Gönderen Konu: Delta Pulse 3S  (Okunma sayısı 9921504 defa)

0 Üye ve 125 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 8470
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Delta Pulse 3S
« : 18 Haziran 2013, 00:25:27 »
Merhaba Arkadaşlar,


Arkadaşlar proje ile ilgili tüm teknik soruları lütfen forum üzerinden sorun. whatsapp, facebook, twitter, özel mesaj, telefon v.b. şekilde sorulan sorulara malesef yanıt veremiyorum. Yanıtlamaya kalksam akşama kadar telefon elimde oturmam gerekiyor. Lütfen anlayış gösterin ve ısrarcı olmayın.


31/03/2017 Güncelleme


Devre diziliminde takılmayacak olan malzemelerin kaldırıldığı ve bazı ufak düzenlemelerin olduğu V2.0 PCB yapıldı. Bugün itibari ile satılan tüm PCB, Demonte, Kit ve Dedektörler bu versiyon PCB ile gönderilecektir. Bu ürünlerden her.gi birini bizden alarak açık şema ya da PCB çizimi incelemek isteyenler V2.0 olan çizimden faydalanmalıdırlar.

09/07/2015 Güncelleme


Devre diziliminde T12 ve Q5 takılmayacak. Q5 in D ve S pinleri kısadevre edilecekir. VD12 ve VD15 takılmayacak yerleri kısadevre edilecektir.
Devre çalışmasının testi için ölçülen 1,6V yerine 0V görülecek, 7V yerine 6V görülecektir.












Bir süredir zaman buldukça ilgilenmeye çalıştığım, 3d görüntülü, daha kolay imal edilen, daha stabil, daha iyi ayrımlı, daha kolay kullanımlı, extra özellikleri de olan dedektör projemde sona geldim.

Evet bu dedektör boşluk bulan bir dedektördür, 3d görüntüleme özelliğine sahip bir dedektördür.


Dedektör ana ekranda delta pulse 3 ile aynı görünmesine karşın tamamen farklı bir dedektörolarak ortaya çıktı.



Önemli Not: Arkadaşlar her.gi bir sitede bizim her.gi bir ilanımız yoktur. Sahibinden.com yada benzeri sitelerde olan ilanlar bize ait ilanlar değildir. Buradan ürün alımı yaparken buna dikkat ediniz. Bizim ürünlerimize bizimle teknolojiekibi@gmail.com yolu ile irtibata geçerek ulaşabilirsiniz.


Dedektörü tasarlarken evinde kendi dedektörünü kendisi yapmak isteyenlerin işini çok daha kolaylaştırmayı, arazide çok daha stabil olarak bir dedektör elde etmeyi, daha iyi metal ayrımı yapabilmeyi baz aldım. Baz aldığım bir özellik daha var ama şimdilik çok teferruatına girmeden sadece neden bizim de görüntülü bir dedektörümüz olmasın diye yazacağım. Ama bu konuda sonuca ulaşmadan birşeyler yayınlamayı düşünmüyorum.


Arkadaşlar dedektörü seyahatimde küçük başlığı ile baya kullanma fırsatım oldu. Dedektörü seyahate çıkarken yanıma almak için dükkanda bulduğum bir kutuya yerleştirdim. İlk başlarda bu kutuyu geçici olarak görsem de sonrasında gerek kolay bulunurluğu, gerek kolay montajlanması, gerek görünümü olarak hoşuma gitti ve forum için bu kutuda kullanılacak leksan yaptırmaya karar verdim. Leksan tasarımını Mustafa yapacak. Dedektörü kutulu ve leksansız birkaç fotoğrafı ile içinin bir fotoğrafını ekledim. Testlerimde dedektör beni stablite konusunda hiç üzmedi. Bugün de denemek için büyük başlıkla araziye çıkıp bir video çektim. Mesafe ve stablite benim hoşuma gitti. Videoyu ilkinin altına ekledim. İnşallah sizler de beğenirsiniz. Yakında DP3 ün test videolarının çekildiği yerde aynı objeler üzerinde video çekmeyi planlıyorum.


