyon@hotmail.com
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2007, 12:01:15 »
elbombacı arkadaşım bu videodan görebildiğim kadarıyla delta pulse büyük başlıkla havada 1,5-2 metreden algılayabiliyor
havada böyleyken yeraltında nasıl 3-4 m den algılıyor anlayamadım? pek inandıt-rıcı gelmedi doğrusu

elbombaci

  • Ziyaretçi

Çevrimdışı yeraltıcı

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 258
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #12 : 13 Eylül 2007, 00:38:51 »
Topraktaki deneyini gördüğüm kadarıyla tek paradada gerçekten işe yarar bir cihaz. ayrıca cihazın dış kısmınıda iyi toplamışsın el bombacı kardeş. üzerindeki ışıklı göstergelerde bir harika. seni yürekten tebrik ederim. çalışmalarında başarılar dilerim 8)

E_Studio

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #13 : 15 Eylül 2007, 01:30:02 »
acaba ayarlamada mı acele ediyoruzda randıman alamaıyoruz arkadaşlar.

Çevrimdışı sbtor

  • Teğmen
  • *
  • İleti: 59
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2007, 01:11:39 »
deltayı toprak ayarı yapıyorum 5 cm kaldırıyorum yine ötmeye başlıyor
birde en hassas şekikde ayarlıyorum 1 dakka sonra dalış düşüyor
ayar yapmaktan doğru dürüst bir şey arayamadım??
 başlık çap 40 cm
herkese saygılar

Uykusuz

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #15 : 27 Kasım 2007, 07:55:39 »

Bu linkte bu konuda daha önce konuşulmuştu. Belki işe yarar bişeyler çıkabilir.

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=321.0

selaminko

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #16 : 21 Nisan 2008, 20:59:09 »
kardeş ben bu devreyi yaptım ama 4 - saniye kendiliğinden ötüyor ve susuyor bu neden olur hem ayarlıyom ayarlıyom bir türlü metal algılamıyor

Çevrimdışı emir

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 220
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #17 : 28 Temmuz 2008, 23:58:57 »
bende  ilk zamanlar  ayarları  bilmiyordum  hatta  bu  cihaz  işe  yaramaz  dedim  fakat  daha  sonra  bu  elbombacı  ve  elaas  ın  yazılarını  okuduktan  sonra  işi  düzelttim o  arkadaşlara  teşekkür  ediyorum.bende  iyi  bir  delta  kullanıcısı  oldum
DADAŞ

Çevrimdışı emir

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 220
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #18 : 29 Temmuz 2008, 00:04:28 »
sbator  kardeşim  ben  deltayı  havaya  kaldırıp  ayarların  ses  hariç  hepsi  sıfır  konumunda   açıyorum  önce  güç  ü  sonuna  kadar  getirip  sonra  eşigi  ortalıyorum  topraga  yavaşça  yaklaştırı  yorum  olay  tamam  sende  dene  ve  elbombacının  tariflerini  anlayana  kadar  oku   kolay  gelsin
DADAŞ

Çevrimdışı emir

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 220
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse'yi Kullanıma hazırlamak
« Yanıtla #19 : 29 Temmuz 2008, 00:07:32 »
birde  arkadaşlar  devreyi  uzmanlarına  yaptırıp  siz  başlıkta  çalışın  yanlış  anlamayın.ben öle  yaptım  sorun  yok  gerçekten  delta  harika  bide  ayrım  olsa
DADAŞ