Gönderen Konu: METEOR-METEORİD AVCILIĞI  (Okunma sayısı 34988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« : 20 Kasım 2008, 17:43:32 »
Selamlar dedektör teknolojilerinin gelişimi ile bu cihazların kullanım alanları ülkemizde algılandığı gibi yalnızca "define" "hazine" "antikeşyalar" "güvenlik" gibi hobyy amaclı kullanımları akla getirmekte oysa ben METEOR avcılığı konusunda kulaktan dolma yahut birtakım belgesel haber içerikli tv programlarındada bu tip bir arama tarama yapıldığını(yurdumuzun dışında ) biliyorum fakat belki benim arama tabirlerim yada google tabanlı datalarda tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım meteor arama konusunda detaylı bilgi sahibi arkadaşlarımız varsa lutfen buradan bilgilendirm yaparlarsa sevinrim olayın hobby amacı dışında ciddi gelir sağladıgını biliyorum fakat ülkemizde durum nedir prosedürler nasıl işler gibi bir takım soruların cevaplanması konu ile ilgilenen arkadaşların faydalanabileceği nadir bir kaynak oluşuturmaya yardım edecektir definecilikten ziyade benimde meteor araştırması-avı konusu daha cezbetmekte biliyorumki benim gibi düşünen biçok arkadaşımız mutlaka vardır şöyle düşününelim milyar-milyon yıllık kayaçların içerisinde eski mikro organizmaların kalıntılarının olması bilime muhteşem bir  yol göstericilik sağlamış olur gibi tabiki yapı itibaarı ile değişik şekillerde olmaları gibi yada içlerinde degerli madenlerin varlıgı gibi son olarak bilgi sahibi arkadaşlarımız bu site üzerinden belkide Türkiyenin tek bilgi kaynağı olmasına yardımcı olacaklardır selamlar.

Uykusuz

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2008, 17:58:50 »
Merhaba, güzel bir konu olmuş böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim,

İsveçte meteor arayanlar oldukça fazla fakat Türkiye'de durum nedir bilmiyorum. Ayrıca bu meteorlardan nasıl bir kazanç sağlanır nerelere satılır bunları öğrenmek isterim. İsveçe meteor aramak amaçlı 4m^2 lik başlıklı birçok cihaz gönderdim... İsveçten 1 ton ağırlığında bir meteor bulup bana fotoğrafını gönderen müşterim bile var. Acaba nekadar kazanmıştır  :)

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bizleri aydınlatırsa seviniriz  ;)
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2008, 18:31:29 Gönderen: Karadağ »

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2008, 18:45:01 »


Yeni Zelanda'daki bir evin oturma odasına, tam 1.3 kiloluk göktaşı düştü. 'Saldırıda' şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Greyfurt büyüklüğünde ve 1.3 kilogram ağırlığındaki göktaşı, Yeni Zelanda'nın Auckland kentindeki bir evin çatısını delip geçti. Önce kanepeye çarpan göktaşı, daha sonra tavandan sekip bir bilgisayarın altında durdu.
Evin sahibi Brenda Archer, Star - Times gazetesine yaptığı açıklamada, mutfakta kahvaltı hazırlarken büyük bir patlama duyduğunu ifade ederek, "Bomba patladığını düşündüm. Hiçbir şey göremiyordum. Sadece toz vardı" dedi.
Archer, bir yaşındaki torununun olaydan birkaç dakika önce göktaşının düştüğü noktada oyun oynadığı söyledi. Archer ailesinin, taşı satmayı ya da bir müzeye vermeyi düşündüğü belirtildi. Uzmanlar, göktaşının 6 bin dolardan fazla edebileceğini kaydetti.

kaynak:milliyet gazetesi internet sitesi

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2008, 18:52:27 »
çeşitli meteorid resimleri hatta nasıl arama yapıldıgını gösteren videolar resimlerin bulundugu bir site gariptir motor ustundeki elemanın elinde tuttugu sey deltaya benziyor uykusuz acaba senin imalatınmı)             bunlara ragmen türkçe olarak bunlar nasıl degerlendirilir hangi müzelerimize verebiliriz yada kolleksiyoncularımız şunlar asagı yukarı şu kadar eder gibi tanımlar bilmiyorum arkadaslarımızda bu tip bilgiler varsa bilenler konuya vakıf olanlar yazsın.                                                                                                                                                       adres:http://www.worldrecordmeteorite.com/photos.htm

Çevrimdışı YAK

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 492
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2008, 19:04:17 »
Resimde görülen meteor ise aynı taştan olan koca bir dağ biliyorum.Peki bol maden ve mineral içeren birçok taş var.Hangisi meteor.Bir taşın meteor olması için,ne gibi özellikler taşıması lazım.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 8470
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2008, 19:36:31 »
Bildiğim kadarınca ve mantıksal olarakda meteor taş değil sadece metaldir. Sebebide dünyaya düşerken meydana gelen yanma sonucu metal harici tüm maddeler kül olmasıdır. isveçe yolladığımız dedektörlerle bulunan bikaç meteor ve uykusuzunda bahsetiği 1 tonlık dev meteorun resmini aradı ama bulamadım bidaha bakıcam eğer bulabilirsem oları da eklerim
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler…

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Çevrimdışı Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 8470
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2008, 19:49:28 »
resimlerden birini buldum

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler…

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

asenkron

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2008, 22:54:45 »
   müthiş  deltanın meteor arayıcı olarak lanse edilmesi gerekir.