Arkadaşlar site üyemiz walkmanın benim ilk yayınladığım fotoğraflardan bakarak kendi çizip basıp dizdiği devrenin bir videosunu yayınlıyorum. Ayrıca modüllerimizden ve numune PCB lerden de birer fotoğraf ekliyorum. Devrenin açık şeması, PCB si, ve üst görünüşünü mesaja ekledim. Yakında demo yazılım ve arazi test videoları da gelecek.


Kullanımı,

Dedektörü Tune butonuna basarak açın. Ekranda ayarlanma yazılarını göreceksiniz. Ayarlanmasını bekleyin(20-30sn sürecektir). Açıldıktan sonra Tune butonuna basarak sıfırlayın. Hepsi bu kadar..! Dedektörün tüm ayarı bu kadar. Başka bir ayara ihtiyacı yoktur. Hassasiyetini değiştirmek için + ve - butonlarını kullanarak ekranın sol üst köşesinde bulunan E:20 değerini azaltarak hassasiyeti artırabilir, artırarak hassasiyeti azaltabilirsiniz.

Kullanım sırasında sıfırlamak istediğinizde tune butonuna basmanız yeterli olacaktır. Ekranda T1...T5 arası bir rakamı sürekli görüyorsanız yoğun mineralli bir alandan düşük mineralli bir alana geçmişsiniz anlamına gelmektedir. Bu durumda dedektörü Tune butonu ile sıfırlamanız faydalıdır. Bu rakamların numarası örneğin alınma yerini temsil etmektedir.




Yapacak olan arkadaşlara birkaç küçük notum var. Sırası ile,

-Dedektör çok basit yapıma sahiptir fakat şimdiye kadar gördüklerimden yola çıkarak kullanacağınız havya ve lehimlere dikkat etmenizi öneriyorum. Tahta saplı havya ve 1 liracılardan alınan lehim ile ortaya çalışan bir devre çıkartmak mucize olarak adlandırılsa sanırım abartı olmaz.

-Bu dedektörde algılama tamamen sinyal analizine dayanmaktadır ve bu nedenle denemelerin evde yapılası yerine arazide yapılması daha anlaşılır sonuçlar verecektir. Bu nedenle evde çalıştığını gördüğünüz devrenin denemelerini arazide yapmanızı ve böyle değerlendirmede bulunmanızı rica ediyorum. Evde denemelerde bobini kesinlikle yere koymayınız. Bu durum betondaki demirlerin algılanmasına neden olmaktadır.


-Devrenin denelemelerinde labratuvar tipi güç kaynakları haricinde güç kaynağı kullanılmamalıdır. 220V AC 12V dc tip adaptörler devrenin arızalanmasına neden olabilmektedir.

-Devrede kullanacağınız akünün sağlamlığı ve kalitesine dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Olabildiğince 2A altı akü kullanmamaya dikkat ederseniz daha stabil bir dedektör sahibi olursunuz.

-Devrede sönümlenme direnci bobin üzerinde kullanılıyor. Bu sayede farklı bobinlerde farklı dirençler kullanımı oluyor. Fakat bu dirençlerin kalitesi dedektörünüzün stablitesini doğrudan etkilediği için kaliteli malzeme kullanımına özen göstermelisiniz.


-Devrenin ayrım yeteneği ve derinliği bobininiz ile doğru orantılıdır. Yaptığınız bobinlere dikkat ederseniz saha iyi ayrım yapan, daha derinden algılayan bir dedektör sahibi olursunuz.

-Devrenin metal büyüklüğüne göre hassasiyeti bobin çapı ile orantılıdır. Bobin çapı büyüdükçe büyük metal mesafesi artarken küçük metal mesafesi azalmaktadır. Buna bağlı olarak bobin çapı seçimi doğru olmadığında istenmeyen veriler elde edilebilinir.

-Arkadaşlar lütfen teknik konularda soru için forumu kullanalım. Özel mesaj yada mail ile sorulan teknik sorulara cevap veremeyebilirim.

-Lütfen verilen emeğe saygı duyalım ve PCB yada modülün üzerinden TeknolojiEkibi yazısını silmeye çalışmayalım.

