Gönderen Konu: Delta Pulse 3S  (Okunma sayısı 3795860 defa)

BuLutBey ve 25 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kara1453

  • Yüzbaşı
  • ***
  • İleti: 330
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8020 : 23 Ocak 2016, 19:24:03 »
beslemede sorun var-kondansatörlere  bak usta

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8021 : 23 Ocak 2016, 21:05:07 »
Benim ses ile ilgili bir problem yok sesi çok güzel çikiyor.Aküyu takarken  çıt diye bir kivilcım çikiyor.Tune yapmassam kapanmıyor,tune yaparsam 15sn sonra kapaniyor.Saygılar.

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8022 : 23 Ocak 2016, 21:07:13 »
Benim ses ile ilgili bir problem yok sesi çok güzel çikiyor.Aküyu takarken  çıt diye bir kivilcım çikiyor.Tune yapmassam kapanmıyor,tune yaparsam 15sn sonra kapaniyor.Saygılar.

Büyük ihtimal ile yazılımsal bir durum. Yazılımı güncelleyelim durum düzelecektir.
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8023 : 24 Ocak 2016, 20:34:36 »
Karadag ustam  yanitiniz için tesekkür edrim.Sabah kalktim yine deeyim dedim , sarı bir duman ve bir koku geldi ,actigimda sinyal isleme modunun bir kacagi siyahlaşmıs.İkinci denememde  yine sari duman ve koku geldi .Bütun bunlar pulseyi acmadan oldu.Bilmiyorum yazilim ------i ne bir zarar verdigini. Her ikisini de  mi siparis vereyim Cevaplarinizi bekliyorum.

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8024 : 25 Ocak 2016, 10:30:57 »
Karadag ustam  yanitiniz için tesekkür edrim.Sabah kalktim yine deeyim dedim , sarı bir duman ve bir koku geldi ,actigimda sinyal isleme modunun bir kacagi siyahlaşmıs.İkinci denememde  yine sari duman ve koku geldi .Bütun bunlar pulseyi acmadan oldu.Bilmiyorum yazilim ------i ne bir zarar verdigini. Her ikisini de  mi siparis vereyim Cevaplarinizi bekliyorum.

modül yanması durumu ters gerilimden kaynaklanır. Genelde modül ile beraber 7805 ve önündeki kondansatörler de bozulur. Bazen tl082 de bozulur
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8025 : 28 Ocak 2016, 23:03:52 »
En sonunda bir sene ugras sonunda bunu da yaptikbaşimiz sağ olsun ,yoldan donmek yokUstalarin yardimi ile bunu başaracağızsag olsunlar.Temuzda memlekete götürecektim,o zamana kadar başarırsam götürürüm.Mosvetleri,elektronik kondezotörleri,tranzistörleri degistiriyorum.Bilmem elektrollit olmayanlar da değiştirilecek mi?6800mF\16V yerine 10000mF\25V taksam bir sakincasi olurmu?Daha önce demonte kiti SANAL PAZAR dan almıştim ,şimdi orada DP3S sinyal işleme modülü145,oo TL  yine oradan mi temin edeceğim?BilmiyorumPİC18F 452 de zarar gormüşmüdür  o da alinacakmi?Bir yerdeDp3S serisi işlemcisi 47.20 TL.Bi yerde DP3S yazilim yuklu pic 36.00Tl yazıyor hangisini almamız  gerekiyor.Daha önceki pic in iki bacaginda lehimlenmis gordum bunu daha önce fark etmemiştim bunun  bi sakincası olurmu?Ölçümleri bulduktan sonra sipariş vereceğim.Almiş olduğum  parçalarda bazi değişiklikler var bunlari takmamda bir sakinca olur mu? Ustalarin görüslerini bekliyorum.Saygılarla.

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8026 : 28 Ocak 2016, 23:14:29 »
İzmir,de oturan arkadaşlara  ,gıda çarşısinda HATFON  ELEKTRİK te uygun fiyata aranan parçaları bulabiliyorsunuz.Halkapınar metro ve İzban duragına 500 m .Gida girişi.