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2008, 16:00:51 »
Göktaşı (veya Meteor), uzaydan dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adı. Dünya atmosferine ortalama olarak senede birkaç bin göktaşı girer. Ancak bunların, beş yüz kadarı buharlaşmadan yere göktaşı olarak düşer. Göktaşları, Dünya atmosferine saniyede 11-72 km arasında değişen bir hızla girerler. Sürtünmeden meydana gelen ısıdan dolayı büyük bir kısmı eriyerek toz parçacıkları halinde yeryüzüne inebilir.

Göktaşları, kimyasal ve petrografik özelliklerine göre sınıflandırılırlar, kimyasal bileşimlerine göre taşsı(taşıl) (Aerolit), demirli (Siderit) ve taşsı demirli (taşıl-Demir)(Siderolit) olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Taşsı göktaşları demir, silisyum, karbon, magnezyum, alüminyum ve oksijenden meydana gelir. Demirli göktaşlarının içinde nikel, galyum, germanyum ve iridyum bulunur. Taşsı demirli, göktaşları ise olivin ile çeşitli metaller içerir.

Büyük göktaşları yeryüzüne düştüğü zaman, krater meydana getirebilir. Ancak krater oluşumu göktaşının yoğunluğuna, hızına ve çarptığı malzemenin özelliklerine bağlı olduğundan her zaman bir krater yapısı oluşmaz.  kaynakça:http://tr.wikipedia.org/wiki/Meteor(alıntı yaptıgım belgeler gnu free documenttir)

ayrıca Türkçe bir kaynak buldum: http://www.gunesintamicinde.com/meteorlar-baska-dunyanin-cocuklari/ oldukça ilginç bilgiler mevcut fakat! bizim sorularımızın aynısını irdeliyorlar net cevaplar şu an için yok???                                                                                                                                                                                                Bu sitedende alıntı yapacaktım fakat bu tur konulara dikkat ettiğimden! sayfa altında ikazlarını okudum izin gerekli oldugundan bende sade forum kullanıcısı oldugumdan(tabiki bilinçli bir kullanıcı)) sadece linkini ekledim diğer arkadaşlarımızında bilgilerini bekliyorum kaldıki bu konuyu hit yapmalıyız hatta dedektörün sadece define için olmadığını bunun dışındada hem hobby hem bilimsel amaclarada hizmet edebilecegini ıspatlamış olacaktır bu kategoriye hep beraber eğilmeliyiz selamlar.

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2008, 18:26:01 »
Ne gariptir konuyu actıgımın ertesi günü kanadaya meteor düşmüş) duru görü olayımı acaba ;D ilgili haber mynette linki:http://haber.mynet.com/detay/dis-haber/Kanada-ya-meteor-boyle-dustu-/21Kasim2008/N188591

Çevrimdışı dekoratör

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 265
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2008, 16:16:18 »
merhaba benim bildiğim kadarıyla bulduğunuz meteoru paraya çevirmenin yolu üniversitelerin yakınından geçiyor  durup dururken kimse 3-4 tonluk taşları alıp kolleksiyon yapmıyor. genellikle konuyla ilgili üniversiteler

meteorun geldiği ortamı üzerindeki olası yaşam belirtilerini veya taşta bulunan ve dünyada bulunmayan değişik metallerin ve özelliklerinin araştırmasını yapıyorlar yani kısaca bu taşlar üniversitelere veya bu konularla uğraşan bilim adamlarına satılıyor. yurt dışında yalnızca meteor arayıp bulup satarak geçinen insanlar var saygılar...
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Çevrimdışı ercan

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 839
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2008, 20:30:02 »
çok ilginç adam geçimini metor avcılığıyla sağlıyorsa demekki meteor bulma olasılığı define bulma olasılığından daha yüksek olmalı.