-Lütfen devrenizin tamiri için yada modifikasyonu için sizden para talep eden olursa müsamaha göstermeyelim. Ve butür kişileri yönetime bildirelim. İnsanların çalışmayan devrelerinden istifade etmeye çalışanlar oluyor

-Arazide denenmemiş bir durumu tavsiye ederken arazide denenmediğini belirtelim.

-Arazide denenmeden yapılan tavsiyelere temkinli yaklaşalım. Hiç toprakta test edilmemiş bazı modifikasyonlar bilip bilmeden tavsiye edilebiliniyor.

-Arazide denenmemiş bobin şekilleri ve değerlerine temkinli yaklaşalım. Değişik şekiller ile bobin yapıp daha iyi olduğunu iddia edenler olabiliyor ama o bobinleri tavsiye ederken hiç toprak denemesi yapmıyorlar. Amaç bobin satmaya gidebiliyor.

-Bu devrede ters gerilim koruması yoktur. Ters verilen gerilimde cihazda ciddi tahribat meydana gelecektir.


-Bu dedektörden beklenmesi gereken performansın büyük metali derinden bulma olduğunu unutmayın. Bu dedektör 20x20 cm lik bir metali toprak altında 1 metreden rahatlıkla bulabilir. Bu dedektör derin arama dedektörüdür tek para dedektörü değildir.

-Dedektörü kendi yapan arkadaşlar batarya ve bobin bağlantılarında kesinlikle ve kesinlikle lehimleme yöntemi kullanın. Gelişi güzel yapılan batarya ve bobin bağlantıları dedektörün çalışmasını çok ciddi manada etkileyecektir.


-Aklıma geldikçe bu maddelere eklemeler yapacağım.

Arkadaşlar ben tasarladım, sizler ile beraber geliştirmeye devam edeceğiz.

Saygılar
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2017, 13:57:57 Gönderen: Karadağ »
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler…

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 8470
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2013, 02:42:34 »
 ;)

!!!DİKKAT!!!
DP3S yapacak Arkadaşlar: Lütfen önce ekteki notu indirip dikkatlice okusunlar.
(Notlar Hüseyin ustadan onay alınarak hazırlanmıştır. Ustam bu yazıyı ilk sayfaya da eklerseniz daha faydalı olacaktır.)
Hafta sonu ustamızın mütevazi dükkanına ziyarete gittim. Çok faydalı oldu. Kendisine teşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2014, 11:46:39 Gönderen: Zanos »
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler…

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Çevrimdışı oongit

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 179
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2013, 02:46:21 »
Hayırlı, uğurlu olsun üstadım, yine döktürmüşsün, eline sağlık...

walkman

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2013, 02:46:51 »
Ustam ellerinize sağlık çok güzel bir proje daha ortaya çıkardınız. Bu arada son video da süper olmuş  ;D


Pcb ler gerçekten süper olmuşlar çift yüzlü hemde de atlamalar yapılmış halde tebrikler. Çıtayı bir kademe daha yükselttiniz.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2013, 03:04:41 Gönderen: walkman »

hadi-dindar

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2013, 02:58:19 »
hi arkadas


you new project is very nice . and i Surprise for this project.

Çevrimdışı furkan_2210

  • Teğmen
  • *
  • İleti: 39
  • Cinsiyet: Bay
  • Kimse Hayat Kadar "SERT" Vuramaz..
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2013, 03:57:37 »
Karadağ ustam ellerine sağlık, hayırlı uğurlu olmasını dilerim..
Saygılar..
İnsan birşeyin hayalini kurduğu sürece mutlu ,, elde edince puff !!..