Çevrimdışı kaleli17

  • Teğmen
  • *
  • İleti: 30
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8027 : 29 Ocak 2016, 17:02:11 »
En sonunda bir sene ugras sonunda bunu da yaptikbaşimiz sağ olsun ,yoldan donmek yokUstalarin yardimi ile bunu başaracağızsag olsunlar.Temuzda memlekete götürecektim,o zamana kadar başarırsam götürürüm.Mosvetleri,elektronik kondezotörleri,tranzistörleri degistiriyorum.Bilmem elektrollit olmayanlar da değiştirilecek mi?6800mF\16V yerine 10000mF\25V taksam bir sakincasi olurmu?Daha önce demonte kiti SANAL PAZAR dan almıştim ,şimdi orada DP3S sinyal işleme modülü145,oo TL  yine oradan mi temin edeceğim?BilmiyorumPİC18F 452 de zarar gormüşmüdür  o da alinacakmi?Bir yerdeDp3S serisi işlemcisi 47.20 TL.Bi yerde DP3S yazilim yuklu pic 36.00Tl yazıyor hangisini almamız  gerekiyor.Daha önceki pic in iki bacaginda lehimlenmis gordum bunu daha önce fark etmemiştim bunun  bi sakincası olurmu?Ölçümleri bulduktan sonra sipariş vereceğim.Almiş olduğum  parçalarda bazi değişiklikler var bunlari takmamda bir sakinca olur mu? Ustalarin görüslerini bekliyorum.Saygılarla.
merhaba ,
10.000mfd yi kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz kolay gelsin

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8028 : 29 Ocak 2016, 17:49:58 »
 daha önce çalışan Dp3s cihazımı bir türlü açamıyorum.açılıyor deyip 3 nokta çıkıyor orada kalıyor,belki nedenini  bulurum diye 3 gündür forum sayfalarını inceliyorum havyam topraklı lehimlerim kaliteli
manyetik ve metalli ortamda değilim, sönümle dirençleri orjinal karadağ ustamın dirençleri, modül üzerindeki timpotu her yöndede  çeviriyorum sonuç aynı bu konumda iken sönümleme nin sinyal giriş direnci olan r56 nın  7805 ve ırf740 ın ısıları normal sıcak değil ve bobinde de hafif bir inleme sesi var bobin karadağ ustamın gönderdiği 30 cm deneme bobini 2.2 ohm 418mh


tl082 ölçümü:


1 nolu bacak 6.80 volt 
4 nolu bacak 0 volt
8 nolu bacak 12.90 volt  kartın ölçüm noktalarında gerekli 5 ve 7 volt değerlerini aldığım halde sorunu bulamadım bu arada elimde yedek pic vardı onu ırf 740 mofseti  2n 7000  de değiştirdim kart üzerindeki lehimleri yeniledim ama hep aynı,kısa devre yaptırmadım koku yok ısınma yok bir tek ölçemediğim  modül kaldı bilmiyorum o  sorun yaratır mı?
ben elektrik teknisyeniyim yaş51 elektronik bilgim temel düzeyde takıldığım konuları internetden araştırıyorum   emeklilikte biraz uğraşı buluruz  onun sayesinde monotonluktan kurtuluruz dedik ama hevesimiz kursağımda kaldı sahaya çıkmak nasip olmadı tüm ustalarımdan bana bir destek rica edeceğim nereye bakmalıyım? ne yapmalıyım ?


kusura bakmayın biraz uzun oldu.

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8029 : 29 Ocak 2016, 19:16:42 »
Devrenin fotoğrafını eklermisiniz. Bir gözgezdirelim.
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8030 : 29 Ocak 2016, 21:10:35 »
ustam resimleri pc masaüstüne aldım ama foruma alamıyorum acemiliğin böylesi...