Çevrimdışı ercan

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 839
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #12 : 22 Aralık 2008, 20:27:52 »
15-16 yıl önce gece kazı yaparken böyle bir meteorun(uyduda olabilir) düştüğüne gözlerimle tanık olmuştum.dehşet verici desibelde biir ciuuuv sesiiyle birlikte her taraf gündüz giibi aydınlandı.kafamızı yukarı kaldırdığımızda tam arkamızdan büyük biiiir alev topunun gelip tam üzeriimizden geçmekte olduğuna tanık olduk arkasında alevden en az bir kaç kilometre uzunluğunda bir iz bırakıyordu.alev topu söndüğünde kızıl kor halindeki 4-5 parçasının bir kaç parçanın 3-5km ötemiize düştüğünü gördük.tabi aramak yerine yerin tılsımlı olduğunu düşünerek kazıyı bıraktık. :)

alistayır

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2012, 17:55:59 »
bu konuyla ilgili d sımart 63 kanalda metoor çocukları adlı belgeseli izlemenizi isterim adamlar 1-2 kg lık taşlara 500 dolar gibi fiyatları telafuz ediyor çok heyecanlı bir iş türkiyede metoor arama izni çıkarılabilirmi acaba

skorpio

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #14 : 19 Nisan 2012, 14:57:40 »
Dıgı Türk belgesel kanallarında da yayınlanmakta, adamlar yanılmıyosam 2x1 duble başlılklı pı cihazla arama yapıyolar, kullandıkları kamyonet türü araçlarının arkasına başlığı bağlayıp baya seri bi şekilde arama yapıyolar iyi de para kazanıyolar doğrusu biz demi yapsak ki

Çevrimdışı inspector

  • Onbaşı
  • İleti: 25
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #15 : 09 Kasım 2015, 13:14:19 »
Bir zamanlar fakir ama gururlu bir adam(genc) var idi.... mış muş miş.. vayy be yaklaşık 8 sene geçmiş aradan ilk kayıttan sonra birden aklıma geldi giriverdim tekrardan , herkese selam ederim.

Konuya döner isek , taze haber umarım bu konuda daha verimli malumat ve açıklama yapılır özet: Bingölde düşen bir meteor ve parçaları sayesinde bölge halkı harçlıklarını çıkartıyorlarmış miş muş.

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bingole-dusen-goktasi-koyluleri-zengin-etti/104743

Umarım ülkemizin kurumları yasakçı men edici küstürücü şekilde davranmayıp, konuya tam açıklık getirirler, ben gibi teknik edevat dedektörün meteor avcılığı ve doğal altun aramasında kullanılması taraftarı kimselerede bilgi dayanağı vermiş olurlar, herşey iyi giderse hurda ettiğim deltapulse yerine bi bakmışız bir manyetometreli/graiolu/ful set delta3 alıvermişim ^^ :)

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bingole-dusen-goktasi-koyluleri-zengin-etti/104743

şef

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2015, 23:31:25 »
usakta orman mühendisiyim.arazide çalışırken bir bölgede ilginç taşlar gördüm ve süs için toplamıştım.yaklaşık 2 kilogram ve araştırdım ki göktaşı parçalarıymış çok değerliymiş. dahası bölgede gerisi misliyle var. satın almak için ya da satmama yardım etmek için(+komisyon karşılığı) arayan olursa fotoğraf ve numune gönderebilirim.
özelden mailim : cemalcakin@ogm.gov.tr



Çevrimdışı VENOM

  • Binbaşı
  • *
  • İleti: 1375
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2015, 02:13:52 »
Selamlar üstadlar. Meteoritin en belirgin özelliği elma gibi olmasıdır.. Yani ince yanmış bir kabuk ve içi dış kabuktan farklı olarak  çeşitli görünümlerde olabiliyor.. Metal olanları dedektöre sinyal verirken taş olanlar neodimyum mıknatısa tepki verir. Benim pointer a da tepki veriyor. Değerine gelince .. İçerisinde moldovit denen kristallerin olduğu demir meteoritlere en değerli olanlarından . ve collere dusenler bu hale geliyor. ama taşıl ggöktaşları gelmiş oldukları takım yıldızına gore değerlendiriliyor.  Yakın zamandaki olayda düşen taşın içinde 40 çeşit element olduğunu okumuştum.. Şüpheli gördüğümüz taşı analiz ettirerek yıldız sınıfını belirleyerek değerini arastirabiliriz.. Bingöl de gramı 60 dolara kadar çıkmış. Aynı taş yurtdışına çıkınca gramı yaklaşık 500 dolardan satılıyor. Yani analiz belgesi olmadan satmanız imkânsız. Yada bi gönder bakayım diyen şahıslarca alınan taşların geri gelmediğini ve taş olduğu ve degersiz oldugunun söylendiğini biliyorum.
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

özkan9909

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #18 : 23 Kasım 2015, 12:55:35 »
ELİMDE BİR MİKTAR GÖKTAŞI VAR NASIL SATABİLİRİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

merolika

  • Ziyaretçi
Ynt: METEOR-METEORİD AVCILIĞI
« Yanıtla #19 : 24 Kasım 2015, 14:58:24 »
Arkadaşlar elimde çok sayıda göktaşı mevcut durumda. Satışını nasıl yapabilirim ? forumda yardımcı olabilecek birileri varsa mesaj bekliyorum