Çevrimdışı HASAN

  • Onbaşı
  • İleti: 19
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2013, 04:07:58 »
   Karadağ usta eline ve emeğine sağlık  başarılarına bir yenisini daha eklemişsin tebrikler.
ustam montaj işlerine zaman ayıramıyorum kutulanmış hali ile başlıksız olarak satışını yaparsan
almayı düşünüyorum. teşekkür ediyor tüm işlerinde başarılar diliyorum, Allah yolunu açık etsin.
 hasan-galip@hotmail.com

Çevrimdışı bay17

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 460
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2013, 04:40:14 »
Hayırlı Uğurlu olsun Karadağ Ustam  emeğine sağlık .  Önceden göndermiş olduğum sipariş e-mailini biyerlere not etmişsinizdir umarım :)
İlk soruyu ben sorayım :)

'' -Devrede sönümlenme direnci bobin üzerinde kullanılıyor. Bu sayede farklı bobinlerde farklı dirençler kullanımı oluyor. Fakat bu dirençlerin kalitesi dedektörünüzün stablitesini doğrudan etkilediği için kaliteli malzeme kullanımına özen göstermelisiniz.  '''

Dp3 kısmınada yazdım ama daha cevaplanmadı , uyarınızda belirtiğiniz kaliteli dirençten anlatılmak istenen nedir Karadağ Ustam ? yani taş direnç mi , metal film direnç mi , film direnç mi ? hangisini ya da  markası falan var mı bu dirençlerin ?  toleransı en düşük olan metal film direnç olarak biliyorum ama nettede en fazla 1/4 w lığına rastlayabildim .

Başarılarınızın Devamını diliyorum  Karadağ Ustam .

Saygılar
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

Çevrimdışı jickata

  • Binbaşı
  • *
  • İleti: 1046
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2013, 05:24:25 »
Sitemize DP3 S hayIrlI olsun.Harika bir dedektor olmus,ellerine saglIk Huseyin usta.BasarIlarInIn devamInI diliyorum.

Bay17,kaliteli direnc sIcaklIk ve soguktan az etkilenir,yani direncte az degisim olur.Bunu da metalfilm direnclerle saglIyabilirsin.
SaygIlar.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı bay17

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 460
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2013, 05:33:47 »
Sağol Jickata cevabın için , piyasada 2w metal fim direnç var mı ? ya da 1/4 w lık uygun olur mu  sönümleme direncine ?
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

Çevrimdışı jickata

  • Binbaşı
  • *
  • İleti: 1046
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2013, 05:45:07 »
Piyasada metalfilm direnc biraz zor bulunuyor,ama bulunmaz da degil yani.Senin dedigin1/4 watlIk zayIf gelicektir.Direnc IsInmamasI icin 2watlIk kullanIlIyor.
SaygIlar.
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2013, 05:47:01 Gönderen: jickata »
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı çavuş

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 593
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2013, 07:29:25 »
Ustam ellerin dert görmesin çok sağol.

mrmr16

  • Ziyaretçi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2013, 08:33:07 »
Merhaba Karadağ

new project is very very good . :D

good luck ;)


Çevrimdışı gurdal

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 447
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2013, 09:35:52 »
karadağ ustam ellerine sağlık çok güzel bir proje,formumuza hayırlı olsun.
Amatör

Çevrimdışı class

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 241
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2013, 09:47:41 »
ya Allah Ya bismillah

Çevrimdışı class

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 241
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #15 : 14 Temmuz 2013, 10:18:08 »
ellerine saglık usta.guzel olmus.

Çevrimdışı ssforum

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 123
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #16 : 14 Temmuz 2013, 10:28:51 »
Sayın Karadağ
DP3S projesinide foruma kazandırdığınız için kutlarım,hayırlı olsun,başarılarınızın daim olmasını dilerim.
Saygılarımla.

Çevrimdışı haylaz

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 185
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #17 : 14 Temmuz 2013, 12:08:10 »
hadi hayırlı olsun arkadaşlar

Çevrimdışı serkan.mg

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 153
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2013, 13:05:15 »
Hüseyin usta ellerine sağlık hayırlı uğurlu olsun.
Pcb,modül ve pic konusunda listedeyim dimi usta  ;)
iyi çalışmalar
saygılar.

Çevrimdışı ismail surek

  • Teğmen
  • *
  • İleti: 68
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2013, 13:36:23 »
karadağ ustam süper bir projeye daha imza atmışsın... Tebrik ederim