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8031 : 29 Ocak 2016, 21:21:58 »



Buyrun  bu arada versiyon 5.6   akü de 12 v 7amp.

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8032 : 29 Ocak 2016, 21:40:59 »
bu şemaya göre ölçümlerde normal görünüyor :(

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8033 : 29 Ocak 2016, 21:47:12 »
Sönüm direçlerinin bağlantısı seçilmiyor. Burada bir hata olabilir.
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8034 : 29 Ocak 2016, 22:03:58 »
karadağ ustam aynen şekildeki gibi bağlı zaten arızalanmadan önce bu bağlantı ile çalışıyordu. bobinin bağlandığı konnektörden ölçüm yaptığimda  330 ohm değerini de okuyorum.

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8035 : 30 Ocak 2016, 16:01:06 »
Karadağ ustam ,yanan makinemin parçalarını değiştirdim bu sonuçlara göre yeni sinyal işleme modülü sipariş verebilirmiyim? Bununla beraber PlC 18 F 452  de değiştirilecekmi?Yeni değerler fotografta.Saygılar.

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8036 : 30 Ocak 2016, 20:27:58 »
karadağ ustam aynen şekildeki gibi bağlı zaten arızalanmadan önce bu bağlantı ile çalışıyordu. bobinin bağlandığı konnektörden ölçüm yaptığimda  330 ohm değerini de okuyorum.

Elinizde osilaskop var mı? Yoksa olan biryerde ölçüm alma şansınız var mı?
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimiçi Karadağ

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • İleti: 7820
  • Cinsiyet: Bay
  • R & D ENGINEER
    • TeknolojiEkibi
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8037 : 30 Ocak 2016, 20:31:12 »
Karadağ ustam ,yanan makinemin parçalarını değiştirdim bu sonuçlara göre yeni sinyal işleme modülü sipariş verebilirmiyim? Bununla beraber PlC 18 F 452  de değiştirilecekmi?Yeni değerler fotografta.Saygılar.

Modül sipariş verebilirsiniz. Pic için modülsün ekran geliyormu bir bakın. Gelmiyorsa onu da değiştirmek gerekli.
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı...

it ürür kervan yürür...

Havlayan kopek ısırmaz 

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Çevrimdışı AKZK

  • Onbaşı
  • İleti: 13
  • Cinsiyet: Bay
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8038 : 30 Ocak 2016, 23:42:30 »
karadağ ustam aynen şekildeki gibi bağlı zaten arızalanmadan önce bu bağlantı ile çalışıyordu. bobinin bağlandığı konnektörden ölçüm yaptığimda  330 ohm değerini de okuyorum.

Elinizde osilaskop var mı? Yoksa olan biryerde ölçüm alma şansınız var mı?




Ustam bende yok ama olan bir arkadaş dan rica eder ölçüm yaptırabilirim sanırım.siz hangi noktalardan neyi istiyorsanız bana verin ben şansımı bir deneyeyim.


Bu  arada fikir edinmeniz açısından dipnot:
  bugün cihaz girişinden akım ölçtüm cihaz açılmadan  soketi bağladığımda 10 mA  giriş tuşuna bastığımda açılıyor deyip 3 noktada
kalığı yerde akım 40 mA  oluyor eğer bu konumdayken bobine metal gösterirsem akım yaklaşma mesafesine göre kademe kademe artıp 085~090
amperi buluyor


Bilginize.

Çevrimdışı mustafa öztürk

  • Üsteğmen
  • **
  • İleti: 83
  • www.teknolojiekibi.com
Ynt: Delta Pulse 3S
« Yanıtla #8039 : 31 Ocak 2016, 12:36:41 »
Karadağ ustam ekran gerilim vermeden ,gerilim verdikten sonra sonraki görüntü.Daha önce biraz yeşildi şimdi gerilim verdikten sora mavi geliyor.Bu saglam olduğunu  gösterir mi? İlgileriniz icin teşekkür ederim.Saygılar.